Απορία...

γιά την αποχώρηση από τη πορεία

 Οκ. οι μπάτσοι στήσαν τις κλούβες, κάναν φραγμό και απαγόρευσαν τη συνέχιση της πορείας στη πρεσβεία των Ισραηλινών. ΚΑΙ ξαφνικά  μεγάλα τμήματα της πορείας άρχισαν να αποχωρούν ....και καλά από το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά.  Γιά κυβέρνηση πάει, δηλώσεις νομιμοφροσύνης κάνει, βαδίζει ασφυκτικά μέσα στα μονοπάτια της "νομιμότητας" θα μας ταράξει άλλωστε στη νομιμότητα, όπως δηλώνουν.  Ομως ήταν λυπηρο να βλέπεις να φεύγουν σύντροφοι του χώρου. Γιατί: Επειδή δεν μπορώ να φαντασθώ ότι φοβήθηκαν και υπάκουσαν στην απαγόρευση των μπάτσων να θεωρήσω, ότι δεν ενδιαφέρει το χώρο η σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα: Πολύ χοντρό και αυτό. Τότε τί έγινε ρε παιδιά και δεν δόθηκε αυτή η μάχη; Και έμεινε τελικά η Ανταρσύα και το 'Κ'ΚΕ  να  κερδίζουν απο το πουθενά αυτή τη μάχη.  Δεν ξέρω ειλικρινά αυτή τη φορά δεν κατάλαβα μα με τίποτα,τη σκοπιμότητα  αυτής της αποχώρησης.

από Γιαννης Ρ 18/11/2012 1:18 πμ.


Αν θεωρείς «μάχη» τη διαπραγμάτευση με τους μπάτσους, τότε ναι την κέδισαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ

από usurper 18/11/2012 1:19 πμ.


Τους λογους αποχωρησης εξηγει μελος του μπλοκ της ροσιναντε εδω:

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1437498

(Σχολιο #1437658)

 

 

από @ 18/11/2012 1:23 πμ.


Τα α/α μπλόκ (συσπείρωση,ακ,ροσιναντε) απο το σύνταγμα και μετά έιχαν ασφυκτικό κλοιό των ματ με συνεχείς προκλήσεις. Δεν γινόταν να συνεχιστεί αυτό όσο το σύριζα και η ανταρσύα έκαναν διαπραγματεύσεις με τους μπάτσους για το αν θα αφήσουν την πορεία να προχωρήσει ή όχι. Η υπόλοιπη πορεία δεν είχε κορδόνι που σημαίνει οτι τα παραπάνω μπλόκ είχαν ειδική μεταχείρηση. Όταν η ροσινάντε έφυγε απο αλεξάνδρας πάνω απο 4 διμοιρίες ακολούθησαν το μπλοκ... 

από κομμουνιστης 18/11/2012 1:25 πμ.


επειδη δεν θελουμε να ειμαστε ουρα του κκε και των καθοδηγητων του.

από Τ 18/11/2012 1:30 πμ.


Το ΣΕΚ έφυγε και δεν είμαι σίγουρος για τα ΜΛ. Δηλαδη η μιση ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ξαναγύρισαν μόνο όταν έμαθαν από τους ΚΚΕδες ότι θα άνοιγαν οι μπάτσοι.

Το έγραψα και χθες αλλά η σο δεν το δημοσίευσε.Σε απλά ελληνικά μας λένε οι σύντροφοι ότι το α/α μπλοκ δεν γινόταν να παραμείνει παρα πάνω ούτε να πάει στην ισραηλινή πρεσβεία επειδή το πίεζε ασφυκτικά η αστυνομία,όμως τότε δεν έπρεπε να πάει καν απ το πολεμικό μουσείο και πάνω γιατί επίσης απο τότε και μετά το πίεζε ασφυκτικά η αστυνομία.Γεννιούνται πολλά ερωτηματικά και θα το πω ευθέως, μήπως η περιβόητη διαπραγμάτευση των αριστερών με τον Δένδια αφορούσε εμάς και την συμμετοχή του α/α μπλοκ στην συνέχεια της πορείας ως την ισραηλινή πρεσβεία;Να φύγουμε για να προχωρήσουν οι αριστεροί; Ακόμα και αν αυτό δεν ισχύει,το αποτέλεσμα (επιστροφή στα Εξάρχεια,μολότωφ, φωτιά στα σκουπίδια,έπέλαση των ματ, προσαγωγές, δηλ. μια απ τα ίδια σε άνευ νοήματος ξεκαύλωμα και ταλαιπωρία)νομίζω ότι δεν δικαιώνει όσους πήραν αυτή την απόφαση.

