Διεθνής Αντιφασιστική Αλληλεγγύη - Φλωρεντία

Σειρά εκδηλώσεων αλληλεγγύης στους έλληνες αντιφασίστες και ενάντια στη ΧΑ στη Φλωρεντία της Ιταλίας - ξεκινώντας από αύριο 25 Οκτώβρη.

Σειρά εκδηλώσεων αντιφασιστικής αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στη Φλωρεντία ξεκινώντας από αύριο, 25 Οκτώβρη. Εκτός από τους έλληνες συντρόφους που δραστηριοποιούνται στην πόλη, συμμετέχουν και συνδιοργανώνουν κοινωνικά κέντρα και καταλήψεις, η συνέλευση Firenze Antifascista, η οργάνωση των παρτιζάνων ANPI, συλλογικότητες φοιτητών, η Collettivo Prezzemolo του πανεπιστημίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες τοπικές συλλογικότητες και εγχειρήματα.

Στις 17 Νοέμβρη θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' το ελληνικό προξενείο.

Ακολουθεί μετάφραση του κειμένου - καλέσματος συμμετοχής:

 

ΚΑΛΕΣΜΑ
σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο ελληνικό προξενείο


Ανάμεσα στις πολλαπλά δραματικές συνέπειες της κρίσης και των συνακόλουθων μέτρων λιτότητας που σαρώνουν τη Νότια Ευρώπη, πιθανόν η πιο αποκρουστική να είναι η ισχυροποίηση των εθνικιστικών και ρατσιστικών ιδεών και η ανάκαμψη ακροδεξιών ομάδων.

Στην Ελλάδα, το φασιστικό και νεο-ναζιστικό κομμα της Χρυσής Αυγής, εισήλθε στο Κοινοβούλιο λαμβάνοντας ένα  7% των ψήφων του εκλεκτορικού σώματος. Από την ίδρυσή της, η ΧΑ έχει οργανώσει και εκτελέσει δεκάδες επιθέσεις εναντίον μεταναστών, καλλιτεχνών, ομοφυλόφιλων και αντιφρονούντων. Επιθέσεις που έχουν αφήσει πίσω τους νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Τα “Τάγματα Εφόδου” της, το τελευταίο διάστημα, έχουν προχωρήσει σε ένα πραγματικό πογκρόμ εναντίον των συνήθων στόχων τους: μόνο κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, έχουμε μετρήσει 5 μετανάστες νεκρούς και 100 τραυματίες σε ρατσιστικού χαρακτήρα επιθέσεις. Επιθέσεις που σχεδιάστηκαν, οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από στελέχη, μέλη και συμπαθούντες της Χρυσής Αυγής. Καθημερινά καταγράφονται επιθέσεις σε θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες,  πανηγύρια, σε γειτονιές όπου διαμένουν μετανάστες, σε καταλήψεις, και κοινωνικά κέντρα.

Η στάση του Ελληνικού Κράτους έναντι αυτού του – ανοιχτά νεοναζιστικού – κόμματος, είναι ακόμα πιο ανησυχητική. Εκτός από την παγερή αδιαφορία της οργανωμένης πολιτείας και της δικαιοσύνης ως προς την υποχρέωσή τους να καταδιώξουν τους εγκληματούντες νεο-ναζί, έχει τεκμηριωθεί πλέον και η διαρκής, απροκάλυπτη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με την Χρυσή Αυγή, διοργανώνοντας ακόμα και κοινές επιδρομές εναντίον μεταναστών.

Η απάντηση της ελληνικής κοινωνίας σε αυτήν την πρωτοφανή επίθεση των νεοναζί δεν θα μπορούσε να είναι άλλη απ' το χτίσιμο ενός πλατιού και ισχυρού αντιφασιστικού μετώπου. Καθημερινά, σε όλη την Ελλάδα, λαμβάνουν χώρα αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες, συναυλίες, φεστιβάλ και συζητήσεις καθώς και δράσεις έμπρακτης, ατομικής και συλλογικής αλληλεγγύης στους μετανάστες και απελευθέρωσης των γειτονιών που οι φασίστες και η αστυνομία έχουν μετατρέψει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σοβαρές είναι όμως και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αντιφασιστικό κίνημα.
Πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του την αναπόφευκτη κούραση των κινηματιών μετά από δυόμιση χρόνια συνεχούς σύγκρουσης με τις πολιτικές λιτότητας, τις κυβερνήσεις που τις επιβάλλουν, την τρόϊκα και τους κάθε λογής καπιταλιστές που ισοπέδωσαν την ελληνική κοινωνία. Πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του τους πολλαπλούς αντιπάλους που εχουν να αντιμετωπίσουν οι αντιφασίστες. Είναι εύκολο το να αποκρούσεις τις φασιστικές συμμορίες στους δρόμους της Αθήνας. Γίνεται δύσκολο όμως, όταν προσέρχεται σε υποστήριξή τους όλη η αστυνομική δύναμη της πόλης, σε χτυπούν,  σε συλλαμβάνουν και σε βασανίζουν στα κρατητήρια, όπως συνέβη προ δύο περίπου εβδομάδων και κυκλοφόρησε ευρέως στα διεθνή μίντια.

Το ελληνικό κράτος απάντησε στα παραπάνω, μηνύοντας τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το αίσχος.


Η δικιά μας απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι το δυνάμωμα του διεθνούς αντιφασιστικού μετώπου.


 - Η αποστολή ενός ισχυρού μηνύματος αλληλεγγύης στους συντρόφους αντιφασίστες που μάχονται καθημερινά στους δρόμους της Ελλάδας.
 - Η αποστολή ενός ισχυρού μηνύματος κατακραυγής στο Ελληνικό κράτος: δεν θα σας αφήσουμε να λειτουργείτε ως συνεργάτες των νεοναζί.
 - Και τέλος, η αποστολή ενός ισχυρού μηνύματος σε όλη την Ευρώπη: η Ελλάδα του 2012 δεν είναι η Βαϊμάρη της δεκαετίας του '30. Δεν θα επιτρέψουμε η κρίση - και οι πολιτικές εξαθλίωσης που επιβάλλουν οι καπιταλιστές κι οι κυβερνήσεις τους - να ανοίξουν το δρόμο στην επανεμφάνιση του φασισμού και του ναζισμού.

Καλούμε σε:

-    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ –  Via Cavour, 17 Νοέμβρη 2012
-   Ανοιχτή συζήτηση, με τη συμμετοχή συντρόφων από την Ελλάδα στο κοινωνικό κέντρο CPA - FISud - 08 Νοέμβρη 2012, 20.30
-    Ενημερωτικό απεριτίβο με προβολή βίντεο και έκθεση φωτογραφίας, CPA – FISud – 25 Οκτώβρη 2012, 20.30

Antifascisti Greci a Firenze
 

Αρχεία:

από από Φλωρεντία 26/10/2012 3:28 μμ.


Το βίντεο είναι φτιαγμένο ειδικά για κόσμο που δεν ξέρει πολλά πράγματα για τη ΧΑ και το αντιφασιστικό κινημα, οπότε κατάλληλο για να προωθηθεί σε συντρόφους εκτός Ελλάδας.

http://www.youtube.com/watch?v=XLOESazVHL4&feature=player_embedded

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License