Eπίθεση των μπάτσων στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστηρια

από Autonomous 01/10/2012 7:37 μμ.

Από τηλεφωνική επικοινωνία τώρα από την ευελπίδων.

Από τηλεφωνική επικοινωνία τώρα από την ευελπίδων. 

Ενώ οι αλληλέγγυοι και οι αλληλέγγυες περίμεναν τους συντρόφους να περάσουν ανακριτή και εισαγγελέα, και ενώ τα δικαστήρια ήταν άδεια από άλλο κόσμο, οι μπάτσοι την έπεσαν και άρχισαν να βαράνε τον κόσμο αναίτια. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχει και κυνηγητό στους γύρω δρόμους της ευελπίδων, ενώ κάποιοι σύντροφοι έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα δικαστήρια.

Τα παιδιά που περνάγανε, έχουν χτυπηθεί άσχημα (μάλιστα ένας σύντροφος έχει εμφανώς το πόδι του γυρισμένο και θα χρειαστεί επέμβαση), και δεν έχουν δεχτεί την εξέταση από ιατροδικαστή. 

Περισσότερα σε λίγο. Όποιος γνωρίζει περισσότερα ας προσθέσει. Πριν λίγο διμοιρίες επιτέθηκαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης μέσα στα δικαστήρια. ΔΙΑΣ/Δέλτα κυνηγούν κόσμο στη Μουστοξύδη και στα γύρω στενά.

Η κίνηση των μπάτσων ήταν επιτηδευμένη. Λίγο πριν την επίθεση ακούστηκε να πάρουν θέση και να περάσουν μπροστά οι πιο παλιοί.

Ο φασιστάκος φίλος των μπάτσων του Δένδια που εμπλέκεται στις επιθέσεις ενάντια σε καταστήματα μεταναστών και στην επίθεση ενάντια στην Κούρτοβικ αφέθηκε ελεύθερος από το μεσημέρι

από Συνέλευση εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών ΜΜΕ 01/10/2012 7:40 μμ.


Katalipsiesiea ‏@Katalipsiesiea

Η δημοκρατία ως προπομπός του φασισμού. Διμοιρ. και Δ επιτέθηκαν άγρια στους αλληλέγγυους στην Ευελπίδων, κυνηγώντας αυτή τη στιγμή κόσμο

  7mKatalipsiesiea ‏@Katalipsiesiea

Δελτάδες κυνηγάνε κόσμο έξω από τα δικαστήρια

  8mKatalipsiesiea ‏@Katalipsiesiea

όταν έβγαιναν οι συλληφθέντες από τα δικαστήρια, διμοιρία επιτέθηκε με γκλομπ χτυπώντας άγρια τους διαδηλωτές

  9mKatalipsiesiea ‏@Katalipsiesiea

Επίθεση της αστυνομίας στους αλληλέγγυους στην Ευελπίδων πριν από λίγο.

 

από Σταχτη και μπουρμπερη 01/10/2012 7:47 μμ.


απο τηλ επικονωνια πεσιμο των ματ στους αλληεγγυους και κνηγητο παραμενη ενας πυρηνας 100  ατομων


Πρίν από λίγα λεπτά υπήρχε κυνηγητό στους δρόμους γύρω από την ευελπίδων και την μουστοξύδη. Ο σύντροφος κάνει λόγο για κάποιους και κάποιες εγκλωβισμένους μέσα στο πεδίο του άρεως, ενώ η γύρω περιοχή έχει καταληφθεί από τους πραίτωρες του Δένδια. 

από Tar 01/10/2012 8:03 μμ.


Η επίθεση έληξε αλλά οι μπάτσοι έχουν κάνει 12 προσαγωγές, 10 έξω απ'τα δικαστήρια και 2 μέσα. Ο κόσμος πάντως ανένδοτος πιστρέφει. Οι αντιφασίστες συλληφθέντες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κτίριο 9. Απ'έξω βρίσκονται περίπου 100 αλληλέγγυοι/ες.Λίγο πριν την επίθεση ακούστηκε από τα cb των μπάτσων "είναι πολλοί, διαλύστε τους".

zc

από zxz 01/10/2012 8:12 μμ.


