Λίστα με αλλοδαπούς καταστηματάρχες ζητά το Α.Τ. Περάματος

...

Λίστα με αλλοδαπούς καταστηματάρχες ζητά το Α.Τ. Περάματος
 
Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ την "πρωτοβουλία" του Αστυνομικού τμήματος Περάματος με την οποία ζητά από το Δήμο όλα τα στοιχεία των αλλοδαπών ιδιοκτητών καταστημάτων της περιοχής.
 
Το συγκεκριμένο αίτημα προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς έρχεται στον απόηχο των προκλητικών ερωτήσεων της ναζιστικής "Χρυσής Αυγής" για τον αριθμό των παιδιών μεταναστών που φιλοξενούνται σε δημοτικούς σταθμούς και των μεταναστών φοιτητών που...
 
Παράλληλα σημειώνεται η δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή όπως και η ρατσιστική επίθεση σε μετανάστες στο Πέραμα στις 12/6/2012 που είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός 24χρονου Αιγύπτιου(φωτό).
 
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν προς τον αρμόδιο υπουργό:
 
«Το συγκεκριμένο αίτημα προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς έρχεται στον απόηχο των προκλητικών ερωτήσεων της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» για τον αριθμό των παιδιών μεταναστών που φιλοξενούνται σε δημοτικούς σταθμούς και των μεταναστών φοιτητών που φιλοξενούνται στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Εύλογες ανησυχίες γεννιούνται και από το γεγονός ότι πληθαίνουν οι επιθέσεις, οι απειλές και η τρομοκρατία σε βάρος αλλοδαπών βιοπαλαιστών καταστηματαρχών από φασιστικές οργανώσεις και συμμορίες, χωρίς να έχει εκδηλωθεί αντίστοιχη ευαισθησία από τις αστυνομικές αρχές. Τέλος ακόμη περισσότερες ανησυχίες προκαλούνται από τις αυξανόμενες καταγγελίες για ανοχή, συγκάλυψη ακόμη και συνενοχή εκ μέρους αστυνομικών υπαλλήλων στα καθημερινά κρούσματα ρατσιστικής βίας σε βάρος μεταναστών.
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

- Ποιος διέταξε την ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος
- Έχουν προχωρήσει και άλλα Αστυνομικά Τμήματα και υπηρεσίες σε αντίστοιχες ενέργειες;
- Ποιο σκοπό εξυπηρετεί η συγκέντρωση των στοιχείων αλλοδαπών καταστηματαρχών από την Αστυνομία;
 
Οι βουλευτές
 
Διαμάντω Μανωλάκου
 
Γιάννης Γκιόκας
 
Χρήστος Κατσώτης»

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License