Συγκέντρωση των ναυτεργατών και αλληλέγγυων στη γάδα και ένταση

μετά την προσαγωγή των 100 περίπου ατόμων

από τις δυνάμεις καταστολής ακολούθησε μεταφορά αυτών στη γάδα.

Εκεί βρίσκονται εκατοντάδες άτομα για συμπαράσταση, από το σωματείο των εργαζομένων του σκαραμαγκά, από τους ναυτεργάτες του περάματος αλλά και άλλες/οι αλληλέγγυες/οι.

Υπάρχουν δυνατά συνθήματα αλλά και ένταση αφού τα άτομα που έχουν συγκεντρωθεί επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κεντρικό χοιροστάσιο (ας με συγχωρέσουν τα συμπαθέστατα ζωάκια), μάλιστα άναψαν και καπνογόνα ένα εκ τον οποίων εκτόξευσαν προς την είσοδο.

Υπήρχε εξ αρχής διμοιρία των ματ η οποία πλαισιώθηκε κι από άλλες υπό τον φόβο της εισβολής.

Οι δυνάμεις καταστολής, φέρουν πλήρη εξάρτηση και ενδεχομένως να προβούν σε ρίψη χημικών κτλ


 

Πέσανε μπουκάλια και ξυλιές με τους μπάτσους.

Εχουν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι από την πορεία των γιατρών, εργαζόμενοι στα ναυπηγεία, μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ  και αρκετοί από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ νωρίτερα

από ΑΝΔΡΕΑΣ 04/10/2012 2:34 μμ.


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΕΧΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ, ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ. ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ "ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ" ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΒ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

από ΤΝΤ 04/10/2012 2:47 μμ.


ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ!!!!!!!

από . 04/10/2012 4:10 μμ.


Ηρθαν και φοιτητές μόλις στην ΓΑΔΑ για συμπαράσταση στους προσαχθέντες. Δυναμικό παρόν και συνθήματα

 

 

Οριστε και μια φωτογραφια

από .. 04/10/2012 4:37 μμ.


Πλημμύρισε το Μετρο με ανθρώπους καθε ηλικίας που πηγαίνουν στην ΓΑΔΑ να συμπαρασταθούν στους 110 προσαχθέντες των ναυπηγείων. 

 

από efv 04/10/2012 4:47 μμ.


Katevenei kosmos apo pantou, ola twra paizonte. Oloi twra sth GADA

από επικοινωνία 04/10/2012 5:01 μμ.


Τους χώρισαν σε δύο "ομάδες", απ' ότι μου είπε ο σύντροφος περίπου 40 άτομα τους ετοιμάζουν για ευελπίδων..

από @ 04/10/2012 5:03 μμ.


οι 127 προσαγωγές μετατράπησαν σε συλλήψεις. Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων θα οδηγηθούν στην Ευελπίδων.

από @ 04/10/2012 5:18 μμ.


Υπάρχει έκκληση να πάει κόσμος στην Ευελπίδων, όπου μεταφέρονται οι 127 συλληφθέντες.

από @ 04/10/2012 5:47 μμ.


από προς ΣΟ 04/10/2012 5:57 μμ.


είναι ναυπηγοί και μεταλλεργάτες ΟΧΙ ναυτεργάτες

από @λληλέγυος 04/10/2012 6:11 μμ.


ότι οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με τους εργάτες να μεραφέρονται στην Ευελπίδων;

 

Γιατί απο μια σύντομη αναζήτηση που έκανα μόνο εδώ είδα να αναφέρεται κάτι τέτοιο.

Ας υπάρξει μια υπεύθυνη απάντηση ώστε να πράξουμε αναλόγως.


 

Στην ΓΑΔΑ συνεχίζονται να κρατούνται οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που προσήχθησαν το πρωί στο Πεντάγωνο.
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και διαμαρτυρύρονται για την σχεδιαζόμενη επιβολή εκ περιτροπής εργασίας.
Αυτή την στιγμή στην ΓΑΔΑ βρίσκονται 127 εργαζόμενοι προσαχθέντες και κάποιοι από αυτούς είναι τραυματίες.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μέσα στις επόμενες ώρες κάποιοι από τους προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι ενώ κάποιοι θα χαρακτηριστούν υπαίτιοι,  θα μετατραπούν σε συλλήψεις και θα τους αποδοθούν κατηγορίες.
Έξω από την ΓΑΔΑ βρίσκεται πλήθος ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.
 
