Η δημαγωγία και τα ψέμματα των "αντι"-συστημικών φασιστών-νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η δημαγωγία και τα ψέμματα των "αντι"-συστημικών φασιστών-νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

 

Η δημαγωγία και τα ψέματα των «αντι»-συστημικών φασιστών-νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

 

 

·        Το σκάνδαλο πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς.

 

   Στις 27 Ιουλίου του 2012,η Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ), με διαδικασίες «fast track» πωλείται έναντι 95 εκατ. ευρώ (ενώ μόνο η ακίνητη περιουσία της αγγίζει το 1 δις), στον κρατικοδίαιτο και ειδήμονα στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μέσω offshore, Μιχάλη Σάλλα.

   Η διαδικασία πώλησης, γίνεται με εντελώς αδιαφανή τρόπο, μιας και ο υπουργός Οικονομικών (Στουρνάρας) αλλά και ο Προβόπουλος (διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας),διαλαλούν με κάθε τρόπο ότι η Τράπεζα είναι μη βιώσιμη, χωρίς να παραθέτουν κανένα στοιχείο, τα στοιχεία είναι «απόρρητα», για να μην «απειληθεί», κατά τα λεγόμενα τους, η λειτουργία των τραπεζών. Όλα αποφασίζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον ίδιο τον Προβόπουλο (πρώην μέτοχο και στέλεχος της Πειραιώς), ενώ για οποιαδήποτε πράξη τους, είναι κατοχυρωμένοι νομικά και απαλλαγμένοι από οποιαδήποτε ευθύνη, ακόμα και αστική, με βάση το νόμο 4021/2011,που ψηφίστηκε επί Βενιζέλου.

   Η ΑΤΕ κρίνεται ως μη βιώσιμη, ενώ έχει κριθεί από εκθέσεις, ότι πληροί τις προϋποθέσεις υγιούς λειτουργίας, δεν έχει ποτέ ανεκεφαλοποιηθεί με κρατικό χρήμα (ενώ είναι κρατική), σ΄ αντίθεση με την Πειραιώς, που έχει εισπράξει πολλά δις, μέσω ανεκεφαλαιοποίησης. Έτσι απλά –και ενώ η ΑΤΕ δανείζει την Πειραιώς 300 εκατομμύρια για λόγους ρευστότητας (ενώ πωλείται για 95)- χωρίζεται σε «καλή» και «κακή». Η «καλή» φυσικά πάει στην Πειραιώς, αποκτώντας έτσι όλες τις υποθήκες, με όλες της αγροτικές εκτάσεις, δηλ. το 40% της ελληνικής αξιοποιήσιμης αγροτικής και γεωργικής γης.

 

    Η αντίδραση της Χρυσής Αυγής στο ξεπούλημα της ελληνικής γης που τόσο προασπίζεται…

 

Η Χρυσή Αυγή μπλοκάρει την σύγκλιση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σκάνδαλο της ΑΤΕ, ψηφίζοντας αρνητικά για τον έλεγχο της υπόθεσης, μαζί με τους βουλευτές των ΝΔ, ΔΗΜ.ΑΡ. και ΠΑΣΟΚ, που κατά τ’ άλλα αποκαλεί κλέφτες,προδότες και λαμόγια στις παραστάσεις που δίνει στη βουλή. Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, άραγε η Χρυσή Αυγή, έχει αναρωτηθεί κανείς;;; Μήπως των αγροτών ή των τραπεζιτών και των οικονομικών ελίτ;;;;

 

* H Χρυσή Αυγή δεν έχει επίσημα, ακόμα , τοποθετηθεί επί του θέματος.

 

·        Το σκάνδαλο των ΠΑΕ (Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες).    

 

Στις 30 Αυγούστου 2012, κατατίθεται στη βουλή, ευνοϊκή τροπολογία, για τη ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ.