από ανώνυνος 18/11/2012 9:35 πμ.


Προς κομμουνιστής :

 Δηλαδή θες να είσαι ουρά του Παναγόπουλου της ΓΣΕΕ μόνο ε ;;

Μία ερώτηση : Μήπως εχθές αποδείχθηκε πως όσα και όσοι είναι έξω και πέρα από το δικό σας μαντρί  είναι εχθροί σας ;
Γιατί από τη μία λέτε το επιχείρημα οτί δεν προχωρήσαμε γτ δεχόμασταν ασφυκτική πίεση από τους ΜΠΑΤΣΟΥΣ , μάλιστα κλαψουρίζεται πως ειδικά εσάς σας μεταχειρίζονται αλλίως (σε λίγο θα βγεί και το σύνθημα που θα λέει : ίση μεταχείριση και στους αναρχικούς ΤΩΡΑ!),δεν λέω οτί δεν ισχύει αλλά το κατίνιασμα οτί στους άλλους δεν είναι έτσι είναι ελεινο!$#$@ ,και συνεχίζω , και από την άλλη λέτε  με κατινιές και  φιδιές του στυλ , ντάξει μήν κράζεται μόνο εμάς , ούτε το σεκ πήγε , η ανταρσύα η μισή και δεν γνωρίζω και για τους μ λ !  
 

  Αίσχος / Αίσχος

από MAY-68 18/11/2012 10:22 πμ.


Οι προηγούμενοι σύντροφοι θα σου την έλυσαν μάλλον την "απορία" σου απορημένε παπάκια, αλλα για λύσε μας κι εμάς μια απορία, ποιά μάχη είδες εσύ που δόθηκε με την αστυνομία χθές στην Αλεξάνδρας, και δεν την είδαμε εμείς ? Τα τηλεφωνήματα των κουκουέδων στον Δένδια να τους αφήσει να περάσουν, τα θεωρείς μάχη ? Μήπως θεωρείς μάχη και τα ξελιγωμένα σάλια που τρέχανε απο το "στόμα" της ΑνΝΤΑΡΣΥΑ λόγω του οτι βρίσκονταν στο πλάϊ του ΚΚΕ ?

Αυτές είναι οι "μάχες" που μας περιγράφεις ? Σε έχουν πάει καρότσι ποτέ 5-6 διμοιρίες να δείς την γλύκα απορημένε παπάκια ? Ή μήπως έχεις συνηθίσει στις σπερπατούρες του ΤΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ και θεωρείς μάχη κάθε γκρίνια τους στον επικεφαλής γαλονά του κάθε αστυνομικού μπλόκου ?

Βαμβάκι και γάζες να έχεις μαζί σου απορημένε παπάκια, για να γιατρεύεις τις πληγές σου απο αυτού του είδους τις "μάχες".....

από Γιάννης απο Ροσινάντε 18/11/2012 12:36 μμ.


Προς 1437812.Σε απλά ελληνικά, μάλλον η κατανόηση της ελληνικής δεν είναι ένα απο τα προτερήματά σου.Και τα σενάρια που κάνεις περί των διαπραγματεύσεων και των α/α είναι ελεεινά.Επίσης εντελώς προβοκατόρικα σχετίζεις την επιστροφή του μπλοκ της α.π Ροσινάντε και όσων επέλεξαν να φύγουν οργανωμένα μαζί του με τα μπάχαλα στα εξάρχεια.

Προς ανώνυμο 1437814.Τα κλαψουρίσματα πού τα είδες;Το αίσχος επιστρέφεται σε σένα για τη χολή που βρήκες ευκαιρία να βγάλεις.Ουρά κανενός δεν είμαστε, μάλλον δε στα έχουνε πει καλά ή είσαι γενικά άσχετος.Οι «καπνιές και οι φιδιές» είναι στο μυαλό σου και μόνο, ο σύντροφος στον οποίο ανεφέρεσε απλά παρέθεσε γεγονότα.Αν είσαι εσύ φίδι, δεν είναι και όλοι οι άλλοι για να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο όπως εσύ.

από καποιος που ηταν εκει 18/11/2012 1:27 μμ.


