ενημέρωση από κέρκυρα

ενημέρωση από Κέρκυρα

Πορεία πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Κέρκυρας, με συμμετοχή περίπου 400 ατόμων. Η πορεία πραγματοποιήθηκε υπό βροχή. Το αναρχικό μπλοκ έφτασε τα 60 άτομα.

 

Μετά το τέλος της πορείας οι διαδηλωτές κατέληξαν στο εργατικό κέντρο, όπου θα πραγματοποιούταν συνέλευση για περαιτέρω δράση. Οι εργατοπατέρες, μόλις αντιλήφθηκαν την πρόθεση του κόσμου που συμμετείχε στο αναρχικό μπλοκ να συμμετάσχει στη συνέλευση, αμέσως φρόντισαν να συκοφαντισουν τα ατομα του μπλοκ βαζοντας ζητημα για την εισοδο μας στο κτήριο. Απ' ότι ενημερωθήκαμε από τον κόσμο που αποχώρησε από τη διαδικασία, οι εργατοπατέρες ισχυρίστηκαν ότι "θα έρθουν οι αναρχικοί και θα προκαλέσουν ζημιές και θα μας δείρουν". Αμέσως μόλις μπήκαμε στο κτίριο, μαζί με όσους είχαν αποχωρήσει, κλείδωσαν την αίθουσα συνελεύσεων.

Συνολικά 200 άτομα περίπου απαιτούσαμε να ανοίξει η αίθουσα συνελεύσεων, πράγμα που τελικά δεν έγινε. Τελικά, η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στον προθάλαμο του εργατικού κέντρου, υπό αντίξοες συνθήκες.

 

Θα ακολουθήσει κείμενο - καταγγελία για τα γεγονότα.

από εργάτες,άνεργοι αγωνιζόμενοιΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 08/11/2012 1:58 μμ.


ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

 

Τετάρτη 7.11.2012: Μετά την ολοκλήρωση της πορείας στην πόλη της Κέρκυρας, ενάντια στα τελευταία μέτρα, οι ξεφτιλισμένοι εργατοπατέρες του εργατικού κέντρου Κέρκυρας δεν διστάζουν να δείξουν για ακόμη μια φορά το σιχαμερό πρόσωπό τους. Η ανοιχτή συνέλευση που έχει καλεστεί για να πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη της πορείας, ακυρώνεται μόλις οι εργατοπατέρες αντιλαμβάνονται ότι σε αυτήν θα συμμετάσχουν, εκτός από τα κομματόσκυλα, και πλειάδα ανένταχτου κόσμου, που δεν έχει τη διάθεση να ποδηγετηθεί από καμία κομματική γραμμή. Η ανοιχτή και με κόσμο αίθουσα μετατρέπεται σε άδεια και κλειδωμένη. Όσοι έχουν αποχωρήσει εξαιτίας των γελοίων προσχημάτων ότι “θα έρθουν οι αναρχικοί και θα μας δείρουν και θα κάνουν ζημιές” επιστρέφουν στο χώρο και συλλογικά απαιτούν να ανοίξει η αίθουσα και να γίνει η συνέλευση. Όμως τα περίπου 200 άτομα δεν ήταν αρκετά για να πείσουν το ΔΣ του εργατικού κέντρου Κέρκυρας να παραχωρήσει την αίθουσα. Μετά από συνεννόηση αποφασίζεται να πραγματοποιηθεί η συνέλευση στον προθάλαμο του ΕΚ, στη διάρκεια της οποίας η πρόεδρος Σοφία Λίβερη, με περίσσιο θράσος, μας παρακολουθούσε από τα σκαλιά κρατώντας στα χέρια της τα κλειδιά της αίθουσας.

Ακόμα και την ύστατη στιγμή που τα νέα μέτρα οδηγούν στην διάλυση του κοινωνικού ιστού, οι εργατοπατέρες όπως παντού και πάντα, έτσι και τοπικά επιτίθενται με όποιον τρόπο μπορούν στην αγωνιζόμενη εργατική τάξη προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Αυτοί που ευθύνονται για την απαξίωση των εργατικών αγώνων και την ίδια την έννοια του συνδικαλισμού, αυτοί που αρνούνται επίμονα να πράξουν το αυτονόητο μπροστά στη λαίλαπα των οικονομικών μέτρων της τελευταίας τριετίας, να προκηρύξουν γενική πολιτική απεργία διαρκείας, δεν χάνουν ευκαιρία να μας αποδεικνύουν ότι μοναδικό τους μέλημα είναι η κομματική τους ανέλιξη, το προσωπικό τους βόλεμα και η επιβολή με το ζόρι της αδράνειας και του συμβιβασμού. Δεν θα τους περάσει.

 

Εργάτες, άνεργοι, αγωνιζόμενοι διαλητωτές της 7ης Νοέμβρη

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License