Συγκρουσεις αγροτων και ματ στην Κρητη

TΩΡΑ: Ξεκινησαν τα επεισοδια στη Κρητη, αγροτες εναντιων Ματ στο αεροδρομιο

 

Με τα τρακτέρ μπροστά στην αίθουσα αναχωρήσεων του Αεροδρομίου Ηρακλείου, βρίσκονται οι αγρότες. Η κατάσταση φαίνεται πως πλέον φεύγει από τον έλεγχο αφού οι αγρότες θέλουν να μπουν στην πίστα του Ν. Καζαντζάκης. Έκπληκτοι παρακολουθούν τις σκηνές οι τουρίστες.

Μια διμοιρία των ΜΑΤ προσπαθεί να εμποδίσει τους εξαγριωμένους αγρότες να μπουν στη πίστα του αεροδρομίου, ενώ οι πρώτοι πετούν στους άνδρες της αστυνομίας αντικείμενα.

Νωρίτερα, τη σημαία της Ευρωπαικής Ένωσης έκαψαν οι αγρότες, έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, εκεί όπου κατέληξε η πορεία.

Το κλίμα είναι τεταμένο αλλά αγωνιστικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να αποκλείσουν το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Δεικτάκης συναντήθηκε με τα προεδρία των Ομοσπονδιών.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών, ζήτησαν να επικοινωνήσει με τον Πρωθυπουργό και να του μεταφέρει ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, εάν μέσα σε μια ώρα(!!) δεν ανακοινώσει ότι αποσύρονται τα μέτρα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο.

Η προσυγκέντρωση έξω από την ΟΑΣΝΗ, στη λ.62 Μαρτύρων έδειξε εξ αρχής πως το συλλαλητήριο θα είναι δυναμικό.

Τρακτέρ με μαύρες σημαίες, αγροτικά αυτοκίνητα ξεκίνησαν την πορεία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Ηρακλείου με τη συμμετοχή από τον αγροτικό κόσμο της Μεσαράς να είναι εντυπωσιακό. Στο Ηράκλειο έφτασαν παραγωγοί και από το Λασίθι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περισσότερα από 800 οχήματα (αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ).

Οι αγρότες που είχαν και την συμπαράσταση και των παραγωγών λαϊκών αγορών.


από @ 04/10/2012 5:27 μμ.


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License