 

 eyelpidwn paizei mploko kai sta dyo reymata apo deltades. pedio rou arews exei kamia dekaria deltades kai tesseris ahdias me to pou mpaineis mayromataiwn.kamia 15ara mhxanakia delta kai omonoia kanoun e3akrivwseis diarkws

από Tar 01/10/2012 8:15 μμ.


Στις 15 οι προσαγωγές μετά την επίθεση των μπάτσων στην αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης σύμφωνα με δικηγόρους.

Οι μπάτσοι κάνουν ψαχτικές σε τσάντες απ΄έξω από τα δικαστήρια. Σύμφωνα με μάρτυρες δικηγόρους "στα στενά έγιναν αίσχη από την αστυνομία" με απίστευτο μένος σε όποιον/α κυκλοφορύσε εκείνη τη στιγμή.

Διμοιρίες κυκλώνουν αυτή τη στιγμή την αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης μέσα στα δικαστήρια.

από Tar 01/10/2012 8:37 μμ.


20 προσαγωγές δίνουν τελικά οι μπάτσοι από την επίθεση τους ενάντια στην αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης πριν 1 ώρα στην Ευελπίδων.

Διευκρίνιση. Υπό κράτηση έως την Πέμπτη παραμένουν οι συλληφθέντες από χθες.

από Α 01/10/2012 8:40 μμ.


Άλλοι 8 τουλάχιστον συνελήφθησαν έξω από τα δικαστήρια σε στενό όταν μπήκαν σε κατάστημα και εγκλωβίστηκαν. Ο μαγαζάτορας μιλούσε απ' εξω με κόσμο και είπε πως τους φόρτωσαν σε περιπολικά.


έχουν δικό τους άρθρο εδώ

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1425982

ότι χρειάζετε σχετικά ενημερώστε εκει.

Και τα 2 άλλωστε βρίσκονται στην κορυφή του κεντρικού.

από Tar 01/10/2012 8:58 μμ.


Με 2 κλούβες, τζιπάκια, ασφαλίτικα, περιπολικά και μηχανές μεταφέρονται εκτός Ευελπίδων οι συλληφθέντες της Κυριακής.

Οι 100 περίπου αλληλέγγυοι/ες που μόλις βγήκαν από την Ευελπίδων έχουν προσεγγιστεί από Δελτάδες που τους προκαλούν από δίπλα κατά μήκος της Μουστοξύδη

από ένας 01/10/2012 9:24 μμ.


 Λίγο πριν βγουν οι συλληφθέντες της Κυριακής ακούστηκε μετά από ώρα μοτορόλα και αμέσως μία διμοιρία έφυγε προς το κάτω μέρος των δικαστηρίων, προφανώς για να κλείσει την κάτω έξοδο. Όταν βγήκαν οι συλληφθέντες κι ενώ φωνάζονταν συνθήματα έγινε πέσιμο πρώτα στους συγκεντρωμένους που βρίσκονταν ακριβώς έξω από το κτίριο. Άρχισε κόσμος να τρέχει προς την κάτω έξοδο αλλά μάλλον υπήρχαν όντως μπάτσοι γιατί γύρισαν τρέχοντας πίσω. Βγήκαν αρκετοί από την κεντρική έξοδο στο δρόμο.

Προφανώς υπηρχε σχέδιο να επιτεθούν στη συγκέντρωση. Γι' αυτό και καθυστέρησαν τόσο πολύ να φέρουν τους συλληφθέντες, για να αδειάσει το δικαστήριο. Και όταν ήρθε η ώρα έκαναν ντου μες στην φάκα.

Τα καθεστωτικά λένε ότι να ναι.

Σύντροφοι γερά.

από κάποιος 01/10/2012 9:36 μμ.