απο alterthess

από ντροπή σας ρε 04/10/2012 8:04 μμ.


Σύμφωνα με καθεστωτικό (ναυτεμπορική) δέκα εργάτες συνελήφθησαν σαν πρωταίτιοι (!) και τα πράγματα αγριεύουν τώρα.

Μετά τις συλλήψεις αντιφασιστών τώρα έχουμε συλλήψεις και εργατών,

Δεν θα περάσει αυτό έτσι. Η κοινωνική καταιγίδα έρχεται για τα καλά.

από Ολοι εκεί 04/10/2012 8:28 μμ.


Πριν λίγη ώρα οι προσαγωγές ήταν 130, δεν ξέρω αν έχουν γίνει κι άλλες..

Φήμες λένε ότι κάποιες θα μετατραπούν σε συλλήψεις, αν δεν έχει ήδη γίνει αυτό.

από τηλεθεατής 04/10/2012 8:28 μμ.


Στο mega πριν απο λίγο είπανε πως 10 θα είναι οι συλληφθέντες σαν πρωταίτιοι των επεισοδίων και οι υπόλοιποι θα πάνε με πλημέλλημα ή κάτι τέτοιο. Πάντως θα απαγγελθεί και σε αυτούς κατηγορία, αλλά πιο χαλαρή.

από @@ 04/10/2012 10:10 μμ.


http://www.sekonline.gr/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=171%3A-------410&Itemid=8

apo

από alterthess 04/10/2012 10:16 μμ.


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ξεκίνησαν να αφήνονται ελεύθεροι από την ΓΑΔΑ κάποιοι από τους 127 συλληφθέντες των πρωινών γεγονότων στο Πεντάγωνο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως 12 εκ των προσαχθέντων και κάποιοι μέλη του Δ.Σ του σωματείου των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα συλληφθούν και θα μεταφερθούν αύριο στην Ευελπίδων με βαριές κατηγορίες όπως για φθορά δημόσιας περιουσίας και παράνομη είσοδο ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να αφεθούν και να έχουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα διατάραξη κοινής ειρήνης.

Ωστόσο ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την ΓΑΔΑ.

Συνεχίζεται η συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης έξω από την ΓΑΔΑ ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί κάλεσμα αλληλεγγύης και για αύριο στην Ευελπίδων την ώρα που θα μεταφερθούν οι συλληφθέντες με την διαδικασία του αυτοφώρου.

από Φιλαλήθης 04/10/2012 10:34 μμ.


Πάντως, πρέπει να πούμε την αλήθεια. Για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εταιρία των ναυπηγείων πρέπει το Πολεμικό Ναυτικό να παραγγείλει πολεμικά πλοία. Διότι μόνο έτσι μπορούν να λειτουργήσουν βάσει του νόμου (απαγορεύεται ναυπήγηση μη πολεμικών πλοίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω παραβίασης δικαίου κρατικών ενισχύσεων).

Η επιλογή είναι σαφής. Ή αγοράζει η Ελλάδα νέα πολεμικά (με δάνειο από τους τροικανούς) για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα ή πληρώνει υγεία παιδεία και όποιες κοινωνικές δαπάνες.

Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει, εκτός αν το κράτος πρέπει να πληρώνει όλον τον ιδιωτικό τομέα, απαλλάσσοντας τα αφεντικά από τη σχετική υποχρέωση.

Το ίδιο έγινε και στον 902, αλλά το κίνημα δεν ενδιαφέρθηκε για τους εργαζομένους στο κανάλι, το οποίο καπιταλιστικά λειτουργούσε το "Κ" ΚΕ.

από ton fovo mas na exete 04/10/2012 10:40 μμ.


eixame skopo na pame me poreia stin euelpidon mia kai oi silifthentes tha mporousan kalista na perasoun simera apo eisaggelea.otan oi mpatsoi katalavan ti tha ginotan stin euelpidon an vriskomastan oloi oi allilegguoi mazi, apofasisan na tous kratisoun gada. efiga prin apo ligo alla i ektimisi mou einai oti tha tous pane aurio eisaggelea.

YG pou itan to kke oeo?

 

από rebelian 04/10/2012 10:43 μμ.