Η τροπολογία μπήκε εμβόλιμα σε νομοσχέδιο, κατά παράβαση του κανονισμού της βουλής. Με την τροπολογία αυτή, οι ίδιοι οι συστημικοί πολιτικοί δίνουν στους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες Ανώνυμων Εταιρειών, την δυνατότητα να πληρώσουν ότι θέλουν και όποτε θέλουν . Την τροπολογία ψήφισαν εκτός των συστημικών κομμάτων της συγκυβέρνησης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Δόθηκε, λοιπόν, η δυνατότητα στις ΠΑΕ, να φοροδιαφεύγουν δια του νόμου, να συνεχίζουν να λειτουργούν και να ξεπλένουν χρήμα, ενώ ο απλός εργαζόμενος, απλά αδυνατεί να επιβίωση, χτυπημένος από την ανελέητη φορολογική επιδρομή των τελευταίων ετών.

 

 

 

·        Χρυσή Αυγή και η καπήλευση της εργατικής τάξης.

 

«Μη τολμήσετε να απεργήσετε. Κάντε ότι ζητάει ο εργοδότης. Αλλιώς θα χάσετε τη δουλειά σας. Η πρόταση της Ελληνικής Χαλυβουργίας προς τους εργαζόμενους (για απολύσεις και περικοπές μισθών) ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά»

                                                                                                            - Χρυσή Αυγή- Πυρήνας Μαγνησίας-

                                                                                                             -  Γενάρης του 2012-

Και ενώ αυτό διαβιβάζεται στους εργάτες του Βόλου, στον Ασπρόπυργο ήδη μετρούσαν μήνες απεργίας. Αργότερα, υπό το βάρος της κοινωνικής απήχησης της απεργίας, η Χρυσή Αυγή, αλλάζει ξαφνικά ρότα και για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, τρέχει να «συμπαρασταθεί» στους εργάτες, με την ανοχή του Κ.Κ.Ε.

 

·        Η Χρυσή Αυγή το έγκλημα συνεχίζεται , εργασιακά Vol.2 .

 

Ενώ η Χρυσή Αυγή, προσπαθεί να πλασάρει ένα κοινωνικό προσωπείο, ιδρύει –με την ανοχή της αστικής δημοκρατίας τους- γραφεία ευρέσεως εργασίας, με το παραπλανητικό όνομα ΟΑΕΔ (Όμιλος Ανευρέσεως Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων). Εισβάλλει τραμπούκικα σε χώρους εργασίας, απαιτώντας την απόλυση εργατών μεταναστών και στη θέση τους την πρόσληψη ελλήνων δούλων, υπό το καθεστώς των 18 ευρώ και της κατάργησης συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Εξασφαλίζει έτσι πιστούς και πειθήνιους εργάτες, υπό την επίβλεψη της, χρησιμοποιώντας τη τακτική της απειλής και του φόβου, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εκάστοτε αφεντικών.    

 

·        Οι σχέσεις της «αντι»-συστημικής Χρυσής Αυγής με το κράτος και την Ελληνική Αστυνομία.

 

Από την μία η Χ.Α σκοτώνει, μαχαιρώνει και αλωνίζει παντού, υπό την αμέριστη και αγαστή συμπαράσταση την ελληνικής αστυνομίας  ,χωρίς κανείς  να συλλαμβάνεται ή να τιμωρείται. Από την άλλη αντιφασιστικές δράσεις, μηχανοκίνητες πορείες, ανοιχτές συνελεύσεις γειτονιών και αυτοδιαχειριζόμενων εγχειρημάτων δέχονται απρόκλητες επιθέσεις από την αστυνομία και το κράτος. Μαθητές που θέλησαν να απεργήσουν και να διαμαρτυρηθούν, αντιφασίστες που τάχθηκαν με τους απόκληρους και τους απελπισμένους, διαπομπεύονται στα κανάλια και βασανίζονται στα μπουντρούμια του κράτους.

 

 

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΝ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ-ΝΑΖΙΣΜΟΥ.

ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.

 

 

                Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Κεραμεικού- Μεταξουργείου

               Κάθε Κυριακή στις 18:00,Πλαταιών και Λεωνίδου στην πλατεία.

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License