Πορεια 17 νοεμβρη-Κοζανη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 12.00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ
39 χρόνια πριν, το σύστημα, ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, έκαναν μια πολιτική επιλογή για την Ελλάδα και εδραίωσαν τη χούντα. Τότε λοιπόν, η δικτατορία εξαπέλυσε ένα σκληρό και βίαιο διωγμό ενάντια στο λαό και στα δικαιώματά του. Κατήργησε πολιτικές, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, στέρησε την ελευθερία λόγου και εξαπέλυσε άγριο πογκρόμ ενάντια σε όποιον αντιστέκονταν, με φυλακίσεις και βασανιστήρια καταλήγοντας στην ωμή επέμβαση στο Πολυτεχνείο και στη βίαιη καταστολή της εξέγερσης με πυροβολισμούς στο ψαχνό και δολοφονίες.
39 χρόνια μετά, η αστική δημοκρατία συνεχίζει την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Η καταπάτηση και καταστρατήγηση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων γίνεται με διάφορους τρόπους σήμερα, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Ο φασισμός μπορεί να μην αποτελεί σήμερα καθεστώς αλλά βιώνουμε συνεχώς και σε μεγάλη έκταση έναν εκφασισμό της δημόσιας ζωής που περνά μέσα από πολιτικές όπως:

• Ο «ξένιος Ζεύς» και το πογκρόμ εναντίων μεταναστών, κατά το οποίο κράτος, αστυνομία και Χρυσή Αυγή επιδίδονται σε όργιο βίας απέναντι σε αδύναμους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους.

• Η ιδεολογική τρομοκρατία και τα διλήμματα τύπου «καπιταλισμός ή καταστροφή».

• Μνημόνια, μέτρα και φορομπηξία που φέρνουν οικονομική εξαθλίωση, φτώχεια, ανεργία.

• Περιορισμός συνδικαλιστικών και άλλων συνταγματικώς κατοχυρωμένων ελευθεριών (πορείες, απεργία, δημιουργία σωματείων), άγρια καταστολή κινηματικών ξεσπασμάτων και ξυλοδαρμοί αγωνιστών.

• Και φυσικά, ενεργοποίηση και προώθηση από την πλευρά του συστήματος της φασιστοσυμμορίας της Χρυσής Αυγής.

39 χρόνια πριν λαός και νεολαία έδειξαν το δρόμο… Έδειξαν, πως μόνη διέξοδο μπορεί να αποτελέσει η οργανωμένη λαϊκή πάλη. Όπως τότε, έτσι και σήμερα πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να αντισταθούμε για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας! Τα συνθήματα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «εξω οι ΗΠΑ», «έξω το ΝΑΤΟ», παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα. Η πάλη ενάντια σε ξένα αφεντικά και ντόπιο κεφάλαιο πρέπει σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά να οργανωθεί και να συντονιστεί, ώστε να κρατήσουμε ζωντανό το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να συνεχίσουμε και να κατακτήσουμε αυτό που ο λαός μας άφησε ανολοκλήρωτο πριν 39 χρόνια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 12.00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License