Από την αρχή της πορείας τα μπλοκ της Α.Κ. και της Αρχειοθήκης προχωρούσαν με διμοιρίες να τα πηγαίνουν καροτσάκι δεξιά και αριστερά. Ήταν τα μοναδικα μπλοκ της πορείας που είχαν τέτοια αντιμετώπιση. Η υπόλοιπη πορεία πηγαινε σχετικά χαλαρά, χωρις ενοχλήσεις απο μπάτσους. Κάποια στιγμή τα δυο αυτά πανό έκλεισαν αφού είχαν αποφαση πως δεν θα πάνε μέχρι Ισραηλινή πρεσβεία και όλοι οι μπάτσοι που τα πήγαιναν καροτσάκι μεταφέρθηκαν στον Ροσινάντε που ηταν λίγο πιο μπροστά. Ενώ γινόντουσαν οι διαπραγματεύσεις των αριστερών με τους μπάτσους για να πάνε στην Ισραηλινή πρεσβεία ο Ροσινάντε ήταν αποκλεισμένος με τα πολυ λίγα άτομα της περιφρούρησης να κάνουν πολύ καλές αλυσίδες αλλά και πάλι σε σχέση με την δύναμη των μπάτσων οι συσχετισμοί ήταν τερμα αρνητικοί. Αποφασίζουν να φυγουν και αυτοι από το μέρος γιατι δεν μπορούν να παίζουν τα κεφάλια τους για να παραγοντίζουν οι αριστεροι που ηταν μεσα στην χαλαρότητα. Όταν το μπλοκ του Ροσιναντε στριβει αλεξανδρας το ακολουθουν πεντε-εξι διμοιρίες και ακόμα και ανάμεσα στους ροσινάνταιους υπάρχουν διαφωνίες με τους μισούς να λένε ότι το πανό πρέπει να κλείσει και ο καθένας να κάνει ότι θέλει με την ατομική του ευθύνη και τους άλλους μισούς να λένε ότι πρέπει να διασχίσει την αλεξάνδρας ανοιχτό με τα 300 άτομα που ηταν εκεινη την στιγμή στο μπλοκ για να μην μεινουν ξεκάρφωτοι εκει με τους μπάτσους. Τελικά αποφασίστηκε το δεύτερο και ο Ροσινάντε κατεβηκε ολη την Αλεξάνδρας με ανοιχτο πανο, πήρε μαζι του και όλους όσους φοβόντουσαν να φυγουν μονοι τους από αλεξάνδρας χωρις μπλοκ και με τους μπατσους να τους ακολουθουν ασφυκτικά. αν δεν γινόταν αυτό η πορεία θα είχε διαλυθεί στην β. σοφίας, εκει που είχε μεινει κολλημένη όταν θα γινόταν το πέσιμο των μπάτσων σε οτιδήποτε αναρχικό υπήρχε στο δρόμο, θα διαλυόντουσαν και οι αριστεροι και σημερα πάλι η αριστερα θα έλεγε ότι η αναρχια διελυσε την πορεια. όποιος ήθελε να παίξει το παιχνιδι των αριστερών ας καθοταν μαζι τους και ας μην γκρινιαζει.

από Νίκος, Ροσινάντε 18/11/2012 1:28 μμ.


Κάπου παραπάνω κάποιος υπονόησε ότι η Α.Π. Ροσινάντε θέλει να είναι ουρά μόνο της ΓΣΕΕ(αν κατάλαβα καλά).

 

Ναι θέλουμε να είμαστε ουρά της ΓΣΕΕ, για αυτό στη 3ωρη στάση εργασίας ξεφτίλα της ΓΣΕΕ τη Τετάρτη κατεβήκαμε από την Κοραή προς την Κλαυθμώνος με το "Παναγόπουλε χαφιέ, των αφεντικών λακέ". Για αυτό κεντρικό συνδικαλιστικό ζήτημα που θέτουμε είναι η οργανωτική διάσπαση από τη ΓΣΕΕ και η δημιουργία επαναστατικών συνδικάτων. ...Γιατί... θέλουμε να είμαστε ουρά της..

 

από απο την περιφρουρηση 18/11/2012 1:49 μμ.


ο ''κάποιος που ήταν εκεί'' τα περιέγραψε σωστά απλά με κάποια λάθη.Και το μπλοκ του Ροσιναντε είχε κορδόνι μπάτσους πολυ πριν σπάσουν το μπλοκ του η Α.Κ και δεν συνδέεται άμεσα το γεγονός.Δηλαδή,οι μπάτσοι δεν μεταφέρθηκαν από το μπλοκ της Α.Κ στο μπλοκ του Ροσιναντε.Ήταν πάρα πολλοί και κάλυπταν κατα μήκος όλα τα αναρχικά μπλοκ.

Όσο για τις διαφωνίες μεταξύ των σύντροφων από Ροσινάντε, δεν υπήρχαν για το αν θα συνεχίσουμε με μπλοκ ή οχι.Στο μεγαλύτερο ποσοστό όλοι ήθελαν, απλά προφανώς σε μια τέτοια κατάσταση με ασφυκτική πίεση γίνονται και λάθος συννενοήσεις.

