Κατά πολύ κάτω του αναμενόμενου για τη σημασία της περίστασης και υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο στην Πάτρα το απόγευμα της Τετάρτης 7  Νοέμβρη. Περίπου 1.500 άτομα ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία Γεωργίου και ξαναγύρισαν σ’αυτήν μέσω των οδών Κορίνθου – Κολοκοτρώνη – Ρήγα Φεραίου – Γεροκωστοπούλου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία για αρκετές ώρες μέχρι τις 10 περίπου το βράδυ όπου έγινε ανοιχτή συνέλευση. Λίγο νωρίτερα, στο ενδιάμεσο της συγκέντρωσης, διμοιρία των ματ που βρισκόταν στην οδό Ερμού δέχτηκε επίθεση με πέτρες και βόμβες μολότοφ από διαδηλωτές χωρίς όμως να υπάρξει κάποια συνέχεια.

Από την ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία αποφασίστηκε κατάληψη της Α’ ΔΟΥ Πατρών στην Κανακάρη και δημιουργία εκεί ανοιχτού κέντρου αγώνα, απόφαση η οποία επιχειρήθηκε να υλοποιηθεί άμεσα. Περίπου 100 άτομα κατευθύνθηκαν προς την εφορία και έσπασαν την πόρτα για να μπουν μέσα. Άμεσα διμοιρία των ΜΑΤ κινήθηκε προς τα πάνω τους. Οι συγκεντρωμένοι δεν υποχώρησαν, σχημάτισαν αλυσίδες μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, ενώ διαρκώς κατέφθανε και άλλος αλληλέγγυος κόσμος. Τελικά, γύρω στις 12.30 τη νύχτα και ύστερα από κατηγορηματική  άρνηση του κόσμου να αποχωρήσει από την εφορία, η αστυνομία επιτέθηκε με χημικά και διέλυσε τη συγκέντρωση. Ο κόσμος υποχώρησε συγκροτημένα προς το Παράρτημα.

Σε μια πρώτη προσπάθεια συνολικής αποτίμησης της 48ωρης απεργίας στην Πάτρα το κυρίαρχο συμπέρασμα που εξάγεται είναι πως ούτε μαζική συμμετοχή υπήρχε στις διαδηλώσεις, αλλά ούτε και στην ίδια την απεργία, όπως συνηθιζόταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους πως η επιλογή της υποταγής και της παθητικότητας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και τον αργό θάνατο. Μόνο η συλλογική δράση, η δημιουργία δομών αλληλεγγύης, η αυτοοργάνωση στους χώρους δουλειάς και έξω από αυτούς στη βάση της διεκδίκησης των καθημερινών μας αναγκών και της ζωής που μας κλέβουν μπορούν να αποτελέσουν μια  ρεαλιστική διέξοδο από την κρίση μέσω της δημιουργίας μιας καινούργιας κοινωνίας αλληλεγγύης, ελευθερίας και ισότητας, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, χωρίς αφεντικά και δούλους.

Από την άλλη, πρέπει να ξεκαθαριστεί και στο εσωτερικό του κινήματος στον κόσμο που βρίσκεται ήδη στο στρατόπεδο της αντίστασης και της ελευθερίας πως απαιτείται στιβαρή οργάνωση, συγκεκριμένος σχεδιασμός και ανατρεπτικό πολιτικό περιεχόμενο που να θίγει συνολικά το ζήτημα του κοινωνικού μετασχηματισμού σε ευρύτερες ταξικές και κοινωνικές συλλογικότητες, ούτως ώστε να μπουν τα θεμέλια της επαναστατικής διαδικασίας στο σήμερα χωρίς μεταθέσεις σε ένα μακρινό και δυσδιάκριτο μέλλον.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ,

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License