φωτογραφίες -Διαδήλωση 26/9/2012 Αθήνα

Διαδήλωση ενάντια στα μέτρα λιτότητας του μνημονίου, κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας

 

Πενήντα Χιλιάδες Διαδηλώνουν στο Κέντρο της Αθήνας κατά των Μέτρων Λιτότητας
 
 
Πάνω από πενήντα χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, κατά των μέτρων λιτότητας που προτιθενται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση ακολουθώντας τις προσταγές της Τροϊκας. Η διαδήλωση, παρά το υψηλό της θερμοκρασίας είχε πολύ παλμό και ευρηματικά συνθήματα. Στο Σύνταγμα, και συγκεκρυμένα στο ύψος της οδού Βασιλέως Γεωργίου και αργότερα μέσα στην πλατεία αλλά και επί των οδών Αμαλίας και Πανεπιστημίου, η αστυνομία επιτέθηκε με μεγάλη βιαιότητα σε βάρος του κυρίως σώματος της διαδήλωσης, κάνωντας, για μια ακόμη φορά υπερβολική χρήση δακρυγόνων και ασφηξιογόνων αερίων, και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πολλές φορές ξυλοκοπώντας ανηλεώς διαδηλωτές, τραυματίζωντας , σύμφωνα με το ιατρείο του Συντάγματος, τουλάχιστον τέσσερα άτομα, εκ των οποίων μια γυναίκα που διεκομίσθη στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά. Επίσης υπήρξαν πολλές αναίτιες προσαγωγές (104 σύμφωνα με την ΓΑΔΑ) και συλλήψεις (21), ενώ την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ξεκίναγε πορεία προς την ΓΑΔΑ με αίτημα την απελευθέρωση των συλληφθέντων.
 
Παρ’όλη όμως την καταστολή, ο κόσμος που συμμετείχε στην πορεία, πέρασε από το Σύνταγμα φωνάζωντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της αστυνομίας και της Χρυσής Αυγής, σταματώντας μόνο όταν η ατμόσφαιρα γινόταν απονυκτική από τα χημικά, αλλά συνεχίζωντας οργανωμένα μετά από λίγα λεπτά, μερικές φορές και δευτερόλεπτα. Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι μεγάλες και δυναμικές διαδηλώσεις έγιναν στο Ηράκλειο, τη Νάξο, το Ρέθυμνο και την Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες πόλεις της χώρας.
 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License