Για τους υπόλοιπους πουθενάδες που λένε γιατι το μπλοκ δεν πήγε στην πρεσβεία και γιατι δεν περίμενε να πάρει το κκε την άδεια και τα λοιπά, προφανώς δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει να παίζεις το κεφάλι σου, το δικό σου και ένα σωρό κόσμου στο μπλοκ, για τόση πολύ ώρα με τους μπάτσους σε απόσταση αναπνοής.

Φυσικά και δεν μας αφορούν οι παραγοντισμοί των αριστερών,οι οποίοι στην συγκεκριμένοι περίπτωση για ένα πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων που ήταν στα αναρχικά μπλοκ ήταν στην συγκιρία ΑΠΛΑ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ.Όποιος δεν το καταλαβαίνει ας πηγαίνει με τον Συριζα την επόμε νη φορά.

Και εννοείται τα υπόλοιπα που χρεώνουν τα μπάχαλα στα εξάρχεια στο μπλοκ του Ροσινάντε είναι απλά προβοκατόρικα.

από dana international 18/11/2012 2:12 μμ.


Σύντροφε-ισα δεν είναι προβοκατόρικα όσα λένε οι αριστερούληδες εδώ χρεώνοντας τα μπάχαλα στο συγκροτημένο μπλόκ των Ροσιναντέων που γύρισε Εξάρχεια.. Ο πολιτικός τους πολιτισμός είναι να κατηγορούν τους πάντες για μπάχαλους, προβοκάτορες, "μη εχωντες στρατηγική" και άλλα τέτοια.

 

Αυτό έμαθαν, αυτό πιστευούν, τόσα καταλαβαίνουν

από ξεμπαρκος 18/11/2012 5:34 μμ.


Την απόφαση να φύγει το μπλοκ από Αλεξάνδρας την καταλαβαίνω και συμφωνώ και απόλυτα με την αναγκαιότητα αυτή. Όμως ρε παιδιά με πολύ τρεχάλα δεν κατέβηκε την Αλεξάνδρας; Προσωπικά ήμουν από την αρχή σχδόν στο μπλοκ της Ροσινάντε, αλλά την στιγμή περίπου που το μπλοκ έστριψε στην Αλεξάνδρας είχα ξεμείνει λίγο πίσω και μετά ακολούθησα σε απόσταση 100 περίπου (και λιγότετρο) μέτρων. Όχι μόνος μου προφανώς, είμασταν αρκετός κόσμος ξεκωμένος από το κύριο σώμα του μπλοκ της Ροσινάντε και σχεδόν τρέχαμε για να το φτάσουμε αλλά και πάλι μέναμε πίσω. Η τρεχάλα φαινόταν και από τον βηματισμό των χοιρινών που πήγαιναν σαν το Βέγγο. Ειδικά μετά από ένα μικρό ντου των ΜΑΤ, μέχρι να ανασυγκροτηθούμε, η απόσταση με το μπλοκ μεγάλωσε κι' άλλο. Το προλάβαμε μόνο όταν έστριψε στην Χ. Τρικούπη.

Καταλαβαίνω την κατάσταση εκείνη τη στιγμή, αλλά υπήρχε λόγος για τόση τρεχάλα; Προσωπικά, δε νομίζω το τρέξιμο να παρείχε περισσότερη ασφάλεια στο μπλοκ από το να πήγαινε πιο αργά, αλλά πιο συγκροτημένα χωρίς να μείνει χύμα κόσμος έρμαιο στις διαθέσεις των ΜΑΤατζήδων...

από Γιάννης από Ροσινάντε 18/11/2012 6:12 μμ.


Είναι λιγάκι δύσκολο να «τρέχεις» για να προλάβεις ένα βαρύ πανό που το κρατάνε 2 αρκετά κουρασμένοι.Παρ'όλα αυτά, ναι πηγαίναμε κάπως γρήγορα για διάφορους λόγους.Τώρα μπορεί να ήταν ανάγκη, μπορεί και όχι.Αν και υπήρχαν οι όποιες αλυσίδες που μπορούσαν να γίνουν οι οποίες για πρακτικούς λόγους δε μπορουν να πηγαίνουν και τόσο γρήγορα.Εγώ πάντως γενικά θα πήγαινα με το ρυθμό του πανό σε κάθε περίπτωση, ο καθένας το βλέπει διαφορετικά βέβαια.Πιστέυω πως ο ρυθμός ήταν οκ, δεδομένης της σύνθεσης του μπλοκ και του σκηνικού που παιζότανε.Ευχαριστούμε πάντως για τη συμπαράσταση

από Αντρέας, όχι από Ροσινάντε 18/11/2012 6:47 μμ.


