Για τις συγκεντρώσεις 6 και 7 Νοέμβρη 2012 στη Νάξο

από ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑΞΟΥ 08/11/2012 10:21 πμ.

Την Τρίτη 6/11 έγιναν στη Νάξο δύο συγκεντρώσεις

post image

 

Την Τρίτη 6/11 έγιναν στη Νάξο δύο συγκεντρώσεις, μία από το ΠΑΜΕ και η άλλη από το συντονιστικό σωματείων και συλλογικοτήτων, στο οποίο συμμετείχε και η Ανοιχτή Συνέλευση. Η συμμετοχή του κόσμου στην απεργία αλλά και στις συγκεντρώσεις ήταν μικρότερη από άλλες φορές. Τα θετικά των κινητοποιήσεων ήταν η παρουσία των μαθητών του Λυκείου την Τρίτη αλλά και η αποχή από τα μαθήματα και τις δυο μέρες.

Την Τετάρτη 7/11 η Ανοιχτή Συνέλευση πραγματοποίησε παρέμβαση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας. Το μέτρο αυτό καταδικάζει χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό στην ένδεια και την εξαθλίωση. Στήθηκε μικροφωνική, γράφτηκαν συνθήματα και μοιράστηκαν προκηρύξεις. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ενθαρρυντική.

Πάντως είναι γεγονός ότι οι απεργίες πυροτεχνήματα που οργανώνουν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ φαίνεται να έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Σε γενικές γραμμές λειτουργούν εκτονωτικά και δεν οργανώνουν την κλιμάκωση του αγώνα. Η απεργία διαρκείας είναι μονόδρομος αλλά χρειάζεται οργάνωση και προετοιμασία, και οπωσδήποτε, όχι περιχαράκωση και συντεχνιακές λογικές. Η ανατροπή αυτών των πολιτικών, απαιτεί την κινητοποίηση ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων και την καλύτερη οργάνωση των απεργιών με τη δημιουργία για παράδειγμα, απεργιακών ταμείων για την ενίσχυση των απεργών και του αγώνα.

Δεν θα μείνουμε απαθείς στο αύριο που μας ετοιμάζουν.

Αντίσταση – Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη

Γενική Απεργία Διαρκείας.

 

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Εικόνες:

από ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑΞΟΥ 08/11/2012 10:58 πμ.


από παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Νάξου

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Τίτλος:

Δημιουργός:

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License