Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων αντιφασιστών/τριών

Στα κείμενα καταγγελίας για τη σύλληψη/βασανισμό αντιφασιστών/τριών και αλληλέγγυων προσθέστε και αυτό από την Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης (Θεσσαλονίκη).

 

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Το βράδυ της Κυριακής 30 Σεπτέμβρη η ΕΛ.ΑΣ. απέδειξε ότι έχει αναλάβει το ρόλο του προστάτη-φύλακα της Χρυσής Αυγής. Επί τρία και πλέον χρόνια η αστυνομία όχι μόνο ανέχεται, αλλά στην ουσία υποθάλπτει την τρομοκρατική δραστηριότητα των "ταγμάτων εφόδου" στον Άγιο Παντελεήμονα. Αντιφασιστική μοτο-πορεία εντόπισε ένα από αυτά τα "τάγματα" την Κυριακή το βράδυ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή. Κι επειδή τα "τάγματα εφόδου" τα βρίσκουν δύσκολα όταν δεν έχουν απέναντί τους ανυπεράσπιστους μεμονωμένους μετανάστες, η ομάδα Δ έσπευσε σε βοήθεια, επιτιθέμενη βάναυσα στην μοτο-πορεία.Πολλοί/ες αντιφασίστες/τριες ξυλοκοπήθηκαν, 23 αντιφασίστες/τριες προσήχθησαν, 15 συνελήφθησαν  και κρατούνται στη ΓΑΔΑ μέχρι την Πέμπτη 4/10. Ένας τουλάχιστον από τους συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας υποβλήθηκε σε βασανιστήρια με όπλο ηλεκτροσόκ "Τazer".

Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 1 Οκτώβρη, η αστυνομία επιτέθηκε σε εκατοντάδες αλληλέγγυους/ες μέσα στα δικαστήρια, τραυματίζοντας και προσάγοντας πολλούς/ες στη ΓΑΔΑ, όπου υπέστησαν εξευτελισμούς. Τέσσερις από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες της Δευτέρας κρατούνται στη ΓΑΔΑ μέχρι την Παρασκευή 5/10.

Εδώ και μήνες καθημερινά οι ναζί προβαίνουν σε αποτρόπαια εγκλήματα κατά των μεταναστών, αλλά η αστυνομία δεν συγκινείται, παρόλο που από τις αρχές του 2012 έχουν γίνει πάνω από 600 ρατσιστικές επιθέσεις. Όταν όμως αντιφασίστες αγωνιστές πράττουν το αυτονόητο της κοινωνικής αυτοάμυνας, η Αστυνομία σπεύδει να προστατεύσει τα τάγματα εφόδου. Τα τάγματα εφόδου είναι άλλωστε το τελευταίο χαρτί που έχει απομείνει στα χέρια του μνημονιακού μπλοκ εξουσίας, καθώς το αόρατο χέρι της αγοράς υψώνεται σε ναζιστικό χαιρετισμό...

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων! Παύση των διώξεων!

"...όποιος ανέχεται το φασισμό, θα τον βρει σύντομα μπροστά του...",

αλλά και οι κήρυκες του μίσους και τ' αφεντικά τους θα βρουν μπροστά τους την ενότητα και την αλληλεγγύη του αντιφασιστικού κινήματος!

Σύντομα θα γίνει χείμαρος που θα τους σαρώσει!

Νο pasaran! Δεν θα περάσουν!

Αντιφασιστική συνέλευση αλληλεγγύης - Θεσσαλονίκη

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License