το ελληνικό κρατος μπορεί να σπασει την συμφωνία που το υποχρεώνει να ναυπηγεί ή να διορθώνει μόνο πολεμικά σκάφη, να ξανακάνει δημόσια τα ναυπηγεία που τωρα ανήκουν σε σαουδαραβες που περιμενουν να κανουν χρυσες δουλιές με πιθανους πολέμους στην μεση ανατολή, και να αρχίσει να ναυπηγει εμπορικά για να μεταφέρουν τον κοσμάκη στα νησία, ή τράτες για να φάμε όλοι κανα φτηνό ψάρι.

από Φιλαλήθης 04/10/2012 11:08 μμ.


   rebellian ειπε: "το ελληνικό κρατος μπορεί να σπασει την συμφωνία που το υποχρεώνει να ναυπηγεί ή να διορθώνει μόνο πολεμικά σκάφη, να ξανακάνει δημόσια τα ναυπηγεία που τωρα ανήκουν σε σαουδαραβες που περιμενουν να κανουν χρυσες δουλιές με πιθανους πολέμους στην μεση ανατολή, και να αρχίσει να ναυπηγει εμπορικά για να μεταφέρουν τον κοσμάκη στα νησία, ή τράτες για να φάμε όλοι κανα φτηνό ψάρι."

Αυτό αγαπητέ rebelian ισχύει μόνο αν κρατικοποιήσει τα ναυπηγεία ΚΑΙ αποζημιώσει με εκατοντάδες εκατομμύρια τον Σαουδάραβα μεγαλομέτοχο. Ήδη πάντως εκκρεμεί διεθνής διαιτησία λόγω μη παραγγελίας πολεμικών πλοίων. Τα λεφτά αυτά θα τα βρεί το κράτος με νέο δάνειο ή περικοπές σε μισθούς συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

από Φιλαλήθης 04/10/2012 11:13 μμ.


Νόμος 3885/2010 (με υπουργό Βενιζέλο - για να συννενοούμαστε, ο οποίος "πέτυχε" το deal

από rebelian 04/10/2012 11:18 μμ.


η ιδέα της αποζημίωσης του σαουδάραβα κροίσου μπορεί να βασανίζει και να απασχολεί τους βιομήχανους και τα πολιτικά τσιράκια τους που θεσμοθέτησαν  τη νομική  πλευρά ελπίζοντας οτι όταν θα έρθει ο καιρός για τον καθ΄ένα απο αυτούς θα μπορούν να διεκδικούν τα χρήματα που ανήκουν στον λαό. Πάντος ο συγκεκριμένος έχει πουλήσει τον μισό εξοπλισμο του ναυπηγείου στην Τουρκία για να μπορει να φαντασιώνετε οτι θα παρει και αποζημίωση. Άκου αποζημίωση στους καρχαρίες.

.

από . 04/10/2012 11:20 μμ.


με κάθε επιφύλαξη.

με κάποιον που μίλησα που ήταν στην συγκέντρωση ώρα μου είπε ότι τελικά θα κρατήσουν 14 και αύριο θα τους πάνε στα δικαστήρια.

από φοιτητής-εργάτης 04/10/2012 11:33 μμ.


είχαν απαγγείλει κατηγορίες σε 8 και κρατούσαν ακόμα 7 που πιθανότατα θα συμβεί το ίδιο.

 

Άργησαν διότι έψαχναν τις κάμερες απο την μπούκα στο υπουργείο ώστε να ταυτοποιήσουν φάτσες και έβαζαν τους προσαχθέντες να υπογράφουν χαρτιά για το αν αναγνωρίζουν το πρόσωπό τους στην κάμερα.

 

Αύριο προβλέπεται αστυνομοκρατούμενη Ευελπίδων, ειδικά αν σήμερα δεν αφεθούν ελεύθεροι οι σύντροφοι απο τη μοτοπορεία.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

από περί κκε 05/10/2012 12:03 πμ.


Το κκε και το πάμε ήταν εκεί σήμερα καθώς πολλοί από τους συλληφθέντες είναι μέλη του. Επίσης κατέβασε κόσμο και γαδα από πέραμα κτλ. Λεπτομέρειες δεν ξέρω...

από Ναυπηγός εν ενεργεία 05/10/2012 12:08 πμ.


