Α.Α.Ο - Φωτιές στον Ορίζοντα Αναληψη Ευθυνης

.

 

Δεν θέλουμε καμία σχέση μ’ αυτούς που από τις αναπαυτικές πολυθρόνες τους θα αποκηρύξουν τη βίαια αντεπίθεση στους καπιταλιστές που προστατεύονται από τα δολοφονικά όπλα της αστυνομίας ενώ οι μεταλλωρύχοι απεργοί πεθαίνουν της πείνας.(…)

Μήπως δεν είναι αυτοί που μας στερούν το φαί εκβιάζοντάς μας με εκμετάλλευση ή πείνα;

Ακούω κάποιους να ωρύονται: μα είναι απαραίτητο να παράγουμε!

Το μόνο που παράγουμε είναι οι αλυσίδες μας. Οι μόνοι εγκληματίες είναι τα αφεντικά μας!

Bruno Filippi

 

 

Η επίθεση συνεχίζεται…

 

… και η καταστολή αναβαθμίζεται, χωρίς να διστάζει μάλιστα να το διαφημίσει. Και αφού ο Δένδιας ανακάλυψε πως η “περιορισμένη χρήση χημικών” είναι δαπανηρή και επικίνδυνη προς τον κόσμο ή τέλος πάντων όχι όσο αποτελεσματική θα ήθελε, επάνδρωσε για τις διαδηλώσεις αντλίες νερού και το φώναξε δυνατά. Και φυσικά οι γλοιώδεις υπάνθρωποι της ενημέρωσης έσπευσαν να το διαδώσουν με κάθε τρόπο, αποκρύπτοντας όμως σχολαστικά τον εμπρησμό εταιρίας που εισάγει και πουλάει συσήματατα ασφάλειας και ελέγχου τα ξημερώματα της Δευτέρας στην οδό Σολωμού 7 στο Χαλάνδρι.

 

Αλλά η καταστολή δεν είναι μόνο η βία των μπάτσων, είναι και οι χιλιάδες μπάτσοι, που χρόνια τώρα, έχει σπείρει η εξουσία στα μυαλά και τις ψυχές τόσων ανθρώπων σ’ όλο τον κοινωνικό ιστό –και αυτή είναι η μεγάλη της νίκη. Από τύπους που το παίζουν ήρωες και ρισκάρουν τη ζωή τους για να σώσουν τα χρήματα μιας τράπεζας μέχρι όλους εκείνους που απέχουν, αποκηρύσσουν ή αντιτίθενται στην εξεγερτική βία. Γεγονός που φάνηκε και στην απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Σεπτέμβρη με τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου να απέχει φανερά από τις συγκρούσεις έχοντας, μάλλον, την εντύπωση ότι περιφέροντας τα ειρηνικά πτώματά τους το κράτος θα τους λυπηθεί και θα τους χαρίσει πίσω τη χαμένη τους ευημερία. Εμείς σ’ όλους αυτούς έχουμε να πούμε ένα πράγμα: πως ο αντικαθεστωτικός αγώνας είναι βίαιος και ως τέτοιος από τη βάση του θα πρέπει να αναπτύσσεται για να είναι νικηφόρος.

 

 

Κοινωνικός έλεγχος και κουλτούρα της ασφάλειας

 

