Κείμενο σχετικά με τις επιθέσεις,κατά των προσυγκεντρώσεων στις γειτονίες

Το κείμενο συντάχθηκε από την Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Κεραμεικού-Μεταξουργείου,με στόχο την ενημέρωση της γειτονιάς για τις επιθέσεις των αστυνομικών στις προσυγκεντρώσεις γειτονιών,κατά την ημέρα γενικης απεργίας 26 Σεπτεμβρίου αλλά και ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συλληφθέντες.

Σχετικά με τις επιθέσεις των αστυνομικών στις προσυγκεντρώσεις γειτονιών κατά την ημέρα της γενικής απεργίας 26 Σεπτεμβρίου.

    Το πρωί της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου-ημέρα της γενικής απεργίας-ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, επιτέθηκαν στις απεργιακές προσυγκεντρώσεις στην πλατεία Γαρδένιας(Ζωγράφου),στο Παγκράτι και τη Δάφνη. Στις προσυγκεντρώσεις, μετείχαν άτομα από την «Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου» και τον «Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλλα Ζωγράφου»,την «Πρωτοβουλία Κατοίκων Βύρωνα,Καισαριανής,Παγκρατίου» και την «Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου» αντίστοιχα, με σκοπό να πορευτούν προς την κεντρική απεργιακή πορεία. Η  απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, είχε ως αποτέλεσμα να χτυπηθούν και να προσαχθούν αρκετά άτομα στην ασφάλεια (εκ των οποίων κάποιοι συλλαμβάνονται), μεταξύ τους και μαθητές από τα σχολεία της περιοχής του Ζωγράφου.
    H τρομοκρατία τους όμως δεν σταματά απλά εδώ, οι συλληφθέντες, που απλά θέλησαν να διαδηλώσουν και να αντισταθούν, ενάντια στη συνεχιζόμενη εξαθλίωση των ζωών μας, διαπομπεύονται στα κανάλια, με τα φερέφωνα της εξουσίας να προδιαγράφουν την καταδίκη τους. Το κράτος δείχνει με το δάκτυλο, όποιον ορθώνει το ανάστημα, όποιον διεκδικεί μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας και ειδικά μια νεολαία που διεκδικεί, που δεν πέφτει θύμα των ψευτοδιλημμάτων της εποχής της και που ορθώνει την γροθιά της.
   Ο αγώνας για ζωή και όχι για την απλή επιβίωση, για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, είναι ένας αγώνας που δίνεται στις γειτονιές μας, με όρους συντροφικότητας, με όρους που σπάνε τις λογικές της απάθειας και του εγωισμού. Γεγονότα τρομοκράτησης των αυτοδιαχειριζόμενων εγχειρημάτων στις γειτονιές ,των ανθρώπων που αγωνίζονται αντϊιεραρχικά για ελευθερία και ισότητα, των ανθρώπων που ορθώνουν αντιφασιστικό λόγο και έργο, που δημιουργούν δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας , δεν μας φοβίζουν αλλά μας πεισμώνουν .
  
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ….
ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Κεραμεικού-Μεταξουργείου.
 

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License