Νίκη του αντιφασιστικού κινήματος στην Κοζάνη

.

Νίκη του αντιφασιστικού κινήματος στην Κοζάνη-Να είναι μόνο η αρχή

Την Παρασκευή 28/9 ανακοινώθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Είχε προηγηθεί η διασπορά ψεύτικης είδησης για την προηγούμενη Παρασκευή (κατά τη συνήθη γκεμπελική μέθοδο των τρωκτικών του συστήματος) , όπου είχε οργανωθεί επί τόπου κινητοποίηση αντιφασιστών-αντιφασιστριών.
Χθες όμως η είδηση

ήταν αληθινή.Οι φασίστες κάνανε κινητοποίηση από όλη τη Μακεδονία και μάζεψαν γύρω στα 100 άτομα, με ασπίδες, κράνη και όλο το σχετικό εξοπλισμό (που αν αφορούσε αντιφασίστες ή δημοκράτες θα δικάζονταν με τρομονόμο…), και πήραν την «άδεια» του δήμου να κάνουν παρέλαση μίσους και να καταθέσουν στεφάνι στην πλατεία. Το αντιφασιστικό κίνημα έδωσε την απάντησή του. Πάνω από 150 αντιφασίστες-αντιφασίστριες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, με την ασφυκτική και προκλητική παρουσία των ΜΑΤ.Η ηγεσία της ΕΛΑΣ μας ανακοίνωσε ότι οι φασίστες είναι «νόμιμο κόμμα και θα καταθέσουν στεφάνι», ζητώντας από τους αντιφασίστες-αντιφασίστριες να διαλυθούνε.Όχι όμως μόνο δε διαλυθήκαμε αλλά όσο περνούσε η ώρα γινόμασταν και περισσότεροι.Δεκάδες κάτοικοι πίσω από την αστυνομία που μας είχε περικυκλώσει, αλλά και εκατοντάδες περαστικοί (νεολαίοι και εργαζόμενοι, ηλικιωμένοι, μητέρες με τα παιδιά τους) που δεν τσίμπησαν στο πλαστό κλίμα τρομοκρατίας, λειτούργησαν σαν ασπίδα αλληλεγγύης και δεν επέτρεψαν σχέδια οποιασδήποτε αστυνομικής αυθαιρεσίας.Στήθηκε η μικροφωνική, μοιράστηκαν φυλλάδια και φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στα μνημόνια και τη φασιστική απειλή. Παραβρέθηκαν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ-μλ, οι δυνάμεις του ΚΚΕ έλαμψαν δια της απουσίας τους, ενώ καθοριστική ήταν και η παρουσία της βουλευτίνας της ΔΕΑ και του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννας Γαΐτάνη , που βρισκόταν στην Πτολεμαΐδα όντας ομιλήτρια σε ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προς τιμήν της το ανέβαλε και έσπευσε στην αντιφασιστική συγκέντρωση.Τελικά η αστυνομία υποχώρησε με τη μαζική και ανυποχώρητη στάση των αντιφασιστών και το όλο κλίμα που διαμορφώθηκε στην πλατεία και έφραξε το δρόμο στους ναζί. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, αλλά πρέπει να έχει πολύ σοβαρότερη συνέχεια και δε χωρά κανένας εφησυχασμός.
Συμπεράσματα βγαίνουν πολλά. Η αστυνομία που «ακολουθεί τους νόμους» δήλωσε ότι θα προχωρούσε σε σωματική έρευνα των αντιφασιστών (αποτράπηκε τελικά) για τυχόν αντικείμενα «προς ρίψην και τραυματισμόν», αλλά παρακολουθούσε σε φιλικό κλίμα κι από απόσταση τους πάνοπλους χρυσαυγίτες.Οι ταγματασφαλίτες που έχουν υπόδικους βουλευτές και μαχαιρώνουν καθημερινά φτωχούς , αυτοί που απειλούν να καταλύσουν το Σύνταγμα και τη δημοκρατία αντιμετωπίζονται σαν «νόμιμο πολιτικό κόμμα», κι ο «εχθρός» είναι οι αγωνιστές και οι δημοκράτες.Όλα αυτά αποτελούν κεντρική κατεύθυνση και της ΕΛΑΣ και της μνημονιακής κυβέρνησης.
Η αστυνομία των «Ράμπο» δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με το «Μπάτσοι-Γουρούνια-Δολοφόνοι», αλλά βάζοντας την πολιτική πίεση του μαζικού, ενωτικού κι ανυποχώρητου κινήματος, της αλληλεγγύης της κοινωνίας, και θέτοντάς τους προ των πολιτικών ευθυνών τους για οτιδήποτε συμβεί, μπορούμε να τους κάνουμε να υποχωρήσουν.Αυτό γίνεται απαραίτητα με σκληρή διαπραγμάτευση αλλά όχι με βρισιές που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, μας καθιστούν ευάλωτους και δε διευκολύνουν τη σύνδεση με την τοπική κοινωνία.
Σε κάθε περίπτωση μόνο η ενωτική και μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση, η σύνδεση με την αντιμνημονιακή πάλη και η αλληλεγγύη της κοινωνίας μπορούν να οδηγήσουν σε νίκη.
Η νίκη κατά μία έννοια είναι «πύρρειος», αφού οι φασίστες ανοίξανε γραφεία στην περιοχή και θα προσπαθήσουν να συστηματοποιήσουν την εγκληματική δράση τους.Γι αυτό δε γίνεται να πάμε «όπως παλιά». Όλοι οι πολιτικοί, συνδικαλιστικοί και άλλοι τοπικοί φορείς πρέπει να συμβάλλουν με έμφαση στη δημιουργία ενός πλατιού αντιφασιστικού μετώπου που θα απομονώσει, θα αποθαρρύνει και θα ξεριζώσει τους φασίστες. Η Αριστερά, και κυρίως τα μαζικά κόμματά της ΚΚΕ και ΣΥΝ, πρέπει να πάψουν να αντιμετωπίζουν τη Χρυσή Εφεδρεία του συστήματος σαν δευτερεύον ζήτημα. Η νίκη είναι το έναυσμα για την κλιμάκωση της αντιφασιστικής πάλης, και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να «ησυχάσουμε».
Ο λαός στην περιοχή, το κίνημα, τα συνδικάτα, η Αριστερά ενωμένοι με τους αγώνες μας μπορούμε να τσακίσουμε και τα μνημόνια και τα σχέδια των νοσταλγών του Χίτλερ.
• ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ
• ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ-ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
• ΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

