SOS για τις φωτογραφίες διαδηλωτών που δημοσιεύει η ΓΑΔΑ

Οι ρουφιάνοι για άλλη μια φορά προέβησαν στη δημοσίευση των στοιχείων και φωτογραφιών απο τη διαδήλωση της τρίτης. Πρόκειται για ένα απο τα πιο χυδαία και εξοργιστικά κόλπα που χρησιμοποιούν για να διατηρήσουν το ραγιαδισμό σε καλά επίπεδα...

Παρακαλώ τους δικηγόρους να απαντήσουν εδώ αν αυτό είναι νόμιμο, δεδομένου οτι πολλοί απο τους διαδηλωτές κατηγορούνται για πλημμελήματα και μόνο.

Και κάποια πράγματα για τη διαδικασία για να γνωρίζουν όλοι οσοι ενδεχομένως στο μέλλον θα έχουν την ατυχία να βρεθούν στο μπουρδέλο της ΓΑΔΑ για τη συμμετοχή τους σε κοινωνικούς αγώνες. Σε ποιες περιπτώσεις έχουν δικαίωμα να σε φωτογραφίσουν και κυρίως  ΠΩΣ μπορεις να το αρνηθείς, με τι συνέπειες.

Η δημοσιοποίηση στοιχείων διαδηλωτών προς εκφοβισμό όλων όσων συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις δεν πρέπει να περάσει και αφορά οποιονδήποτε  δεν θέλει να καταντήσει και επίσημα χούντα αυτή η γαμημένη χώρα. 

Συντροφικά

από νέος δικηγόρος 12/10/2012 4:57 μμ.


το κρατος κλασσικα ερμηνευει τους νομους οπως θελει το ιδιο και εν προκειμενω με προσχημα την ''ασφαλεια του κοινωνικού συνόλου'' και λοιπες νομικίστικες μπούρδες εφαρμοζει από τον φεβρουάριο αυτές τις αστυνομικές τακτικές που θυμίζουν χούντα

Αν το δούμε καθαρά νομικά,

* η δημοσιευση των φωτογραφιών ατόμων που απλά έχουν συλληφθει και ούτε καν δικαστει προσβάλλει το λεγόμενο τεκμήριο αθωότητας (βασική αρχή της ποινικής δικονομίας)που προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου («Δικαίωμα σε δίκαιη δίκη», άρθρο 6, παρ.2)

Το τεκμήριο αυτό σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου και η Πολιτεία μέσω των οργάνων της οφείλει να αποδείξει την ενοχή του κατηγορουμένου, όχι ο κατηγορούμενος την αθωότητά του. Απόρροια του τεκμηρίου αθωότητας είναι η αρχή της επιείκειας προς τον κατηγορούμενο. Η αρχή αυτή επιβάλλει το δικαστήριο εν αμφιβολία να αποφανθεί υπέρ του κατηγορουμένου (in dubio pro reo).

 

για το θεμα εχουν βγαλει κατα καιρους σχετικες ανακοινωσεις οι οικολογοι πράσινοι και ο σύριζα

αλλά το κράτος που το μόνο που επιδιώκει στην πραγματικοτητα ειναι η τρομοκράτηση και η επίδειξη δύναμης, αδιαφορεί

 

δεν νομιζω οτι θα γινει κατι, αν καποιος συλληφθεις διαδηλωτης αντιδρασει μεμονωμενα στο θεμα  - το θεμα ειναι να υπαρξει μεγάλη συλλογικη αντιδραση πανω σε αυτο το εξοργιστικο ζητημα

 

από είναι μαφιόζοι 13/10/2012 11:38 μμ.


Η γΕΛΑΣ έχει χάσει προ πολλού την υπηρεσιακή τακτική ψυχραιμία της και πλέον συμπεριφέρεται προφανέστατα ως έξαλλος νταβατζής-τραμπούκος-μαφιόζος, χωρίς τα προσχήματα της κρατικής υπηρεσίας.

Είναι το υπουργείο "προστασίας" του πολίτη. Πουλάει δηλαδή προστασία στον πολίτη, ως μπράβος. Όποιος δε συμφωνεί με τους όρους του μαφιόζου, έχει τις συνέπειες από τα τσιράκια του.

Στις δημοσιεύσεις φωτογραφιών από ασφ-αλήτες και άλλων ειδών μισθοφόρους της χούντας στο διαδίκτο, απαντάει εκδικητικά με φωτογραφίες από πολίτες.

Αυτή η εγκληματική οργάνωση λοιπόν αντιλαμβάνεται την κατάσταση ως εξής:

μέλη της συμμορίας γΕΛΑΣ <- εναντίον -> πολιτών

Αν νομίζουν πάντως ότι έτσι θα σταματήσουν να βλέπουν τις φάτσες τους στο internet και σε αφίσες στους δρόμους, είναι πολύ γελασμένοι και όπως έγραψε παλιότερα κι ένας σύντροφος κάπου, ας σταματήσουν να δέχονται τα κεράσματα του υπουργού τους, γιατί δεν είναι ζάχαρη...

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License