Μόνο όποιος είχε πατερίτσες θα έλεγε ότι τρέχαμε. Όπως είπε κι ο Γιάννης, απλά το μπλοκ πήγαινε γρήγορα για πορεία, για ευνόητους λόγους. Αλλά μέχρι εκεί. Όταν έγινε η ψιλομανούρα με τους μπάτσους, μόνο 10-20 τρέξανε. Το υπόλοιπο σώμα της πορείας απλά συμπτύχθηκε χωρίς ούτε καν να επιταχύνει. Παρεμπιπτόντως, μια χαρά βρισίδια άκουγαν οι μπάτσοι, καθόλη τη διάρκεια της πορείας. Ειδικά ένας χοντρός ματάς που προκαλούσε, άκουσε μέχρι και προσωπικό σύνθημα.

από @ 18/11/2012 7:11 μμ.


δεν καταλαβαίνουν πώς είναι να σε πιέζουν αρκετές διμοιρίες επι πολύ ώρα. Οχι δεν πετάω σπόντες το λέω καθαρά. Μπροστά οι αριστεροί (σεκ, ανταρσύες κλπ) δεν είχαν κορδόνι σε κάνενα σημείο της πορείας, ήταν με καφέ στο χέρι σαν βόλτα. Οπότε δεν μου φαίνεται παράξενο που κάνουν παράπονα για το μπλόκ που αποχώρησε. Η αποχώρηση ήταν στοχευμένη γιατι πολύ απλά κάποια στιγμή θα γινόταν μανούρα με τους μπάτσους που συνεχώς προκαλούσαν. 


Πρέπει δηλαδή να βάλω εισαγωγικά στην τρεχάλα; Δεν εννοούσα ότι γίνατε γιουσέην μπολτ στο τρέξιμο, αλλά οτι ο ρυθμός του περπατήματος ήταν υπερβολικά γρήγορος. Τώρα σου αρέσουν οι λεξούλες; Δεν ξέρω πού ακριβώς ήσουν, αλλά εκεί που είμουν εγώ όλοι το ίδιο αναρωτιώμασταν. Σε κάθε περίπτωση με κάλυψε απολύτως η απάντηση του φίλου του Γιάννη από την Ροσινάντε, νομίζω οτιδήποτε άλλο είναι περιττό.

Btw μιας και το ανέφερες, υπήρχε και ένας τύπος με (κάτι σαν) πατερίτσες...

από ένας από μ-λ 18/11/2012 10:31 μμ.


Πρώτον, εμείς συμπρορευτήκαμε με κκε-ανταρσυα μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία (γιατί ειπώθηκε κάτι για εμάς πιο πάνω).

Δεύτερον, από αυτά που διαβάζω η συμπεριφορά της Ροσινάντε ήτανε πολύ ώριμη, αν βρέθηκε σε τέτοιο κλοιό καλά έπραξε. Ειδικά όταν η συγκεκριμένη συλλογικότητα έχει δεχθεί μία σκληρή επίθεση πρόσφατα και έχει προσαχθεί όλο το μπλοκ της. Ο καθένας πρέπει να λαμβάνει υπ όψιν την κατάσταση στο δρόμο και τις δυνατότητες που έχει τη δεδομένη στιγμή. Ευχαριστώ.

από Αλλος Γιάννης από Α.Π. - Ροσινάντε 18/11/2012 11:39 μμ.


Μερικές διευκρινήσεις και από εμένα:

1. Ολα τα μαυροκόκκινα μπλοκ συνοδεύονταν από ΜΑΤ μετά το Χίλτον

2. Η απόφαση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας - ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ ήταν να συνεχίσει προς την ισραηλινή πρεσβεία, γι' αυτό και παρέμεινε στη Βασ. Σοφίας, όταν τα υπόλοιπα μαυροκόκκινα μπλοκ αποχώρησαν.

3. Τη στιγμή λοιπόν που γίνονταν οι περιβόητες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αστυνομίας, το δικό μας μπλοκ αριθμεί περί τα 600 άτομα και βρίσκεται εγκλωβισμένο και περικυκλωμένο από όλες τις αστυνομικές δυνάμεις που πριν φύλαγαν 4 μπλοκ. 

4. Αμέσως δημιουργήσαμε εξωτερικές αλυσίδες για την προστασία του μπλοκ, οι οποίες όμως είχαν συγκεκριμένες δυνατότητες. Στο μεταξύ το κλίμα με τα ΜΑΤ ήταν πολύ τεταμένο.