Πριν 15 λεπτά, 2 ασφ-αλήτες στην πατησίων κοντά στην ΑΣΟ€€, ο ένας στον προθάλαμο της τράπεζας πειραιώς, ο άλλος στη στάση. Ασφ-αλήτες επίσης στη γωνία στο σπιτικό κάνουν τους πελάτες. Η διμοιρία έτοιμη σπασμένη στα δύο, δεξιά και αριστερά της κλούβας. Διάδες ξέμπαρκοι στην πατησίων κοιτάζουν αυτοκίνητα. Σε κάποια φάση γύρω στις 8:45 πέρασαν γαμιώντας μια κλούβα με σειρήνα και 2-3 κωλάδικα με κατεύθυνση προς ομόνοια. Στην Αλεξάνδρας, κωλάδικο στην πλατεία αιγύπτου και στην είσοδο της Χ. Τρικούπη, διάδες λίγο πιο πάνω κοντά στο πάρκο. Στην αιόλου (μάλλον άσχετο κωλάδικο μπήκε με πολύ φόρα και σειρήνα ανάποδα στην κωλόκοτρώνη.

 

Γενικά από τηλέφωνα που έγιναν σε κόσμο δεν μπόρεσα να επιβεβαιώσω ότι το κυνηγητό πέριξ της ευελπίδων είχε σταματήσει, ούτε επιβεβαιωμένα τον αριθμό των προσαγωγών, κάποιοι για 20-25 προσαγωγές.

Το ζήτημα είναι ότι δε μασάμε και θα απαντήσει το κίνημα όπως τους αξίζει, τα κρατικά και παρακρατικά σκυλιά των αφεντικών θα φάνε την φόλα που χρειάζονται.

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΛΦΙΑ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ

από αα 01/10/2012 10:07 μμ.


με τους προσαχθεντες απο την επιθεση στα δικαστηρια τι γινετε? τους εχουν παει γαδα? υπαρχει καμια ενημερωση?

από ss ss μπάτσοι δικαστές 01/10/2012 10:12 μμ.


συντροφισσών και συντρόφων, υπήρχε εντελώς απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στον αλληλέγγυο κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της ευελπίδων, για να διαλυθεί το πλήθος, κυνηγητά μέσα στο πάρκο της ευελπίδων αλλά και στη μουστοξύδη από τις δολοφονικές παρακρατικές καγκουρό-συμμορίες των δέλτα (δ.ύναμη ελ.έγχου τ.αχείας α.κροδεξιάς) , όπως και στο πεδίο του άρεως που υπήρξαν μπλόκα των προαναφερθέντων.

Οι δυνάμεις καταστολής επετέθησαν με σφοδρότατο τρόπο και σε συντρόφισσες (τράβηγμα μαλλιών και γκλομπιές απ'ότι ειπώθηκε) αλλά και εξώθησαν κόσμο να πηδάει από κάγγελα ύψους δύο μέτρων για να σωθεί από τη λύσσα των σκυλιών των αφεντικών, οι εγκλωβισμένοι αλληλέγγυοι μάλλον έχουν διαφύγει της περικύκλωσης (από το χώρο των δικαστηρίων) και οι προσαγωγές είναι 20 και παραπάνω.

Συντρόφισσες και σύντροφοι όλες και όλοι μιλούνε για την πρωτοφανή λύσσα των βρωμόσκυλων του καθεστώτος που ''επιχείρησαν'' ακόμη και ενάντια θαμώνων καφετεριών στα περίχωρα των δικαστηρίων.

Όλα αυτά φυσικά δεν είναι πρωτοφανή ούτε ξενίζουν κάποιον σχετικό με τα τεκταινόμενα. Οι παρακρατικές ομάδες της αστυνομίας ποτέ δεν εξέλειψαν και ποτέ δεν υπήρξε διάλυση τους. Η σε ομάδα δέλτα αποτελεί το χειρότερο συνοθύλευμα ανθρώπων που έχει πατήσει τον πλανήτη γη. Ο συρφετός των ανεγκέφαλων και - ηθελημένα αμμόρφωτων ναζιστικών σκουληκιών - είναι ότι χειρότερο έχει παρουσιαστεί. Τα freikorps ωχριούν απέναντι στην αθλιότητα αυτών των βρωμερών υποκειμένων, που με τόση λύσσα υπερασπίζονται τους ''εκαλιώτες'' και ''κωλονακιώτες'' αφέντες τους