από αηδεα 30/09/2012 9:17 πμ.


Κλασσικό αριστερό κείμενο για το πως εισπράτουμε την πολιτική υπεραξία. Η δομή του άνετα μπορεί να διδαχθεί ως εγχειρίδιο σε όλες τις κοβες. Μπράβο σύντροφοι.

Ωστε καθοριστική ήταν η παρουσία της βουλευτού βεβαίως βεβαίως του ΔΕΑ- ΣΥΡΙΖΑ ;Εντάξει οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι δηλαδή (αφού η καθοριστική παρουσία ήταν αλληνής) απλά συμμετείχαν για να επιβεβαιώσουν τη λαμπρή (αλλά ριζοσπαστική πάντα) πολιτική στρατηγική της αξιοτίμου βουλευτου (του ΔΕΑ-ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως βεβαίως);

Ανυπόφορη (και γι αυτό ηττημένη) αριστερά (όπως πάντα....)

από αντιφα_κος 30/09/2012 7:31 μμ.


Προφανώς οι αριστεροί της ΔΕΑ θέλουν να πάρουν υπεραξία από το γεγονός. Χωρίς να μειώνω το γεγονός της παρουσίας της βουλευτίνας, η αλήθεια απέχει πάρα πολύ από αυτό που περιγράφει το κείμενο...

ΣΤην Κοζάνη έχει γίνει μία αντιφασιστική συνέλευση, που συμμετέχει ένα ευρύτερο φάσμα πολιτών από την αντεξουσία μεχρι και την αριστερά. Φυσικά υπήρχε εκεί κι αριστερός κόσμος, αλλά να μας συμπαθάτε σύντροφοι, χωρίς το μαχητικό μπλοκ των αναρχικών-αντεξουσιαστών της Κοζάνης, πιθανά οι φασίστες να κοπιάζαν στην πλατεία. Ξέρουμε ότι κάποιοι της αριστεράς έχετε αλλεργία με την αντεξουσία, ξέρουμε ότι προσπαθείτε να πετάξετε από πάνω σας τη σπέκουλα του συστήματος ότι ανήκετε στα άκρα. Αλλά τα μέσα δεν αγιάζουν το σκοπό, και η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα δεν είναι αξίες του ανταγωνιστικού κινήματος.

 

Ελπίζω στο κοντινό μέλλον να διορθώσετε τη στάση σας, και να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.

 

Ένας από τη συνέλευση

από έχω κατουρηθεί από τα γέλια. 30/09/2012 7:48 μμ.


για γέλια και για κλάματα.

δεν το πρόσεξα διαβάζοντας ...

αλλά αφού είναι τόσο καθοριστική η παρουσία μίας βουλευτού γιατί δεν πήγε μόνη της να εκδώσει ασφαλιστικά μέτρα για παρακώληση συγκινωνιών ή διατάραξη κοινής υσηχίας, οπλοφορία ή οτιδηποτε άλλο και ο αντιφασισμός να κέρδισει (δημοκρατικά πάντα) στα ντόπια ή ευρωπαικά δικαστήρια ή το συμβούλιο της επικρατίας.

για αυτό οι φασίστες 'πέρνουν τα πάνω τους' 

Γιατί η αριστερά  φοβάται ή ντρέπεται να φωνάξει ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

τέτοια κάνετε και στο τέλος θα χάσετε και τον κόσμο που σας ψήφιζε χρόνια τώρα.

ευτυχώς που υπάρχουν και αντιφασίστες που δεν παίρνουν καθοδήγα απο κάτι σαν και σας.