5. Είναι προφανές ότι εάν παραμέναμε στον χώρο, το μπλοκ θα είχε χτυπηθεί, πιθανότατα θα είχε χτυπηθεί και η υπόλοιπή πορεία και ενδεχομένως θα είχε διαλυθεί, θα είχαμε συλλήψεις μέσα από το μπλοκ. Οποιος θεωρεί ότι αυτό θα ήταν ''ηρωικό'' ή δεν ξέρω γω τι άλλο, μάλλον δεν μας έχει παρακολουθήσει.

6. Πήραμε την πολιτική ευθύνη να οδηγήσουμε συντεταγμένα το μπλοκ από τη Λ. Αλεξάνδρας, προκειμένου να υπάρχει προστασία για όλον αυτόν τον κόσμο που ήταν μαζί μας. Το μπλοκ έφτασε μέχρι τα Εξάρχεια οργανωμένο, με περιφρούρηση, με συνθήματα, χωρίς κανείς να χτυπηθεί ή να συλληφθεί και αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαστε υπερήφανοι. 

7. Προφανώς η αποχώρησή μας προς την λ. Αλεξάνδρας, ''βοήθησε'' το πέρασμα των άλλων μπλοκ προς την ισραηλινή πρεσβεία. Εκ των πραγμάτων, γιατί ''απασχόλησε'' 5-6 διμοιρίες ΜΑΤ και για άλλους ευνόητους λόγους. Πρέπει να είναι όμως κάποιος ηλίθιος ή κακόβουλος για να πει ότι αυτό έγινε ''κατόπιν συνεννοήσεως'' με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή τον Δένδια, για να... φύγουμε εμείς και να περάσουν αυτοί. Ελεος με τη συνωμοσιολογία!

8. Η ταχύτητα του μπλοκ ήταν η ταχύτητα ενός μπλοκ που αποχωρεί συντεταγμένα. Είναι ανοησίες τα περί ''τρεξίματος'', ένα μπλοκ με πανό που κρατάνε δύο άνθρωποι και πλάγιες αλυσίδες δεν μπορεί να τρέξει, ακόμα κι αν το θέλει.

9. Η επιλογή κάποιων να μένουν πίσω για να κάνουν κάτι άλλο -ο,τιδήποτε άλλο- είναι προφανές πως ΔΕΝ δέσμευε το μπλοκ. Ημασταν εκεί για να φύγουμε συντεταγμένα και να αποφύγουμε συλλήψεις και χτύπημα. Αυτή ήταν μια συλλογική απόφαση και προφανώς αυτήν τηρούσαμε. Οποιος ήθελε μας ακολουθούσε. Οποιος ήθελε να μείνει πίσω ήταν ατομική του επιλογή. ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ.

10. Οταν χτυπήθηκε κάποιος κόσμος πίω, στο ύψος της Σόνιας, το μπλοκ ΚΡΑΤΗΣΕ και προστάτευσε ξανά τον κόσμο. 

11. Ολη η πορεία στην λ. Αλεξάνδρας έγινε με συνθήματα, παλμό και περιφρούρηση, παρ' ότι οι συσχετισμοί ήταν δεδομένοι. 

12. Η Α.Π. -ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ με υπερηφάνια και βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης ευχαριστεί ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ από τους συντρόφους που ενίσχυσαν την περιφρούρηση του μπλοκ της και στήριξαν με γενναιότητα και αυταπάρνηση τις συλλογικές του αποφάσεις, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μέχρι τέλους η πορεία επιστροφής και να αποτύχει το σχέδιο της αστυνομίας, τόσο στη Βασ. Σοφίας όσο και στη λ. Αλεξάνδρας. 

Τα περί ''ουράς της ΓΣΕΕ'', ελπίζω ότι οφείλονται σε αγνή βλακεία και άγνοια και όχι σε συνειδητή προβοκάτσια. 

Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!


Απλά έγραψα ότι η επιστροφή στα Εξάρχεια συνέβει να είναι και αυτή την φορά επιστροφή στα συνηθισμένα μπάχαλα της περιοχής.Διατύπωσα μια απορία εντελώς καθαρά.Εύχομαι να έχετε δίκιο Γιάννη και άλλοι της ροσιναντε.Ελπίζω επίσης ο ξαφνικός έρωτας που αναπτύσεται μεταξύ της αριστεράς και πολλών αναρχικών να μην φτάνει και στο σημείο να αποχωρούμε οικειοθελώς απ τις πορείες για να μην δυσκολέψουμε την επαναστατική γυμναστική των κομμάτων τους.Έχουνε δει πολλά τα μάτια μας ας μην το δούμε κι αυτό.Το "πουθενάδες" δεν με χαλάει, μπορεί και να είμαι "πουθενάς" (σωστά το λέω;Έτσι είναι στον ενικό του;)πάντως σίγουρα το προτιμώ απ το ηλίθιος.Τώρα αν απ αυτά που γράφω βγαίνει το συμπέρασμα ότι είμαι αριστερούλης, που λέει ένας άλλος,ε,τι να πει κανείς!