Και όσο τα αδιάκριτα αυτιά και μάτια του κράτους έχουν εισβάλει σχεδόν σε κάθε πτυχή του κοινωνικού συμπλέγματος με σκοπό την επιτήρηση και διαχείριση της όποιας κοινωνικής δραστηριότητας τόσο η κουλτούρα της ασφάλειας έχει διαποτίσει τους νευρώνες της κοινωνίας μετατρέποντας τα υποκείμενά της -καταπιεσμένους και μη, “προοδευτικούς”, “ριζοσπάστες”, φιλήσυχους και συντηρητικούς- σε σιχαμερές βδέλλες κολλημένες πάνω στις αξίες του σημερινού κόσμου. Και κάπου εκεί νομιμοποιείται και αναπτύσσεται το ιδεολόγημα της ασφάλειας και παράλληλα όλο το τεχνοβιομηχανικό σύμπλεγμα του ελέγχου και της καταστολής που έχει αφέντες, συνεργάτες και υποστηρικτές …για μας όλοι τους είναι εχθρός. Η επίθεση του μέσο του κεφαλαίου δεν περιορίζεται στην πλήρη καθυπόταξη του ανθρώπου αλλά και στην ολοκληρωτική καταστροφή της φύσης, μεταλλαγμένες τροφές, βιομηχανική ανάπτυξη, δολοφονίες και βασανισμοί ζώων είναι η ελάχιστη απεικόνιση της βίαιης επέκτασης του. Τόσο οι διαχειριστές της καταστολής μέσα απ’ τα γραφεία τους, οι πρόθυμοι εκτελεστές των κατασταλτικών καθηκόντων –είτε είναι μπάτσοι, σεκιουριτάδες, ανθρωποφύλακες είτε οτιδήποτε άλλο επιστρατεύεται στον τομέα της καταστολής- όσο και όλοι εκείνοι που με αντάλλαγμα ή χωρίς ενισχύουν με τεχνικές γνώσεις, τεχνολογικά συστήματα και εξοπλισμό και γενικά συμβάλλουν υλικά ή ηθικά στο σύμπλεγμα της καταστολής και του ελέγχου, αποτελούν στόχο. Με άλλα λόγια, σιχαινόμαστε αυτό το νεκρόφιλο ιδεολόγημα, την κουλτούρα του και τα άτομα που την πρεσβεύουν και επιθυμούμε να στοχοποιήσουμε όλη την βαθμίδα ιεραρχίας. Θέλουμε να δούμε τους πωλητές (μικρούς και μεγάλους) του ελέγχου μαχαιρωμένους, τα καταστήματα τους στάχτη, τις εταιρίες ανατιναγμένες, σκουληκιασμένος μπατσόφιλους και φασιστάκια με σπασμένα δόντια μετά από κάποια απόπειρα να επιβάλουν την τάξη και την ύποπτη νεκρική ησυχία που φαντασιώνονται. Θέλουμε να δούμε τον κόσμο της τάξης να φλέγεται κάτω από τις σαρωτικές επιθέσεις εκείνων που το χάος λαμπυρίζει μέσα στα μάτια τους.

 

Επειδή όμως η θέληση και η επιθυμία συμβαδίζει με την απόπειρα πραγμάτωσης τους, περνάμε από τα λόγια στην πράξη.

 

 

Με χαρά καταστρέψαμε την εταιρία Transam Trading Co ΕΠΕ, στο Χαλάνδρι η οποία προσφέρει στο εμπόριο παντώς είδους συστήματα ασφάλειας και ελέγχου υψηλής τεχνολογίας, ειδικευόμενη σε διαφόρων τύπων υψηλής τεχνολογίας καμερών συστήματα ακτίνων Χ για τη σάρωση δεμάτων - πακέτων κ.α

 

 

Η καταστολή δεν μας φοβίζει, μας οπλίζει

 

Τα καλύτερα μέσα διάρρηξης τη καταστολής και του ελέγχου είναι η εντατικοποίηση, η επιμονή και η αναβάθμιση του πολιτικού αγώνα για την αποσταθεροποίηση και καταστροφή της εξουσίας και του καπιταλισμού. Είναι επιτακτική η ανάπτυξη κοινοτήτων αγώνα που μέσα από τις διαδικασίες τους θα συντάσσονται και θα επιτίθενται στη βαρβαρότητα του κράτους με τους τρόπους που κάθε φορά επιλέγουν. Από δυναμικές συγκρούσεις με τους μπάτσους, καταστροφές και λεηλασίες στις καπιταλιστικές υποδομές και μάχιμες περιφρουρήσεις με σκοπό την αποφυγή συλλήψεων και ξυλοδαρμών αγωνιστών στο δρόμο, ανάπτυξη και διάχυση του αιχμηρού ανατρεπτικού λόγου μέχρι τετ α τετ επιθέσεις σε κάθε λογής εχθρό μας και συνωμοτικές άμεσες δράσεις με σαμποτάζ, εμπρησμούς, εκρήξεις και κάθε άλλο τρόπο μας προσφέρει η επαναστατική ιστορία και φαντασία. Είναι εξίσου σημαντική η ανάπτυξη υποδομών αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης καθώς και χρήσιμες στρατηγικές για να αποφεύγουμε πλήγματα από τον εχθρό και να γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί απέναντί του.

