Φωτο από αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πλ. Αμερικής

...

post image

Τη Δευτέρα 24/9 μερικές δεκάδες ρατσιστών και ύστερα από κάποιο κάλεσμα μιας "επιτροπής κατοίκων" μαζεύτηκαν στην περιοχή της πλ. Αμερικής με σκοπό να τρομοκρατήσουν μετανάστες που ζουν στη γειτονιά εστιάζοντας στο χώρο που στεγάζονται τα γραφεία της τανζανικής κοινότητας απειλώντας όσους βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο. Την επόμενη μέρα, Τρίτη, μαζεύτηκαν ξανά και αυτή τη φορά επιδόθηκαν σε ένα ρατσιστικό- φασιστικό πογκρόμ σε βάρος μεταναστών: έσπασαν στα γραφεία της κοινότητας της Τανζανίας, εισέβαλαν και έσπασαν μαγαζιά μεταναστών, επιτέθηκαν και κυνήγησαν μετανάστες στους γύρω δρόμους συνεπικουρούμενοι από μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις (ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ) που απέκλεισαν την περιοχή και τους προστάτευαν καθ' όλη τη διάρκεια του επαίσχυντου έργου τους.

Κάτι ανάλογο θέλησαν να κάνουν και σήμερα, Τετάρτη, όπου είχαν εξαγγείλει και νέα ρατσιστική συγκέντρωση. Επίσης το πρωί μια ομάδα από θρασύδειλα φασιστοειδή πήγε στο 8ο γυμνάσιο στην οδό Νικοπόλεως για να τρομοκρατήσει μετανάστες μαθητές που βρίσκονταν στο σχολείο τους. Ως απάντηση στα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, αναρχικοί, αντιφασίστες και αντιρατσιστές κατευθύνθηκαν το απόγευμα με πορεία έξω από τα γραφεία της τανζανικής κοινότητας όπου και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση. Η συγκέντρωση πλαισιώθηκε από μεγάλο αριθμό μεταναστών και μεταναστριών, κυρίως αφρικανών, και από περίοικους. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέσα από δρόμους της γειτονιάς με παλμό και δυναμική που κατέληξε στην πλ. Αμερικής όπου οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν μέχρι τις 10:30 το βράδυ. Η προγραμματισμένη ρατσιστική συγκέντρωση δεν πραγματοποιήθηκε αφού όλοι κι όλοι μαζεύτηκαν 10 άτομα, την ίδια ώρα που στην πλατεία Αμερικής βρίσκονταν εκατοντάδες.

Όπως φάνηκε και από τη σημερινή κινητοποίηση, για να μην επιτρέψουμε να γίνουν οι γειτονιές μας πεδίο δράσης κάθε λογής ρατσιστών και φασιστικών συμμοριών απαιτείται η κοινή, αλληλέγγυα και άμεση δράση ντόπιων και μεταναστών. Για να προστατέψουμε τις γειτονιές μας από το ρατσιστικό μίσος, για να δημιουργήσουμε αξιοπρεπείς όρους συμβίωσης για όλους βάζοντας τέλος στο αλληλοφάγωμα των πιο φτωχών και αποκλεισμένων που εξυπηρετεί το κράτος και τα αφεντικά, τους πραγματικά υπεύθυνους για τη λεηλασία των ζωών μας.

αναρχικοί/ες, αντιφασίστες/τριες από την περιοχή

 

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License