από Ροσινάντης 19/11/2012 12:27 πμ.


post image

Ολα στο φως! Η Α.Π.-Ροσινάντε, ενώ συνεννοείται με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να αποχωρήσει για να της κάνει χώρο. Οι αλυσίδες έχουν φτιαχθεί για να κρύψουν το μεγάλο παζάρι που γίνεται από πίσω... 

Εντάξει τώρα;

Εικόνες:

από Βάλτε μια τελεία. 19/11/2012 1:07 πμ.


Δεν κερδίζουμε τίποτα. Ίσα ίσα που χάνουμε πάρα πολλά.


1  Ποιό ήταν το αναρχικό μπλόκ, οι αναρχικές, αναρχοσυνδικαλιστικές, αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες είναι το αναρχικό μπλοκ;  Οι περισσότεροι που ξέρω δεν έχουν σχέση με κανένα από τους τρεις.

2  Οι όποιοι πήραν την απόφαση να διαλυθούν ή να γυρίσουν πίσω από τη γραμμή (Π) της Αλεξάνδρας αποδέχτηκαν μια πρόωρη ήττα της στόχευσης της πορείας και με την συνηθισμένη τακτική να ανατρέψουν την ήττα τους επεδίωκαν μανιασμένα να ξαναγυρίσουν μπροστά από εκεί που έφυγαν.  ΣΕΚ το λέτε, Ανταρσύα το λέτε (τέτοιες σημαίες είδα να προσπαθούν να χωθούν όπου βρουν) ΜΛ το λέτε, μ-λ το λέτε, δε ξέρω αλλά το ρεζιλίκι να προσπαθούν να ξαναπεράσουν την πορεία, να χωθούν, να ξαναφάνε πόρτα στη γέφυρα μέχρι να αποδεχτούν ότι θα μείνουν πίσω θα τους το θυμίζουμε για χρόνια!  Αυτούς που απλά τα μάζεψαν κι έφυγαν μέσα απο το Π της Αλεξάνδρας ..  πιο αξιοπρεπής ήταν η στάση τους.  Για φαντάσου να τα μάζευαν απ'τα μισά της Αλεξάνδρας και να γύριζαν πίσω να στήσουν μπλοκ.

3.  Ποιός θέλει να αντλεί υπεραξία προσπαθώντας ψευδώς να περάσει την ονείρωξη ότι τα ΜΑΤ ήταν ΜΟΝΟ γύρω από το "μαύρο" μπλοκ;   Τα ΜΑΤ ήταν παντού γύρω από όλους και συνέχισαν να είναι μέχρι την Ισρ.πρεσβεία και μέχρι τα μισά της Πανόρμου ... ακόμα και μέσα στο παρκάκι πίσω από τα πουλμανάκια ήταν πολλές διμοιρίες κρυμμένες στους θάμνους.  Μη λέμε κουτουράδες τώρα για να περάσουμε εντυπώσεις σε αυτούς που δεν ήταν εκεί.  Δεν είχε απομείνει ούτε κράνος, ούτε ασπίδα, ούτε κουβάς με σκατά άδειος στη Καισαριανή.

4.  Διαβουλεύσεις των εξωκοινοβουλευτικών με τους μπάτσους να χαρούν τα ματάκια σας και τα αυτιά σας (στο ΠρΘΕΜΑ έχει βίντεΑ) με τα αριστερά αφεντικά και τους τσοπαναρέους να τα λένε με τον κολλητό τους σαν στο καφενείο του χωριού.

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ;  55 χρονών άνθρωποι με ένα 55χρονο μπάτσο που πριν 30-35 χρόνια σας πλάκωνε στο ξύλο σαν ΜΑΤατζής αν ήσασταν στο δρόμο;  Μια σφαλιάρα και μια ροχάλα του άξιζε μόνο, όχι παρακάλια!

