Η ΕΛ.ΑΣ απέδειξε χτες το βράδυ ότι έχει αναλάβει το ρόλο του προστάτη-φύλακα της Χρυσής Αυγής. Επί τρία και πλέον χρόνια η αστυνομία όχι μόνο ανέχεται, αλλά στην ουσία υποθάλπει την τρομοκρατική δραστηριότητα των "ταγμάτων εφόδου" στον Άγιο Παντελεήμονα. Ένα από αυτά τα "τάγματα" επιχείρησε χτες να επιτεθεί σε αντιφασιστική μοτο-πορεία του αναρχικού χώρου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή. Κι επειδή τα "τάγματα εφόδου" τα βρίσκουν δύσκολα όταν δεν έχουν απέναντι τους ανυπεράσπιστους μεμονωμένους μετανάστες, η ομάδα Δ έσπευσε σε βοήθεια, επιτιθέμενη βάναυσα στην μοτο-πορεία.

 

Το σκηνικό των άγριων ξυλοδαρμών και των συλλήψεων στο σωρό συνεχίστηκε αργότερα στα Εξάρχεια. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι 23 αντιφασίστες/τριες εξακολουθούν να κρατούνται χωρίς ακόμα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και χωρίς να έχουν μπορέσει να επικοινωνήσουν με δικηγόρο.

 

Είναι πραγματικό σκάνδαλο των ώρα που καθημερινά οι ναζί προβαίνουν σε αποτρόπαια εγκλήματα κατά των μεταναστών, η αστυνομία να μη συλλαμβάνει ποτέ κανέναν. Το σκάνδαλο όμως γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, όταν η Αστυνομία προστατεύει τους εγκληματίες συλλαμβάνοντας τους... αναρχικούς/ες. Πρόκεται περί πολιτικής συμπαιγνίας και οργανωτικής συμπόρευσης μεταξύ κράτους και παρακράτους.

 

Το χαρτί του φασισμού, δηλαδή της ωμής αντιδραστικής τρομοκρατίας, είναι το τελευταίο που έχει απομείνει στα χέρια του μνημονιακού μπλοκ εξουσίας. Αποτελεί κεντρικό ζήτημα για το λαϊκό κίνημα να ανοίξει τα δικά του χαρτιά για να πάρει την παρτίδα.

 

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων αντιφασιστών/τριών

 

Αθήνα 1/10/2012

 

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License