Το κράτος ρίχνει τις νέες εφεδρείες του, με αφορμή την εισβολή στο Πεντάγωνο.

Με αφορμή ένα σημερινό δημοσίευμα στα ΝΕΑ

Το κράτος ρίχνει τις νέες εφεδρείες του, με αφορμή την εισβολή στο Πεντάγωνο.

Για την εισβολή των εργατών των ναυπηγείων στο Πεντάγωνο

Σήμερα στο site της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ( tanea.gr ) υπάρχει ένα άρθρο με τίτλο : «Χακί ΜΑΤ» επιστρατεύονται για τη φύλαξη του Πενταγώνου. Στο άρθρο αυτό αναφέρεται ότι «έφθασαν από το Κιλκίς στο υπουργείο Άμυνας οι 50 άνδρες της 71ης αερομεταφορόμενης ταξιαρχίας, που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση πλήθους. Οι άνδρες που φέρουν εξάρτυση ΜΑΤ θα εκπαιδεύσουν στελέχη της νέας διακλαδικής στρατονομίας, τμήμα της οποίας θα αναλάβει τελικώς τη φύλαξη όλων των στρατιωτικών χώρων.»

Επίσης αναφέρεται ότι : «Οι άνδρες της 71ης ταξιαρχίας είναι πιστοποιημένοι από το ΝΑΤΟ για τη συνοδεία αποστολών της Συμμαχίας στο εξωτερικό για την καταστολή επιθέσεων πλήθους και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Εντός των προσεχών ημερών θα εκπαιδεύσουν άνδρες της νέας διακλαδικής στρατονομίας που θα περιφρουρούν τους στρατιωτικούς χώρους και το Πεντάγωνο από την Πύλη έως το εσωτερικό του.»

Το γεγονός αυτό προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Όχι γιατί το κράτος ρίχνει τώρα και τμήματα τους στρατού για την ενδυνάμωση του κατασταλτικού βραχίονα. Το εντυπωσιακό είναι ότι μια μέρα μετά την εισβολή στο στρατόπεδο το κράτος έχει κιόλας έτοιμη απάντηση. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι την ημέρα που εισέβαλαν στο Πεντάγωνο οι εξοργισμένοι εργάτες των ναυπηγείων δεν υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να τους εμποδίσουν πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις.

Αυτό που λέμε είναι ότι είναι πιθανό η αστυνομία επίτηδες να μην είχε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από την πύλη του στρατοπέδου και έτσι ήταν σχετικά εύκολο για τους εργαζόμενους των ναυπηγείων να σηκώσουν το πλέγμα και να εισέλθουν στο στρατόπεδο. Οι εργαζόμενοι δεν ήταν πάνω από 300 άτομα. Θα αρκούσαν επομένως 3 διμοιρίες ΜΑΤ και μερικοί καπελάκηδες για να τους σταματήσουν. Όμως ο σχεδιασμός των υπευθύνων του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. δεν ήταν τέτοιος.

Με βάση αυτό το συλλογισμό είναι πιθανό το κράτος να επιδίωξε κατά κάποιον τρόπο αυτή την εισβολή προκειμένου να δημιουργήσει ένα κλίμα μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ που να κατατείνει στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του πλήθους και των ταραχών. Δεν εννοούμε σε καμιά περίπτωση ότι αυτό συνέβη εις γνώσιν των εργαζομένων.  Απλά πιθανόν το κράτος εκμεταλλεύτηκε την δίκαιη οργή των απλήρωτων εργαζομένων των ναυπηγείων, εν αγνοία τους, προκειμένου να ρίξει νέες εφεδρείες στις δυνάμεις καταστολής.

Είναι αλήθεια ότι η συγκρότηση και εκπαίδευση μονάδων καταστολής πλήθους από το στρατό υπάρχουν εδώ και καιρό. Είναι αλήθεια ότι εδώ και καιρό έχει θεσπιστεί το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία και την οργάνωσή τους.

Αυτό που έλειπε ως τώρα ήταν η ενεργοποίησή τους μέσα στα πλαίσια του συνολικότερου κατασταλτικού σχεδιασμού. Κάτι που αποφάσισαν να κάνουν τώρα δυο μέρες μετά το περιστατικό.

Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο συλλογισμός δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί και αποτελεί μια εικασία. Αυτό όμως που είναι αναντίρρητο είναι ότι το αστικό κράτος έχει προετοιμαστεί τόσο σε νομικό επίπεδο όσο και σε υλικό για να είναι σε θέσει να αντιμετωπίσει μια πιθανή γενικευμένη κοινωνική εξέγερση.

Εμείς κατά πόσο είμαστε έτοιμοι;

 

Όλόκληρο το άρθρο που δημοσιεύουν τα νέα:

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4757933


Ξεχάστε το, σ/φάκια. Οι "μη ισχυρές" αστυνομικές δυνάμεις στο Πεντάγωνο μια χαρά ισχυρές και βίαιες ήταν, δεδομένου ότι οι διαδηλωτές είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με το υπουργείο. Να αφήσουμε τις εικασίες και να συνέλθουμε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση τα "χακί ΜΑΤ" να είναι αποτελεσματικότερα από τα κανονικά. Εντυπώσεις πάνε να δημιουργήσουν, για να δείξουν πόσο είναι "θωρακισμένο το πολίτευμα". Η μαύρη αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν τους έχουν μείνει παρά μόνο "επικοινωνιακές κινήσεις" και ωμή καταστολή, με χακήδες, πράσινους ή μπλε (το ίδιο τους κάνει).


 

Απορώ τι νόημα έχει το τελευταίο ερώτημα για το αν είμαστε έτοιμοι. Αφού με τη λογική σου αν γίνει κάτι θα γίνει επειδή το άφησε το κράτος για να βρει πάτημα να βγάλει στο δρόμο το τανκς.

Δυστυχώς το αρχικό ποστ κάνει φιλοκρατικη προπαγάνδα. Αφαλώς, χωρίς να το θέλει, όπως και οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων, άθελα τους κατά τον αρχικό, συνέβαλαν στην επιδείνωση της καταστολής.

Αχ ρε βρομογεεθά! Παρασύρεις τους καημένους τους εργαζόμενους για να πληρώνονται ορισμένοι δικοί σου υπερωρίες.

Ρε όλα στημένα είναι λέμε!

Κι οι μπάτσοι δεν έχουν στο κεφάλι τους σκατά αλλά το τελευταίο θεώρημα του Φερμά!


Πάντως, μια χαρα τα καταφέρνουν στη καταστολή και με τους κανονικούς ΜΑΤ, τι τους θέλουν τους ΧΑΚΙ; Ειδικα αν ειναι απο στρατονομια και έχει μεσα και έφεδρους.

Το θέμα δεν ειναι πόσο οργανώνεται ο αντίπαλος. Ειναι σίγουρο ότι η καταστολή συνεχώς εξελίσσεται κ οξύνεται - αυρες, νέου τύπου δακρυγόνα, φράχτες, νέες τακτικές κτλ.

Το θέμα είναι εμείς κατά πόσο εξελίσσουμε και αντιπαραθέτουμε σε αυτη μια οργανωμένη επίθεση (πέρα από το hit and run....). Ετσι ώστε οι 300 εργαζομενοι να μην καταστείλονται από 40 ματατζήδες.

Νομίζω ότι χρειάζονται νέες τακτικές αιφνιδιασμού και οργανωμένης παρέμβασης. 

από τα έχουμε ξανασυζητήσει 07/10/2012 2:50 πμ.


Ξέρουν από πριν που θα μας βρουν συγκεντρωμένους και πότε. Τους παραδίδουμε προκαταβολικά οποιοδήποτε πλεονέκτημα αιφνιδιασμού, για την εντελώς επιφανειακή και με όρους ΜΜΕ εικόνα του "πλήθους". Μας ενδιαφέρει περισσότερο το να κάνουν ενδιαφέροντα πλάνα οι φωτορεπόρτερς, παρά να πετύχουμε νίκες. Όταν με το καλό μας ενδιαφέρει το αντίθετο, δε θα έχει σημασία το χρώμα των στολών των απέναντι.


https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1428301

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License