Το κεφάλαιο και οι μαριονέτες του (πολιτικοί και λοιποί παρατρεχάμενοι που επιδιώκουν τον κοινωνικό αποπροσανατολισμό) ενδυναμώνουν τα (γελοίας βάσης) εθνικιστικά/πατριωτικά αντανακλαστικά διαφόρων ανθρώπων που δε διατίθενται επ ουδενί να χρησιμοποιήσουν τον εγκέφαλο τους,  ούτως ώστε να τους στρέψουν στη μη-αντίδραση στην υποτέλεια και τη σίγαση και να τους κάνουν να ...καθήσουν στο ίδιο τραπέζι διαπραγμάτευσης με γνωστότατες οικογένειες εφοπλιστών, βιομηχάνων, προέδρων παε και λοιπών γλοιωδών πλουσίων και αφεντικών που ρυθμίζουν τις ζωές μας και μας ωθούν στην πλήρη εξαθλίωση, με την πρόφαση του ότι..μεγάλωσαν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο με τους προαναφερθέντες

Σε καμία περίπτωση δε θα στραφώ προς καταγγελτικό αριστερίστικο λόγο, θεσμικού περιεχομένου που θα καλεί ας περιορισμό και εξωραϊσμό της δράσης αυτών των κατακαθιών της κοινωνίας, με θεσμικούς όρους αλλά καλό θα ήταν να καταλάβουμε ότι καθημερινά διεξάγεται ένας μίνι κοινωνικός/ταξικός πόλεμος (οι αστοί των ονομάζουν εμφύλιο για τους δικούς τους λόγους) και ότι το κράτος (συμπεριλαμβανομένου του κεφαλαίου που είναι η ηγεσία αυτού του υποχειρίου) έχει αμολύσει τα σκυλιά της προς πάσα κατεύθυνση για να αντιμετωπίσει πάσα αντίδραση και να προλάβει τις οιεσδήποτε καταστάσεις που πηγάζουν από τις καταπιεστικές τις επιλογές/δομές..

Η σιωπή όσον αφορά τους σκατοφασίστες και όλο το βρωμερό αυτό άκρα-καπιταλιστογενές συνάφη είναι συνενοχή.

Στο χέρι του αγωνιζομένου λαού είναι να προλάβει καταστάσεις και να εξοβελίσει οποιαδήποτε στοιχεία καταστολής στέκονται εμπόδιο ως προς την ελευθερία και την επαναστατική προοπτική που είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ όσο ποτέ..

'Η αυτοί ή εμείς..

'Η με τα παρακρατικά σκουλήκια ή με τον κόσμο της ελευθερίας και της ισότητας

???

από ??? 01/10/2012 10:34 μμ.


Ρε παιδιά, ξέρει κανείς τι έγινε με τους σημερινούς συλληφθέντες????? έχουμε κάνα νέο??? γνωρίζει κάποιος κάτι??

από από τηλέφωνο 01/10/2012 11 μμ.


Οι σημερινοί προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι πριν λίγο, σύμφωνα με ένα τηλέφωνο. Δεν είναι γνωστό αν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αλλά μάλλον απίθανο φαίνεται.

από από τηλέφωνο 01/10/2012 11:07 μμ.


οι προσαγωγές ήταν περίπου 25, υπάρχει πιθανότητα 4 από αυτές να μετατραπούν σε συλλήψεις. Ορισμένοι εκ των προσαχθέντων παραμένουν με αλληλέγγους έξω απ' τη ΓΑΔΑ.

από negra 01/10/2012 11:31 μμ.


(23.00) τουλάχιστον 50 σύντροφοι βρίσκονται έξω από τη ΓΑΔΑ σε αλληλεγγύη με τους προσαχθέντες από τη σημερινή επίθεση των μπάτσων στην Ευελπίδων και στους γύρω δρόμους έξω από τα δικαστήρια.

 

από ... 02/10/2012 1:17 πμ.


 

  Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 30 περίπου προσαχθέντες. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Αναμένουμε να αφεθούν ελεύθεροι άλλοι 3-4. 

