Πάτρα : ενημέρωση από απεργία 26 Σεπτέμβρη

...

 

Τη μέρα της Γενικής Απεργίας στην Πάτρα, πολλές χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν στο δρόμο ενάντια στην επίθεση που συνεχίζουν να εντείνουν το κράτος, το κεφάλαιο και οι υπερεθνικοί τους σύμμαχοι (ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ) σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Στην πορεία που ξεκίνησε από το εργατικό κέντρο συμμετείχαν περισσότεροι από 5 χιλιάδες άνθρωποι, ενώ αντίστοιχο κόσμο είχε και η πορεία του παμε. Συνολικά 10 χιλιάδες άτομα πρέπει να κατέβηκαν στους δρόμους.

Το αναρχικό-αντιεξουσιαστικό μπλοκ, αριθμούσε περίπου 400 άτομα και ξεκίνησε με προσυγκέντρωση από το Παράρτημα μαζί με τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, μαθητών και του ΕΕΚ. Στο κεντρικό πανό του μπλοκ υπήρχε το σύνθημα "ενάντια σε κράτος-αφεντικα-φασίστες, κοινωνική και ταξική αντεπίθεση". Η πορεία ακολούθησε το κλασικό δρομολόγιο από Εργατικό κέντρο-Κολοκοτρώνη-Οθ. Αμαλίας-Γούναρη-Κορίνθου και διαλύθηκε στο Παράρτημα. Ήταν μια πρώτη δυναμική απάντηση στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία που τον τελευταίο καιρό έχει ενταθεί και επιχειρεί να επιβάλλει ένα νέο καθεστώς ολοκληρωτισμού σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας.

Το μεσημέρι ακολούθησε αυτοοργανωμένη συλλογική κουζίνα στην πλατεία Όλγας στο πλαίσιο διεύρυνσης των κινήσεων ολόκληρη τη μέρα της Απεργίας και ενάντια στην κουλτούρα του καταναλωτισμού που κυριαρχεί αμέσως μετά τη λήξη κάθε απεργιακής διαδήλωσης.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!

ενημέρωση από http://ipposd.wordpress.com/

 

από D. 28/09/2012 11:10 πμ.


Σημαντικό είναι το ότι μια χούφτα ξεφτίλες με τεράστιες ελληνικές σημαίες τραμπουκίστηκε και εκδιώχθηκε από συντρόφους, παρά τη γενικότερη αδιαφορία και παθητική στάση του α/α μπλοκ ως προς το γεγονός.

από Κ.Α 28/09/2012 3:55 μμ.


Τραγικό ο τραμπουκισμός κόσμου στην πορεία γιατί απλά ανήκουν σε άλλο χώρο... Κρίμα το κάλεσμα για συμμετοχή του κοσμου στην πορεία και για ενότητα...

 

Από αριθμούς λίγα λες. Το ΠΑΜΕ μόνο του πρέπει να 'χε 8.000 και άλλους 10.000 πρέπει να είχε η υπόλοιπη πορεία. Από τις μεγαλύτερες πορείες που έχω δει τα τελευταία 10 χρόνια ήταν.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License