Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στην πλ. Αμερικής

Kοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών εναντια στη φτωχεια, την κατστολή και το ρατσισμό

post image

Πραγματοποιήθηκε το βραδυ της Παρασκευής 12/10 στην Πλατεία Αμερικής μεγάλη αντιφασιστική κι αντιρατσιστική συγκέντρωση αγωνιζόμενων κατοίκων της περιοχής κι αλληλέγγυων. Την συγκέντρωση στην Πλατεία κάλεσαν, ως άμεση απάντηση σε συγκέντρωση που καλούσαν φασιστες και ρατσιστές στην περιοχή την ίδια ώρα, αντιφασιστες/ίστριες από τις γειτονιές της Κυψέλης και των Πατησίων και συμμετείχαν επίσης αλληλέγγυοι από τις γειτονιές της Αθήνας και πολλοί μετανάστες.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή ήρθε ως συνέχεια της πρόσφατης κινητοποίησης που έγινε στην γειτονιά στις 26 / 9 /12 ενάντια στο πογκρόμ που έκαναν μια εικοσάδα φασιστών και ρατσιστών σε βαρος αφρικανών μεταναστών, καθώς και πολλών άλλων αντιφασιστικών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που εχουν γίνει στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Το βραδυ της Παρασκευής η πλ. Αμερικής γεμισε απο τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες ενώ διμοιρίες ΜΑΤ τοποθετήθηκαν στα στένα κάτω από την πλατεία για να εμποδίσουν πορεία προς τα περίπου εκατό φασιστοειδή που συγκεντρωθηκαν στην Αχαρνών. Μετα την συγκέντρωση στην Πλ. Αμερικής όπου αναρτήθηκαν πανώ, μοιραστηκαν και διαβάστηκαν κείμενα [όπως αυτό : Καμια ανοχή στις φασιστικές συμμορίες], κι αφού τα φασιστοειδή συνοδευόμενα από την αστυνομία πήγαν στον Αγ. Παντελεήμονα, ακολούθησε μεγάλη αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της γειτονιάς και την Πατησίων.

Απ΄ όπου κι αν περνούσε η διαδήλωση με δυνατά αντιφασιστικά συνθήματα και συνθήματα αλληλεγγύης στους μετανάστες προστίθονταν όλο και νεοι διαδηλωτές, οι μισοί από τους οποίους ήταν μετανάστες, φθανοντας σχεδόν τα 1000 άτομα.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες. Αλλες φωτογραφίες εδώ.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License