Αντάρτικες ομάδες παντού!

 

 

 

 

Είμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους αιχμαλώτους των φυλακών – Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους

 

Θέλουμε να στείλουμε την αμέριστη αγάπη και αλληλεγγύη μας

Στους αναρχικούς Μπάμπη Τσιλιανίδη, Δημήτρη Δημτσιάδη, Σωκράτη Τζίφκα

Στα περήφανα μέλη της Ε.Ο.Σ.Π.Φ και τον αναρχικό Θεόφιλο Μαυρόπουλο

Οι επερχόμενες δίκες τους ας γίνουν μια ακόμα αφορμή για δυναμικές επιθέσεις ενάντια στις δομές της κυριαρχίας.

Στεκόμαστε δίπλα στον σύντροφο Τάσο Θεοφίλου και στους υπόλοιπους αναρχικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στην Ε.Ο.Σ.Π.Φ και αρνούνται την συμμετοχή τους.

Δίπλα στους φυγόδικους αντάρτες πόλης του Ε.Α Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα καθώς και στον Κώστα Γουρνά.

Δίπλα στον αμετανόητο αντάρτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

Χαιρετίζουμε την εκτέλεση τριών δημοτομπάτσων στο Μεξικό από τον Εξεγερτικό Πυρήνα Μαριάνο Σάντσεθ Ανιόν- Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία.

Αλληλεγγύη σε όλους τους αναρχικούς και ανυπότακτους κρατούμενους σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Μεξικό, Χιλή, Η.Π.Α και όπου αλλού αναπτύσσονται αντιστάσεις απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

 

Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία  -  Φωτιές στον Ορίζοντα 

 

Υ.Γ:

Λυπούμαστε που στην απεργία δεν ανταμώσαμε με τα σκληροπυρινικά “τάγματα εφόδου” της Χ.Α, παρά το γεγονός ότι είχαν δηλώσει πως θα δώσουν το παρών, το γλέντι θα ήταν μεγάλο. Συντροφικούς χαιρετισμούς στις αντιφασιστικές περιπολίες.

 

Αλληλεγγύη σε όλους τους συλληφθέντες της απεργίας 26ης Σεπτεμβρίου.

από _et 28/09/2012 5:23 πμ.


Δεν θέλουμε καμία σχέση μ’ αυτούς που από τις αναπαυτικές πολυθρόνες τους θα αποκηρύξουν τη βίαια αντεπίθεση στους καπιταλιστές που προστατεύονται από τα δολοφονικά όπλα της αστυνομίας ενώ οι μεταλλωρύχοι απεργοί πεθαίνουν της πείνας.(…)

Μήπως δεν είναι αυτοί που μας στερούν το φαί εκβιάζοντάς μας με εκμετάλλευση ή πείνα;

Ακούω κάποιους να ωρύονται: μα είναι απαραίτητο να παράγουμε!

Το μόνο που παράγουμε είναι οι αλυσίδες μας. Οι μόνοι εγκληματίες είναι τα αφεντικά μας!

Η αλήθεια είναι πως εδώ και καιρό κυκλοφορεί αυτή η «πειραγμένη» μετάφραση ενός αποσπάσματος κειμένου του Μπρούνο Φιλίππι, το οποίο παρατίθεται εν μέρει και στην ανάληψη ευθύνης.

