Το βράδυ της Τετάρτης 26/9 πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους του Ζωγράφου σε απάντηση στα κατασταλτικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πλατεία Γαρδένια τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Στην πορεία συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα από συλλογικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους της γειτονιάς, κάτοικοι, μαθητές και πολλοί αλληλέγγυοι από άλλες περιοχές. Ήταν μια από τις μαζικότερες πορείες που έχουν πραγματοποιηθεί στου Ζωγράφου και έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά σε σχέση με τα γεγονότα.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράζονταν (ενημερωμένο). Δεν ξεχνάμε την συγκέντρωση το πρωί της Πέμπτης 27/9 στις 11:30 στα δικαστήρια της πρωην σχολής Ευελπίδων, όπου περνάνε οι συλληφθέντες (12 από Ζωγράφου και 10 από κέντρο).

 

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
 
Το πρωί της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου -ημέρα γενικής απεργίας- ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ανοιχτή απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας, καλεσμένη από την «Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου» και τον «Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου». Η επίθεση εξαπολύθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι κατέβηκαν στο δρόμο με σκοπό να πορευτούν προς την κεντρική απεργιακή πορεία. Αποτέλεσμα, να κυνηγηθεί ο συγκεντρωμένος κόσμος στα γύρω στενά, πολλοί να χτυπηθούν και πάνω από 20 άτομα να προσαχθούν στην ασφάλεια, εκ των οποίων 12 συλλαμβάνονται, ανάμεσα τους και μαθητές από σχολεία της περιοχής. Παρόμοιο σκηνικό έλαβε χώρα σε αντίστοιχες απεργιακές προσυγκεντρώσεις σε Παγκράτι (καλεσμένη από την «Πρωτοβουλία Κατοίκων Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου») και Δάφνη (καλεσμένη από τη «Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Δημητρίου»). Το όργιο της καταστολής συνεχίστηκε και στο κέντρο με δεκάδες ξυλοδαρμούς, δακρυγόνα, προσαγωγές και συλλήψεις.
 
Το ίδιο απόγευμα και χωρίς καμία απόλύτως αφορμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κύκλωσαν τον συγκεντρωμένο κόσμο που είχε μαζευτεί στην πλατεία Γαρδένια για να διαμαρτυρηθεί για τα πρωινά γεγονότα. Εν τέλει οι αστυνομικοί αποχώρησαν μην καταφέρνοντας να φοβήσουν κανέναν και εν συνεχεία ακολούθησε μαζική πορεία στους δρόμους του Ζωγράφου.
 
Το σκηνικό αστυνομικής βαρβαρότητας που στήθηκε την Τετάρτη σε γειτονιές της Αθήνας είναι ένα σαφές μήνυμα τρομοκράτησης των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων και των αγωνιζόμενων ανθρώπων, που αφενώς αντιστέκονται στον τυφώνα των μέτρων των τελευταίων ετών, και αφετέρου δημιουργούν στις γειτονιές τους δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.
 
Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν τρομοκρατούν κανέναν μας. Αντιθέτως μας πεισμώνουν και μας συσπειρώνουν στο δρόμο της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.
 
Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου
(syneleysizografou.blogspot.com)
Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου
(villazografou.squat.gr/)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License