Παρέμβαση στο 46ο Γυμνάσιο Εξαρχείων. Έξω οι φασίστες απ'τα σχολεία!

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ 46ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΒΑΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Κ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΞΕΦΡΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΕΝΘΕΡΜΑ..


   Μέσα σε μια κατάσταση εκφασισμού της κοινωνίας, ζήσαμε και αυτό!

‘Εκπαιδευτικός’ να τραμπουκίζει και να απειλεί μαθητές ότι θα φωνάξει τη Χρυσή Αυγή για να τους  <<περιποιηθεί>>.

   Το αποκορύφωμα του αίσχους δηλαδή: αυτός που (υποτίθεται ότι) πέρα από τη γνώση πρέπει να καλλιεργεί ελεύθερες και ανεξάρτητες προσωπικότητες γίνεται ο κήρυκας του μίσους, του τραμπουκισμού ,της αθλιότητας και της επιβολής της εξουσίας της βίας. Και αυτός ο ‘άνθρωπος’ παραμένει σε μια αίθουσα και διδάσκει χωρίς καμιά συνέπεια.

  Το υπουργείο παιδείας μάλλον είναι απασχολημένο με λογιστικά θέματα, συγχωνεύσεις σχολείων, τι περικοπές θα κάνει σε μισθούς και προσωπικό. Ο σύλλογος των καθηγητών τον στηρίζει και τον δικαιολογεί επικαλούμενος μια τυπική συναδελφική αλληλεγγύη (συντεχνιασμός). Την αλληλεγγύη τη χρωστάμε πρώτα απ’όλα στα παιδιά.

    Οι γονείς; Οι περισσότεροι είναι τόσο έντρομοι βλέποντας το βιωτικό τους επίπεδο να καταρρέει και τη σκληρή αλήθεια με τα ανυπέρβλητα εμπόδια να προβάλλει εμπρός τους, ώστε πού χρόνος για τα παιδιά τους και πολύ περισσότερο για τα άλλα παιδιά και μάλιστα παιδιά μεταναστών. Μερικοί μάλιστα μέσα στον τρόμο τους εναποθέτουν και τις δικές τους ελπίδες στη Χρυσή Αυγή.

   Το υπουργείο Παιδείας κοιμάται τον ύπνο του αδίκου, τροφοδοτώντας τέτοιες φασιστικές πρακτικές με τη σιωπή του. Στον εν λόγω ψευτοπαλικαρά θα έπρεπε να έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα να περάσει την είσοδο του σχολείου.

   Όχι μόνο αυτού του σχολείου, κάθε σχολείου σ’όλη τη χώρα.

   Όλα τ’άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

   Ο φασισμός δεν είναι απλώς ένα ιδεολογικό σχήμα. Πάνω απ’όλα είναι ο απύθμενος φόβος για το διαφορετικό, για τον άλλον, και η ανάθεση σε κάποιους εν λευκώ( ή εν φαιώ) να  <<καθαρίσουν>> για πάρτι μας.

   Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License