Όχι στην κρατική τρομοκρατία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στους διαδηλωτές την ημέρα της πανεργατικής γενικής απεργίας. Η αστυνομία επιτέθηκε όχι μόνο στην πορεία αλλά και σε προγραμματισμένες προσυγκεντρώσεις όπως επίσης και σε μεμονωμένες παρέες που κατευθύνονταν προς ή αποχωρούσαν από την πορεία.
Συγκεκριμένα, δυνάμεις καταστολής φορώντας κουκούλες-full face επιτέθηκαν βίαια στην προσυγκέντρωση στο μετρό της Δάφνης που καλούσε η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Δημητρίου προσάγοντας 16 άτομα. Πολύ χειρότερη μεταχείριση, εν μέσω αλύπητου ξύλου, δέχθηκε και η προσυγκέντρωση στην πλατεία γαρδένιας στη Ζωγράφου, όπου συνελήφθησαν 12 άτομα.
Η προσυγκέντρωση στο μετρό της Δάφνης είναι πια καθιερωμένη πριν από κάθε πορεία. Η επιλογή του κράτους να χτυπήσει δείχνει ξεκάθαρα πόσο τρέμει την αυτοοργάνωση των μαζών. Οι λαϊκές συνελεύσεις είναι δομές αυτοοργάνωσης που στέκονται απέναντι στην εξαθλίωση και την φτώχεια που οδηγεί η κρίση του κεφαλαίου με κύριο αίτημα το ‘να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας’. Όχι μόνο στα πλαίσια της αλληλεγγύης (με κινήσεις ενάντια στις εφορίες, στα χαράτσια στο ξεπούλημα δημόσιων χώρων, με κοινωνικά ιατρεία-φαρμακεία, συλλογικές κουζίνες, ανταλλακτικά παζάρια κλπ) αλλά και συμμετέχοντας οργανωμένα στις πανεργατικές απεργίες βρισκόμενες σε ενότητα με το εργατικό κίνημα.
Η κυβέρνηση Σαμαρά, διαχειριζόμενη την χρεοκοπία του καπιταλισμού, χρησιμοποιεί το μόνο όπλο που της έχει απομείνει, την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή, σε συνεργασία με τους φασίστες, για να επιβάλει την μαζική εξαθλίωση και φτώχεια. Η επιτυχία της Γενικής απεργίας και οι μεγάλες διαδηλώσεις στις 26/9, σε όλη την χώρα,  αλλά και οι μεγάλοι εργατικοί αγώνες που ξεσπάν σε όλη την Ευρώπη με αιχμή την Ισπανική εργατική τάξη, δείχνει ότι ο μόνος δρόμος είναι: Η ενωτική ταξική πάλη των εργατών, ενάντια στα αφεντικά το κράτος και τους γραφειοκράτες, με ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, που θα ανατρέψει αυτήν ή οποιαδήποτε άλλη καπιταλιστική κυβέρνηση ανοίγωντας τον γρόμο για την συντριβά του κράτους και την εξουσία της εργατικής τάξης.

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License