Για την ακρίβεια, έχει διαδοθεί το εξής (μάλιστα έχει συχνά αποδοθεί, διπλά εσφαλμένα, στον Renzo Novatore):

«Δεν θέλουμε καμμία σχέση μ αυτούς που από τις αναπαυτικές πολυθρόνες τους θα αποκηρύξουν την βίαια αντεπίθεση στους καπιταλιστές που προστατεύονται από τα δολοφονικά όπλα της αστυνομίας ενώ οι μεταλλωρύχοι απεργοί πεθαίνουν της πείνας. Μήπως δεν είναι για τους καπιταλιστές που πεθαίναμε για 4 χρόνια στον πόλεμο; Μήπως δεν ευθύνονται αυτοί για τους 507.193 νεκρούς του πολέμου; Μήπως δεν σκότωσε ακόμα 54 ανθρώπους η αστυνομία τους τον τελευταίο μήνα; Μήπως δεν είναι αυτοί που μας στερούν το φαΐ εκβιάζοντας μας με εκμετάλλευση ή πείνα; Ακούω κάποιους να ωρύονται: μα είναι απαραίτητο να παράγουμε! Ένας εργάτης αυτοκτόνησε αυτές τις μέρες εξαιτίας ενός ελλείμματος στην παραγωγή. Το μόνο που παράγουμε είναι οι αλυσίδες μας. Οι μόνοι εγκληματίες είναι τα αφεντικά μας!»

 

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για περιεχόμενο του έργου «Parla la dinamite» («Μιλάει ο δυναμίτης») του Μπρούνο Φιλίππι.

Σύμφωνα με την αγγλική μετάφραση του ίδιου έργου, που έκανε ο εξεγερτικός αναρχικός Wolfi Landstreicher (ή αλλιώς Feral Faun), οι έννοιες και το νόημα που αντιστοιχούν στο εν λόγω απόσπασμα είναι (κυρίως) ό,τι σημειώνεται παρακάτω με έντονα στοιχεία:

 

Bruno Filippi – Dynamite Speaks

Since the explosion in the court, a series of actions has thrown the fat Milanese bourgeoisie into disarray and fear. The first to be attacked was the industrialist, Giovanni Breda, owner of the well-known warmongers enterprise of the same name.

He escaped an attack with sulfuric acid and a bomb that exploded at his villa. Then it was Senator Ponti’s turn. He was president of the mechanical Society of Lombard. A bomb was thrown at his house as well. But it was all limited to formidable explosions and damage to the homes. Fortune favors the warmongers! Another bomb was found unexploded in the central station.

The delivery of bombs goes forward with diligence! It is only done at home.

It is natural that a thousand rumors about the motives behind these attacks would spread. The fact that the unknown dynamiters have chosen the big shots of the metallurgical industry lends support to the idea that it is a matter of retaliation for the truly disgusting arrogance of the masters. While these warmongering gentlemen have a good time in Cova and Biffi, the poor strikers gulp down a little rice and tighten their belts. Those who are hungry do not fight against capital with folded arms and hope; that is slow agony. But the masters want it this way, and, protected by the murderous guns of the King’s cavalry, they make profit from misery.

Meanwhile, from the side of the reactionary press, the witch hunt for anarchists has begun, and the usual laws demand capital punishment. We are not among the number of armchair pseudo-subversives quick to repudiate every confidence for fear of going to prison. But to anyone who accuses us of having provoked these attacks, we respond with figures or direct questions:

Who spread hatred and pain during four years of carnage? It was the various Gratians, those filthy, decorated assassins.

In spite of the 507,193 dead sacrificed to the trust and the bank, when the war ended, the bloodthirsty bourgeois beast wanted and still wants to kill.

From April 13 up to now (bloodshed in Lainate, 3 dead), 54 people have been killed by royal bullets. This is the propaganda for hatred! The monopolizers deprive us of food, and the industrialists place us at the crossroad between a most abominable exploitations and hunger. And someone cries out: “It is necessary to produce!” I read the other day that a young man killed himself for lack of work. I say: “What must be produced? Coffins for the dead?” So the provocation comes from the top. There are the various Bredas protected by the state camorra [a secret criminal association for terror and extortion]; there are the cynical Centannis decorated with madness; there are the military brass, filthy with blood and maddened with lust.

A reaction? It is surely coming. The anarchists don’t fear it. They have faced it for too long. Now the bourgeoisie has created a desert around itself. And true law endures there.

—από την ατομικιστική αναρχική εφημερίδα Iconoclasta!

http://theanarchistlibrary.org/library/bruno-filippi-the-rebel-s-dark-laughter-the-writings-of-bruno-filippi#toc15

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License