Διαμαρτυρία εργαζομένων στο ΙΚΕΑ (ρέντη)

...

 Εργαζόμενοι του ΙΚΕΑ στο Ρέντη κάνουν αυτή την στιγμή στάση εργασίας ενάντια στην μείωση μισθών και τις απολύσεις  που ετοιμάζει η εταιρεία. Έχουν βγει έξω και φωνάζουν και  τους άλλους εργαζόμενους να αφήσουν την δουλεία τους και να πάνε μαζί τους.

από σ 20/11/2012 3:34 μμ.


Αιγάλεω είναι, όχι Ρέντης! Ας τα λέμε σωστά, για την περίπτωση που κάποιος θέλει να πάει εκεί!

από ... 20/11/2012 3:37 μμ.


 Κάποιοι πελάτες που προσπάθησαν να μπουν για ψώνια...από την έξοδο εμποδίστηκαν από τους εργαζόμενους.

από από twitter 20/11/2012 4:23 μμ.


Εργαζόμενοι ηλικίας άνω των 40, με μισθό 480 ευρώ μεικτά καλούνται να υπογράψουν μειώσεις εώς και 15% με τις νέες συμβάσεις.

Στο Ικεα αεροδρομίου οι περισσότεροι υπέγραψαν τις μειώσεις. Το σωματείο το έθαψε στην επαρχία, και μόνο εδώ αντέδρασαν.

Υπάρχει συνεννόηση με τα κλαδικά σωματεία του Ικέα και έχει φύγει εξώδικο προς την εταιρεία για την αυριανή προγραμματισμένη 24ωρη απεργία ( μόνο στο Ρέντη προς το παρών )

από εργαζόμενοι 20/11/2012 6:52 μμ.


αποφασίσαμε 24ωρη απεργία για αύριο και για την Πέμπτη έχει ήδη ανακοινωθεί από το σωματείο στάση εργασίας. Μετά την απόφαση των εργαζομένων για την αυριανή απεργία, ο διευθυντής μας ανακοίνωσε ότι αν απεργήσουμε θα κάνει 30 απολύσεις την ίδια μέρα. 

Οι πελάτες που ενημερώνονταν για την στάση μας και τους λόγους που μας οδήγησαν στις κινητοποιήσεις, είναι θετικοί και μας υποστηρίζουν (και με το παραπάνω). 

συνεχίζουμε... 

 

 

από αλληλέγγυος 20/11/2012 7:10 μμ.


από ενημέρωση, η περιφρούρηση αύριο θα είναι από τις 5 το πρωί.

ίσως λίγο βάρβαρο, αλλά καλούνται όσοι μένουν εκεί κοντά να συμβάλλουν στην περιφρούρηση του χώρου από τις 7-8 η ώρα και όλη τη μέρα.

 

είναι σημαντικό να δείξουμε την αλληλεγγύη μας ειδικά σε χώρους του ιδιωτικού τομέα που βιώνουν ξεκάθαρα τι πάει να πει μισθωτή σκλαβιά.

 

επίσης μόνο η δυναμική αλληλεγγύη θα βάλει φρένο στις απειλές της εργοδοσίας για απολύσεις.

 

ταξική αλληλεγγύη έμπρακτα σφοι, όχι μόνο στα λόγια.

 

τα λέμε αύριο

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License