Όσο για τους κοινοβουλευτικούς αυτοί μιλούσαν από βουλευτικά γραφεία και υπουργεία και διαπραγματευόντουσταν για σας χωρίς εσάς.  Αν είχε γίνει του Βιετνάμ στην Αλεξάνδρας δηλαδή ΔΕΝ θα άνοιγαν να περάσει το ΚΚΕ;  ΝΑΑααααααααα  !!!!_ι   ι_!!!! 

5  Οι σταθμοί στη Μεσογείων γιατί είχαν κλείσει;.... επειδή το θεατράκι μεταξύ αριστερών και κυβερνητικών αφεντικών δεν θα επέτρεπε την πορεία μέχρι την Κατεχάκη;  Εϊναι δυνατό να μην σας κόβει μέχρι εκεί;  Τιμή τους αυτών που έφυγαν γιατί δεν ήθελαν να μοιραστούν την ξεφτίλα του θεατρινισμού με το διοικητή των σκυλιών.

6.  Όντως υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα πολιτικής κουλτούρας που δε βλέπω να γεφυρώνεται αλλά να ανοίγει όλο και περισσότερο.

 

 

 


Ξεχνάτε ότι είστε σε ΔΗΜΟΣΙΟ μέσο που το διαβάζουν ΟΛΟΙ.

από δημητρης απο περιφρουρηση 19/11/2012 9:48 πμ.


αυτη η κατασταση εδω μεσα. ο καθενας γραφει ο.τι μαλακια του κατεβει.

Οι περισσοτεροι συντροφοι απο την ρονιναντε αναλωνονται να εξηγουν γιατι ορθως παρθηκε η αποφαση να φυγουμε συγκροτημενα κ ενω μας ειχαν κορδονι οι μπατσοι μονο τα α/α μπλοκ απο την αρχης της βασ.σοφιας...?

ρε ειστε με τα καλα σας?

κ για να τελειωνουμε, μαθετε καποιοι ΤΙ ακριβως ειναι η αναρχια.

Θα μας πειτε σε λιγο οτι ο Αναρχοσυνδικαλισμος δεν ειναι "κατι το αναρχικο" κ ειναι κατι αριστεριστικο???

Υπαρχει ενα πραγμα που λεγεται ιστορικη μελετη, και υπηρχε καποτε και μια ισπανικη επανασταση.

 

Και τελος, υπαρχει ενα πραγμα που λεγεται πολιτικη ευθυνη.

 

Ευχαριστω ολους τους συντροφους και συντροφισσες που σταθηκαν στο υψος των περιστασεων και ωριμα,αλλα και στραγητικα ορθως δεν αρχισε επιθεση προς τα γουρουνια.


Δεν ήμουν στην πορεία και δεν ανήκω σε καμια από τις συλλογικότητες, Ακ, ροσιναντε, αρχειοθήκη, που είχαν μπλοκ, είμαι αναρχικός κομμουνιστής που ανήκω σε άλλη συλλογικότητα, αλλά έχω αρκετή πείρα διαδηλώσεων, μπλοκ, συγκρούσεων, συλλήψεων κλπ για να μπορώ να κατανοήσω και να εκτιμήσω τις συνθήκες υπό τις οποιες κινούνταν οι σύντροφοι, τα διακυβεύματα και τις δυνατότητες επιλογών που αντιμετωπιζαν και τελος την ορθότητα των αποφασεων τους. Θεωρώ μικροπολιτικάντικη κακοήθεια την επίθεση που τους γίνεται και αποτελει ντροπή για αυτούς που την κανουν και επιμενουν σε αυτήν. Ανεξαρτητα των πολιτικοϊδεολογικών διαφορών μας οι συντροφοι εχουν την αμεριστη εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη μου. 

από @ntonis 19/11/2012 5:05 μμ.


Ρε έχετε τρελλαθεί; Οσοι από τον α/α χώρο είχαμε μείνει στην πορεία, αποφύγαμε το πέσιμο από τη μπασκιναρία και τις συλλήψεις επειδή τα παιδιά ρίσκαραν να κρατήσουν το μπλοκ τους μέχρι τέλους και υπάρχουν άνθρωποι που τους κατηγορούν ότι φύγανε αντί να κάτσουμε να μας δεσουν ωραία - ωραία;;;;;;;
Εχετε καθολου μυαλό στο κεφάλι σας μερικοι - μερικοι;;;;;;

Αυτό που έγινε προχθες ηταν απλά επίδειξη του πως πρέπει να αντιδρά ο χώρος ανάλογα με τη στιγμή!

από mameloukos 19/11/2012 6:39 μμ.


Η συζήτηση κλειδώνεται μιας και το θέμα παρεκτρέπεται ενώ έχει απαντηθεί από τους συντρόφους της Ροσινάντε.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License