Ανταπόκριση από την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Αιγάλεω

Πολύ πετυχημένη η αντιφασιστική πορεία στο Αιγάλεω. Η νεολαία της πόλης έδειξε άλλη μια φορά ότι δεν γουστάρει τον φασισμό ενώ παρά τις προσπάθειες των ναζιστών, γραφεία η χρυσή αυγή δεν έχει καταφέρει να ανοίξει στην περιοχή μας.

Γύρω στα 300 άτομα έκαναν χτες αντιφασιστική πορεία στο Αιγάλεω. Ανάμεσα τους και γύρω στους 20 μετανάστες. 

Η πορεία πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους του Αιγαλεω, την ιερά οδό και την θηβών και κάνοντας μια αρκετά μεγάλη διαδρομή κατέληξε με μικροφωνική στην κεντρική πλατεία, τον Εσταυρωμένο.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική και τα αντιφασιστικά συνθήματα φωνάζονταν με πάθος.

ΜΑΤ είχαν έρθει για να προστατέψουν το τοπικό αστυνομικό τμήμα (!) αλλά πέρα αυτού δεν ενόχλησαν την πορεία. 

Στην μικροφωνική που είχε στηθεί στην αρχή της συγκέντρωσης έγινε αναφορά και στον κρατικό φασισμό που συλλαμβάνει προληπτικα.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

από Α 29/09/2012 1:57 μμ.


Φοβερή η πορεία και κατα τη γνώμη μου είχε λίγο περισσότερο κόσμο και περισσότερους μετανάστες. Απίστευτος παλμός ειδικά στην οδό Δημαρχείου όπου είχε βγεί όλος ο κόσμος στα μπαλκόνια και οι αντιδράσεις ήταν πολυ θετικές. Από ότι έμαθα ακουγόμασταν πολλά τετράγωνα μακριά. Αν κάποιος έχει τραβήξει βιντεάκι απο την οδό Δημαρχείου και μπορεί ας το αναβάσει!


400 περίπου άτομα συμμετείχαν στην αντιφασιστική πορεία που διοργάνωσε χτες η κατάληψη Σινιάλο στο Αιγάλεω. Πολλοί αιγαλιώτες νεολαίοι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία διαδήλωσαν μαζί με μετανάστες ενάντια στο «φασιστικό φαινόμενο» με αφορμή την μαύρη επέτειο της 29 Σεπτέμβρη του 1944. Διαδήλωσαν επίσης και σύντροφοι/ισσες από γειτονικές περιοχές καθώς έχει γίνει αντιληπτό ότι το «φαινόμενο του φασισμού» δεν αποτελεί τοπικό διακύβευμα. Με δικά τους πανώ διαδήλωσαν αντιφασίστριες/ίστες από τις σχολές της ευρύτερης περιοχής Γεωπονική, ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΙ Πειραιά και η ομάδα «ελευθεριακή σκέψη» από τον Κορυδαλλό. Από τον Άη-Γιώργη στην πλατεία Εσταυρωμένου και τη διασταύρωση Ιεράς Οδού και Θηβών και από τη Θηβών και την πλατεία Αγ. Σπυρίδωνα στον σταθμό του μετρό Αιγάλεω πορευτήκαμε στο κέντρο της πόλης αλλά και την περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα που έχει αποτελέσει σημείο επιτηδευμένων «τριβών» μεταξύ ελλήνων και κούρδων/ιρακινών. Μοιράστηκαν χιλιάδες κείμενα τόσο από συντρόφους/ισσες του Σινιάλου όσο και από μετανάστες στη γλώσσα τους.

Η πορεία αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια κι αυτό δεν αφορά μια διάθεση στείρας σύγκρισης με το παρελθόν αλλά μια αισιόδοξη διαπίστωση σε σχέση με το παρόν και το μέλλον των κοινωνικών και ταξικών αγώνων στην περιοχή. Πολλοί άνθρωποι κατεβαίνουν στο δρόμο εδώ και τώρα για να δημιουργήσουν αναχώματα τόσο στην αιματηρή αιχμή του κοινωνικού κανιβαλισμού που είναι οι φασιστικές συμμορίες, όσο και στην ίδια την κρατική και καπιταλιστική επιθετικότητα που εκδηλώνεται με την «κρίση». Ο κόσμος αλλάζει και απ’ ό,τι φαίνεται οι δικές μας πολιτικές και κοινωνικές μεταβλητές έχουν βαρύνουσα σημασία στον τρόπο που χτίζονται οι σχέσεις του.  Κάθε μέρα το συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο, με αυτήν την πορεία να δημιουργεί ένα δυναμικό ενέχυρο.

Το μήνυμα στάλθηκε περισσότερο σαφές από ποτέ άλλοτε:

-η περιοχή μας δεν πρόκειται ποτέ να γίνει φασιστικό προπύργιο, ρατσιστικό σφαγείο και εθνικιστικό φτωχοκομείο

-η περιοχή μας είναι και θα παραμείνει προπύργιο αντίστασης και αλληλεγγύης μέχρι την οριστική και τελεσίδικη κατάργηση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Όσο μεγάλο κι αν είναι το ταξίδι, δεν ξεχνάμε ότι «το ταξίδι είναι ο δρόμος»…

 

 

 

*αναδημοσίευση από το σάιτ της κατάληψης Σινιάλο

από ab_in 29/09/2012 3:15 μμ.


από ab_in 29/09/2012 3:16 μμ.


από ab_in 29/09/2012 3:18 μμ.


από ab_in 29/09/2012 3:18 μμ.


από ab_in 29/09/2012 3:24 μμ.


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License