 

 

Φιλαλήθη … Αν η μοναδική σου επιλογή είναι, ο μονόδρομος των αποζημιώσεων στους καπιτα(ληστές)… μήπως θα πρέπει να σκεφτείς και το ρεαλιστικό ενδεχόμενο, τα εργοστάσια να περάσουν στους εργάτες δίχως αποζημίωση στους καπιτα(ληστές); Φιλαλήθη οι γραμμή των ελεεινών συνδικαλιστών που λυμαίνονται για δεκαετίες τα σωματεία και τα συνδικάτα και έτσι τα έχει σιχαθεί όλος ο κόσμος, είναι ότι δεν είναι δυνατό οι εργαζόμενοι να αναλάβουν ένα τόσο σπουδαίο εγχείρημα που θα απελευθερώσει πρώτα αυτούς από τα δεσμά των αφεντικών και στη συνέχεια θα συμπαρασύρει αλυσιδωτά γεγονότα, σε άλλους χώρους εργασίας, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, που κλείνουν και απολύουν κόσμο. Αυτό φαίνατε να συμβαίνει, γιατί οι εργαζόμενοι ανέχονται ακόμα, τις κορόνες των «φωτισμένων» συνδικαλιστών περί νόμιμων και παράνομων κινητοποιήσεων γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν και δεν θέλουν να προδώσουν τις συμφωνίες με τους καπιταλιστές-αφεντικά τους. Δες ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την κορυφή της γραφειοκρατικής πυραμίδας. Οι εργαζόμενοι πριν σπάσουν τις αλυσίδες τους… πριν πάρουν τις τύχες στα χέρια τους… Θα πρέπει πρώτα να εκπαραθυρώσουν τους ρουφιάνους συνδικαλιστές και να αμφισβητήσουν την βαρύτερη αλυσίδα της Αστικής νομιμότητας, που φαίνετε να είναι δεμένη συνολικά η καθεστωτική αριστερά. Δυστυχώς και το ποιοτικό έλλειμμα που διαχέεται από τις παρυφές της καθεστωτικής αριστεράς  έως στα κεντρικά στελέχη της, να εξηγήσει δηλαδή στον κόσμο το αυτονόητο, ενισχύει τον φασισμό, δεν καρπώνεται την δυσαρέσκεια. Γιατί το να πάρεις τα εργοστάσια δίχως αποζημίωση και να λειτουργήσουν είναι παράνομο.

Η οργή και ο θυμός που δεν θα αργήσει να ξεσπάσει θα είναι γιατί δεν τηρείτε η νομιμότητα των καπιταλιστών και του αστικού κράτους προς όλους μας;

Τέλος οι καιροί δεν είναι μόνο δύσκολοι είναι και πονηροί. Θα δούμε διάφορους καλοθελητές ρουφιάνους να ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα…είναι τρομοκρατημένοι γιατί έρχεται ο καιρός που θα χάσουν τα προνόμια τους. Εμείς μόνο να κερδίσουμε έχουμε… Δεν μας φτάνουν όσα μας έχουν πάρει έως σήμερα, τα θέλουμε όλα.

 

από μαρξιστής και κκες.... 05/10/2012 1:27 πμ.


δΠριν λίγο ΓΑΔΑ

από Α/Α 05/10/2012 2:09 πμ.


Ένταση προκλήθηκε το βράδυ, όταν σε κομματόσκυλο συνδικα-ληστή της ΔΑΚΕ, δεν άρεσαν συνθήματα συντρόφων/σων αλληλέγγυων και τους επιτέθηκε,  όπως και σε έναν σύντροφο που τραβούσε βίντεο, μάλλον άρπαξε μερικές ψιλές, απομακρύνθηκε από τους ψυχραιμότερους και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Επίσης, εντοπίστηκε μπροστά στο μπατσομέγαρος η Νάντια Αλεξίου, αυτή η ρουφιανοδημοσιογράφος του MEGA, όπου μετά από χοντρό κράξιμο που έφαγε από αλληλέγγυους και τις σχεδόν αστείες απαντήσεις που έδωσε, αποχώρησε από το σημείο.

από A/A 05/10/2012 3:16 πμ.


** Σημείωση - Διόρθωση

Συγνώμη, λάθος  (εκ πραδρομής), η Νάντια Αλεξίου είναι δημοσιογράφος του ALPHA και όχι του MEGA.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License