  Επίσης υπάρχει πληροφορία για ψυχολογικό πόλεμο εις βάρος τους με υποχρεωτικά γδυσίματα. Όποιος μπορεί ας το επιβεβαιώσει

από Προσαχθεντας 02/10/2012 1:58 πμ.


Συντροφοι ημουν ενας απο οσους προσηχθησαν το απογευμα στην ΓΑΔΑ μετα την επιθεση που εγινε στην Ευελπιδων!Αθλιες συνθηκες κρατησης,ξυλο σε αρκετους συντροφους που ητανε μαζι μου ακομα βρισιες και ισχυει και αυτο που αναφερεται απο πανω για αναγκαστικο γδυσιμο.

από Α 02/10/2012 2:39 πμ.


    ισχυει αυτο που λεει ο συντροφος απο πανω για την ΓΑΔΑ,ημουν και εγω μεσα σε αυτους.Ξυλο,υποχρεωτικο γδυσιμο (αλλιως εφευγαν χαστουκια,ο τυπος μαλιστα εκανε και επιλογη στους ποιους θα ψαξει,γδυσει κλπ δηλαδη αμα του αρεσε η φατσα σου περνουσες ),βρισιμο,γενικα ενας ψυχολογικος πολεμος του δεν μιλαμε,δεν κοιταμε,δεν καπνιζουμε δεν κανουμε τιποτα εμεις εδω γαμαμε τελος.

     Αν καποιος μπορει να ενημερωσει για το τι γινεται με τους αλλους 4 συντροφους που εμειναν...αν τελικα τους αφησαν ελευθερους ? τι εγινε ?


Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω η επίθεση ήταν λυσαλέα απο τα ματ και τους δελτάδες. Λίγα στενά πιο κάτω απο την ευελπίδων και ενώ οι δελτάδες κυνηγάγανε τον κόσμο εγκλωβίστηκαν 8-10 άτομα σε μίνι μάρκετ. Ο ιδιοκτήτης βγήκε αμέσως έξω και φώναξε τους δελτάδες οτι κρύφτηκαν άτομα μέσα. Στην συνέχεια ζήτησε απο τους δελτάδες τα ονόματα των ατόμων για να κάνει μήνυση επειδή μπήκαν παράνομα μέσα...Στην γαδά οι συνθήκες ήταν κάτι παραπάνω απο άθλιες (εξευτελισμός, ξύλο) ενώ οι προσαγωγές ήταν πάνω απο 25 άτομα. Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι ΕΚΤΟΣ απο 4 άτομα που είναι συλληφθέντες. Μέχρι και πριν απο μισή ώρα δεν υπήρχε ενημέρωση για τις κατηγορίες. Περνάνε αύριο εισαγγελέα στις 12 στην ευελπίδων. Καλό είναι να πάει κόσμος. ΣΟ είναι επιβεβαιωμένα τα παραπάνω

από @ 02/10/2012 3:34 πμ.


Από τους σημερινούς προσαχθέντες οι 4 έγιναν συλλήψεις!!!

από ... 02/10/2012 8:56 πμ.


σε αντίθεση με την Ισπανία και τη φάση με τον εστιάτορα που προστάτεψε τους διαδηλωτές που μπήκαν στο μαγαζί του, στην ελλάδα του 2012, οι μαγαζάτορες δίνουν σαν δοσίλογοι τους διαδηλωτές στους μπάτσους.

Θα ήθελα την διεύθυνση του συγκεκριμένου καταστήματος για να το επισκεφθώ και να συζητήσω με τον εν λόγω δοσίλογο ψιλικατζή της γειτονιάς μου. Ευχαριστώ

από Kυψελιώτης 02/10/2012 3:05 μμ.


To μαγαζί βρίσκεται Παξών λίγο πρίν την 1η κάθετο (Καυκάσου νομίζω) ...από τη μεριά της Παξών.

  Ως Κυψελιώτης και αυτόπτης της χαράς του που "βοήθησε" τον νόμο, θα περάσω κι εγώ να το συζητήσω μαζί του το θέμα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Τίτλος:

Δημιουργός:

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License