 

 

από απο εναν παροντα 01/10/2012 8:54 πμ.


οσον αφορα την περιγραφη της δρασης το κειμενο ειναι ακριβες

 

οσον αφορα την παρουσια της βουλευτινας προσωποικα δεν την ξερω οποτε δεν μπορω να πω οτι την ειδα. ειδα τον επικεφαλης συριζα κοζανης και τον επικεφαλης της δημοτικης κινησης των οικολογων (οι οποιοι εσβησαν τα αντιφασιστικα συνθηματα στην πλατεια οπου βρισκονται τα γραφεια τους ακριβως διπλα με τα γραφεια των ναζι). ειχαν αδεια να καταθεσουν στεφανια στην κ. πλατεια, ο κοσμος αντεδρασε, τονισαμε οτι θα καταλαβουμε την πλατεια-ετσι και αλλιως ειμασταν διασκορπισμενοι καμποσοι εκει- και τελικα πορευτηκαν 50 μετρα, κατεθεσαν ενα στεφανι και ειπαν τον εθνικο υμνο με υψωμενα σε "δωρικο χαιρετισμο" τα μπροστινα ποδια τους. υπηρχε δυο τουλαχιστον βανακια -το ενα λευκο- και παρεβρεθη και ενας σαλονικιος ουγκ που μισθοδοτειται απο την βουλη

δεν παραβρεθησαν οντως κκεδες. προφανως ειναι αντιφασιστες μονο κατοπιν συγκεκριμενης προσκλησης του κομματος. προσωπικα αισθανομαι ντροπη για αυτους, διοτι καμποσοι ειναι πραγματι αγωνιστες αλλα το πολυ μπλαμπλα της κοβας τους εχει καψει μαλλον

 

κατα τις 6 η ομαδα των περιπου 40-50 στη συντριπτικη πλειοψηφια α/α (υπηρχαν και καμια 10αρια λοιποι) περικυκλωθηκαμε απο ματατζηδες με προφανη σκοπο τον απικλεισμο μας. η ψυχραιμη σταση μας κρατησε καταρχην ενωμενους ενω η παρουσια μας στην κεντρικη πλατεια οπου πληθος κοσμου υπηρχε και με μαγαζια ανοιχτα απετρεψε την οποια βαρβαρη συμπεριφορα των "παιδιων του λαου"

εκει εγινε το ωραιο. η λυσιδα των ματ περικυκλωθηκε απο λοιπο κοσμο (α/α, αριστερους, ανενταχτους, πολιτες με παιδια στα χερια κλπ) με αποτελεσμα ουσιαστικα να ακυρωθει η αλυσιδα τους. κατα τις 8 το πληθος ειχε φτασει τα 300 ατομα και στις 9 καπου 200 ειχαμε μεινει με κοσμο ομως να πηγαινοερχεται συνεχεια.

στις 9 και σημειωθηκε ελαφρυς ξυλαδαρμος (10 φαπες και μερικες κλωτσιες) ξυρισμενου 20αρη που κατεβηκε να κοψει κινηση ή απο βλακεια . ειχε εντοπιστει να συμμετεχει προηγουμενως στην ομαδα των ασπιδοφορων/ροπαλοφορων των ναζι. το τσακισμα απετραπη με την ενεργοποιηση 4-5 ατομων.

και ετσι επρεπε.

 

τι σημαντικο ειναι η διαρκης δραση  με πληροφορηση του κοσμου αλλα βεβαια και η διατηρηση του δρομου καθαρο απο φοβο.

 

από σουρδος 05/10/2012 11:59 πμ.


επειδη τελευται παιζετε μια παραπληροφορηση οτι ενας νεοναζι που τις εφαγε "δεν ηταν νεοναζι παρα ενα παιδι με μευρη μπλουζα μειωμενης ευφυιας"

στην ιστοσελιδα της lifo (lifo.gr) υπαρχει φωτο με παρατεταγμενους νεοναζι μπροστα στην πλατεια οπου εγαινιασαν την φωλια στην κοζανη. η φωτο βρισκεται σε κειμενο σχετικα με την αρση ασυλιας που σερραικου ασπονδυλου

ο νεαρος φαινεται, ειναι ξυρισμενος με ασπιδα κραταει κρανος φοραει γαντια στα μπροστινα του ποδια.

από σουρδος 17/10/2012 8:21 πμ.


http://www.youtube.com/watch?v=g5wyfx4N6Lo

 

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=xanQdk5PSUQ

 

δυο βιντεο απο κοζανη

στο πρωτο φαινονται καθαραοι φατσες καποιων απο τους "μαχητικους πυρηνες"

ο ξυρισμενος πιτσιρικας που τις μαζεψε ειναι στο πρωτο βιντεο με κρανος ασπιδα και γαντια

προχθες εβαλαν και ταμπελα. μαζευονται καθε παρασκευη βραδακι και παντα εχουν τρια τεσσεραατομα διπλα στο περιπτερο για τσιλιες.

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License