Παρέμβαση αντιπληροφόρησης στη γειτονιά

.

post image

No pasaran!

Εικόνες:

από πατησίων 28/10/2012 4:52 μμ.


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

 

Το τελευταίο διάστημα μια ολιγομελής ομάδα ρατσιστών/φασιστών επιχείρησε στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αμερικής να δημιουργήσει ένα καθεστώς φόβου και μισαλλοδοξίας σε βάρος των αφρικανών μεταναστών που ζουν στην περιοχή. Αποκορύφωμα της δράσης τους αποτέλεσε το πογκρόμ που πραγματοποίησαν την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη με τη βοήθεια και προστασία μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων, όπου έσπασαν τα γραφεία που στεγάζεται η κοινότητα της Τανζανίας στην οδό Λεμεσού, έσπασαν καταστήματα που ανήκαν σε μετανάστες, επιτέθηκαν και κυνήγησαν μετανάστες που ζουν στη γειτονιά, επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν μαθητές, παιδιά μεταναστών, μέσα στο σχολείο τους. Την ίδια στιγμή που δεκάδες είναι επίσης οι ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες (μαχαιρώματα, ξυλοδαρμοί) μέσα στην πόλη από τις φασιστικές συμμορίες.

Η αντιφασιστική κινητοποίηση την αμέσως επόμενη μέρα από το πογκρόμ, με πορεία στη γειτονιά και συγκέντρωση στην πλ. Αμερικής όπου συμμετείχαν πολλοί περίοικοι, ντόπιοι και μετανάστες, έδωσε μια πρώτη απάντηση στα σχέδια των εν λόγω φασιστοειδών. Όμως, για να σταματήσει η δράση τους απαιτείται η ευρύτερη και διαρκής κινητοποίηση όλων των αντιφασιστών, αντιρατσιστών κατοίκων της περιοχής που δεν θέλουν να κυριαρχήσει στη γειτονιά μας η ρατσιστική βία διάφορων φασιστικών συμμοριών. Τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι ζούμε στην περιοχή, και τα οποία χρησιμοποιούν ως πρόσχημα οι ρατσιστικές ομάδες, είναι ίδια με όσα υπάρχουν σε πολλές γειτονιές της αθηναϊκής μητρόπολης. Και οφείλονται βασικά στις ασφυκτικές συνθήκες φτώχειας που προκαλούν οι πολιτικά και οικονομικά ισχυροί με την άγρια επίθεση που έχουν εξαπολύσει στα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας. Οφείλονται επίσης στις αντικοινωνικές συμπεριφορές ενός κομματιού των πιο φτωχών και εξαθλιωμένων που αντί να στραφούν εναντίον αυτών που καταδικάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στη φτώχεια και την ανέχεια, στρέφονται κατά των πιο αδύνατων συντηρώντας ένα καθεστώς κοινωνικού κανιβαλισμού που εξυπηρετεί μόνο το κράτος και τα αφεντικά. Θα ήταν όμως αυταπάτη να ελπίζει κανείς πως τις συνθήκες ζωής μας μπορεί να τις αλλάξει η δράση της αστυνομίας, που ελέγχει τα μεγαλύτερα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών και ανθρώπων, που χτυπάει και βασανίζει διαδηλωτές και αγωνιζόμενους, που με τις επιχειρήσεις σκούπα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Δίας» οδηγεί εκατοντάδες μετανάστες στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ούτε βέβαια μπορεί να τις αλλάξει η δράση ρατσιστικών και φασιστικών ομάδων που λειτουργούν συμπληρωματικά με τις δυνάμεις καταστολής επιτιθέμενοι σε βάρος των πιο αδύναμων, των πιο φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων.

Οι ζωές μας μπορούν να αλλάξουν συνολικά, παίρνοντας τις τύχες τους στα χέρια μας! Με την επικοινωνία και τον αλληλοσεβασμό εκεί που ζούμε και κυρίως μέσα από τον αγώνα με αυτοοργανωμένες δομές, με κοινή και αλληλέγγυα δράση ντόπιων και μεταναστών απέναντι στη συνθήκη του κοινωνικού κανιβαλισμού, όπου ο φτωχός στρέφεται εναντίον του φτωχότερου, ενάντια στις μαφίες και τα φαινόμενα αντικοινωνικής εγκληματικότητας όπως η σωματεμπορία και το εμπόριο ναρκωτικών, απέναντι στη βαρβαρότητα των κρατικών και παρακρατικών ταγμάτων εφόδου, απέναντι στην καταπίεση και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να δημιουργήσουμε εμείς τους όρους ζωής μας με αξιοπρέπεια και ελευθερία.

 

Την Παρασκευή 12 Οκτώβρη 2012 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αμερικής μεγάλη αντιφασιστική κι αντιρατσιστική συγκέντρωση αγωνιζόμενων κατοίκων κι αλληλέγγυων. Τη συγκέντρωση στην πλατεία κάλεσαν αντιφασίστες/τριες από τις γειτονιές της Κυψέλης και των Πατησίων ως μια άμεση απάντηση σε πογκρόμ που καλούσαν την ίδια ώρα φασίστες και ρατσιστές στην περιοχή. Η αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλ. Αμερικής ήρθε ως συνέχεια πολλών ανάλογων κινητοποιήσεων που έχουν γίνει στην Κυψέλη και τα Πατήσια πρόσφατα και παλιότερα εκφράζοντας την αυτοοργανωμένη αντίσταση και την κοινωνική αλληλεγγύη απέναντι στις φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες. Μετά την συγκέντρωση στην πλ. Αμερικής - κι αφού περίπου εκατό φασιστοειδή που μαζεύτηκαν στην Αχαρνών πήγαν με τη συνοδεία της αστυνομίας στον Αγ. Παντελεήμονα - ακολούθησε μεγάλη αντιφασιστική πορεία στους δρόμους των γειτονιών μας στην οποία συμμετείχαν σχεδόν χίλιοι διαδηλωτές ντόπιοι και μετανάστες.

 

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

    Αντιφασίστες/τριες από τις γειτονιές της Κυψέλης και των Πατησίων

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License