Καταγγελία για φρουρό της ΓΑΔΑ

Μπάτσος τραβάει περίστροφο μέσα στην Εισαγγελία σε συλληφθέντα αγωνιστή που ήθελε να αγκαλιάσει τη μάνα του!

Χτες, 19/10/12, στην Εισαγγελία των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, γύρω στις 11.15 π.μ. συνέβη το ακόλουθο εξωφρενικό περιστατικό:

Είχαν φέρει γύρω στις 11 π.μ. (νωρίτερα απ' ό,τι είχε δηλωθεί προχτές στους δικηγόρους τους) τους 7 συλληφθέντες κατά την απεργιακή διαδήλωση της 18/10/12 από τη ΓΑΔΑ στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης και τους έβαλαν να καθίσουν στον προθάλαμο του γραφείου της ώσπου να έρθει η σειρά τους, φρουρούμενους από τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν από την Ασφάλεια.

Οι γονείς των περισσότερων είχαν μπει στο χώρο και περίμεναν μαζί με τους δικηγόρους των συλληφθέντων, ελπίζοντας σε μια επαφή με τα παιδιά τους. Σε  μια στιγμή η μητέρα ενός από τα παλικάρια θέλησε να αγκαλιάσει το γιο της και τότε μια αστυνομικός της Εισαγγελίας την απομάκρυνε, λέγοντας πως «αυτό απαγορεύεται». Στη διαμαρτυρία του συλληφθέντος, ένας από τους φρουρούς της ΓΑΔΑ τον επέπληξε και, επειδή το παλικάρι συνέχισε -πιο έντονα πλέον- να διαμαρτύρεται, ο φρουρός τού έσφιξε απότομα το χέρι και, στη συνέχεια, τράβηξε το περίστροφό του κουνώντας το απειλητικά.

Ο κόσμος γενικά πάγωσε, πλην των κρατουμένων που άρχισαν να φωνάζουν και μιας μονάχα από τους παριστάμενους δικηγόρους - η οποία, αφού επέπληξε έντονα τον φρουρό, μπήκε διαμαρτυρόμενη στο γραφείο της εισαγγελέως και κατήγγειλε το περιστατικό.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης (το όνομα της οποίας βρίσκεται με την τρέχουσα ημερομηνία στο ημερολόγιο των δικαστηρίων) δήλωσε αναρμόδια και συνέστησε με απαξιωτικό ύφος να υποβληθεί μήνυση. Παρά τις επίμονες διαμαρτυρίες της δικηγόρου ότι το απαράδεκτο περιστατικό συνέβη στον προθάλαμο του γραφείου της, η εισαγγελέας την απέπεμψε δηλώνοντας πως αυτό που συνέβη δεν την αφορά!

[Σημειωτέον ότι η ίδια εισαγγελέας λίγο μετά, κατά την εξέταση της υπόθεσης των 7 συλληφθέντων, συγχώνευσε τις κατηγορίες, μετατρέποντας τα πλημμελήματα των 5 σε κακουργήματα... 

Οι 7 συλληφθέντες αργότερα αιτήθηκαν από τον ανακριτή αναβολή και τη Δευτέρα 21/10/12 περνούν από αυτόφωρη διαδικασία.]

από να διορθωθεί 20/10/2012 3:32 πμ.


δηλαδή, θα κρατηθούν και οι 7 μες στη ΓΑΔΑ μέχρι τη Δευτέρα??

από α 20/10/2012 11:53 πμ.


Οι 7 κρατούνται και θα περάσουν ανακριτή την δευτέρα 22/10/2012 στις 11:00.

από @ 20/10/2012 5:16 μμ.


Και οι 7 θα κρατηθούν μέχρι τη Δευτέρα (όταν θα περάσουν από ανακριτή).

Είναι πολύ σημαντικό να σταλεί στο imc-athens-editorial@lists.indymedia.org όποιο ντοκουμέντο (φωτό, βίντεο, ηχητικό υλικό) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υπεράσπισή τους, γιατί οι συλληφθέντες κινδυνεύουν με βαρύ κατηγορητήριο.


ξέρει κανείς για να ενημερώσει??

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License