Απάντηση στη δήμαρχο Μπραχαμίου, Μ. Ανδρούτσου για τα γεγονότα στη Δάφνη στις 26/9

απάντηση στις ναζιστικές μαλακίες της Ανδρούτσου http://www.dad.gr/Default.aspx?id=6465&nt=108&lang=1

Κάθε εργασία με σκοπό το κέρδος είναι πορνεία

ή

η δουλειά είναι ντροπή, αλλά μερικές δουλειές είναι πραγματικά για φτύσιμο

 

Όσα συνέβησαν την Πέμπτη 26/9/12 στο μετρό της Δάφνης, πριν την έναρξη της απεργιακής κινητοποίησης, είναι εν ολίγοις γνωστά και ορθώς διατυπωμένα από την Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου. Η ανακοίνωση αυτή είναι και η μόνη που παρουσιάζει τα γεγονότα στην πλήρη διάστασή τους αφού ό,τι άλλο είδε το φως της δημοσιότητας είναι είτε ελλιπέστατο, είτε μυθοπλαστικό, είτε φαιδρό και βαθιά υποκριτικό. Δεν θα ασχοληθούμε όμως μ’ αυτούς που όταν δεν αναπαράγουν τα βοθρολύμματα της ΓΑΔΑ γίνονται οι πιο ατάλαντοι συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας και γράφουν για πληροφορίες για νεαρούς με τσάντες γεμάτες μολότοφ. Αντίθετα, οφείλουμε μία απάντηση σε κάποιους άλλους που έσπευσαν να τοποθετηθούν εκφέροντας λόγο δήθεν φιλικά προσκείμενο προς όσους «λούστηκαν» την τρομοκρατία των μπάτσων.

Προφανώς δεν υπάρχει μόνο πρόβλημα σαφήνειας όταν η δήμαρχος Αγ. Δημητρίου δεν γράφει στην ανακοίνωσή της ότι αυτό που συνέβη, υπήρξε στη ουσία του απαγωγή από ένα τσούρμο νταήδων, μαστουρωμένων και κουκουλομένων μαντρόσκυλων εν υπηρεσία. Προφανώς και από τη θέση ενός τέτοιου θεσμικού φορέα δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζεις ότι οι ίδιοι που το πρωί βαράνε κάρτα στην Αλεξάνδρας, το απόγευμα σαλιαρίζουν με το Μιχαλολιάκο στη Δηλιγιάννη και το βράδυ πουλάνε προστασία στα κωλόμπαρα. Προφανώς ξέρεις ότι αν δεν βάρυνε τους 16 απαχθέντες της Δάφνης η σύλληψη, είναι γιατί τα μαγειρέματα των μπάτσων φρόντισαν να τη φορτώσουν στους απαχθέντες του Ζωγράφου. Προφανέστατα η δήμαρχος δεν είναι καμιά ηλίθια που δεν ξέρει τι της γίνεται. Προφανώς όμως δεν τρώμε και εμείς κουτόχορτο ώστε να μην αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα του συνολικότερου νοήματος που αποπνέει η ανακοίνωση προκύπτει από τις πολύ συγκεκριμένες προθέσεις και τους ακόμα περισσότερο συγκεκριμένους στόχους του συντάκτη της.

Η ανακοίνωση αυτή είναι μία ακατάπαυστη φλυαρία, μία ακατάσχετη μπουρδολογία, ένα κενό περιεχομένου συνονθύλευμα, μια φαιδρή προπαγάνδα γκεμπελίστικης μαεστρίας και έμπνευσης. Γιατί όταν γράφεις σαν κασιδιάρα ψύχη ότι, οι μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας αποτρέπονται συστηματικά από τις συνήθεις διενέξεις ΜΑΤ και κουκουλοφόρων, και παράλληλα εξάρεις το ρόλο των «πουθενάδων» του δήμου, που όχι μόνο δεν στηρίζουν τις κινητοποιήσεις αλλά τις υποσκάπτουν συστηματικά, δεν μπορεί να αξιώνεις να μην σε αποκαλούν Εύα Μπράουν. 38 χρόνια μεταπολιτευτικού μύθου είναι πολλά για να μπορέσεις να αποβάλλεις τη συνήθεια να βασίζεσαι στην power of stupid people in large groups και ταυτόχρονα να σταματήσεις να υποτιμάς συλλήβδην  την αντιληπτική ικανότητα των δημοτών σου σαν να μην ξέρουν ότι οι εκάστοτε δήμαρχοι και τα εκάστοτε παρεάκια τους, των δημοτικών συμβουλίων, θητεύουν για χρόνια στα τσικό της Ρηγίλλης και της Χαριλάου Τρικούπη πριν επιτελέσουν τον -στην κυριολεξία- εκτελεστικό τους ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

When you stare into the abyss, the abyss stares back into you, γράφει όμως ο Νίτσε, γι’ αυτό εν τη ρύμη του λόγου αποκαλύπτεται ότι, τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης, δεν απέχουν από το γενικό πλαίσιο που θέτουν οι εργατικές συνομοσπονδίες. Πώς χαρακτηρίζεται αυτή η δήλωση αν όχι κυνική ομολογία για την παρόμοια με, συνομοσπονδίες τύπου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στάση που θα κρατήσουν οι ηγεσίες των Ο.Τ.Α σε όσα συμβαίνουν; Συνοπτικά και στα γρήγορα, γιατί όταν αντιλαμβάνεσαι ότι, τις «δικαιολογίες», τα «δεν είδα», «δεν άκουσα»», «δεν κατάλαβα», τα παίρνει σβάρνα η ταχύτητα του ιστορικού χρόνου, αφενός δεν αποδέχεσαι να είσαι ο θεσμικός καρπαζοεισπράκτορας της ΚΕΔΚΕ και του υπουργείου εσωτερικών, αφετέρου δεν επιστρατεύεις τις τακτικές του υπουργείου προπαγάνδας του Ράιχ, αλλά ακολουθείς τη μία και μοναδική τίμια  λύση που σου απομένει για να μην κατηγορηθείς για πολιτικάντικους χαμαιλεοντισμούς: την παραίτηση.

Εν πάση περιπτώσει, όταν τα ίδια και τα ίδια επαναλαμβάνονται είμαστε υποχρεωμένοι τα ίδια και τα ίδια να επαναλαμβάνουμε, ενώ πέραν των υπολοίπων φαιδρών της δημάρχου να υπενθυμίζουμε ότι οι πραγματικοί εξεγερμένοι είναι πάντοτε αυτό που τους αρμόζει να είναι: Βίαιοι ενάντια στην εξουσιαστική βία που καθημερινά εισπράττουν.&-

 

Τα μπάσταρδα του Ντεμπόρ

28/09/2012

Δάφνη, Μπραχάμι, Νέα Σμύρνη

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License