Εικόνες που σοκάρουν στο Ηράκλειο του 21ου αιώνα

Δραματικές ιστορίες που κρύβονται πίσω από ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια. Στο Ηράκλειο της πάλαι ποτέ ευημερίας, ολοένα και περισσότερες είναι οι οικογένειες που στρέφονται στα συσσίτια, σε φιλανθρωπικές κινήσεις των Ενοριών, της Αυτοδιοίκησης ή του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να εξασφαλίσουν όχι μόνο ένα πιάτο φαγητό αλλά ακόμα και ένα μπουκάλι νερό!.........

Δραματικές ιστορίες που κρύβονται πίσω από ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια. Στο Ηράκλειο της πάλαι ποτέ ευημερίας, ολοένα και περισσότερες είναι οι οικογένειες που στρέφονται στα συσσίτια, σε φιλανθρωπικές κινήσεις των Ενοριών, της Αυτοδιοίκησης ή του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να εξασφαλίσουν όχι μόνο ένα πιάτο φαγητό αλλά ακόμα και ένα μπουκάλι νερό!

Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη ότι σχεδόν σε καθημερινή βάση, αντικρύζουν έξω από το κτίριο που βρίσκονται τα γραφεία του Κέντρου, στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, σε κεντρικότατο σημείο του Ηρακλείου, ανθρώπους να ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για λίγη τροφή.

«Η εξαθλίωση πλέον λαμβάνει νέες διαστάσεις» σημειώνει ο κ. Βαρδάκης, επισημαίνοντας ότι τώρα, εκτός από το φαγητό τους πολλοί πολίτες αδυνατούν να εξασφαλίσουν και το φάρμακο που είναι απαραίτητο για την επιβίωση τους.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι από τις περίπου 800 οικογένειες που απευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο για βοήθεια, μπορούν να εξυπηρετηθούν σε μηνιαία βάση περίπου 220.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Τα εύσημα βέβαια πηγαίνουν σε όσους προσφέρουν από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα τους αύριο θα γίνει και δικό μας» υπογραμμίζει ο κ. Βαρδάκης.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License