Τελευταία νέα από τον αγώνα των εργαζομένων στo ΙΚΕΑ

αναδημοσίευση από το σάιτ της κατάληψης Σινιάλο στο Αιγάλεω http://sinialo.espiv.net

Aπό πολύ νωρίς το πρωί (6:00πμ) οι εργαζόμενοι του ικέα απεργούν βρισκόμενοι έξω από την κεντρική είσοδο του καταστήματος, μαζί τους βρίσκονται αλληλέγγυοι από τις κοντινές περιοχές καθώς και εκπρόσωποι άλλων σωματείων. Ελάχιστοι απ’αυτούς εργάζονται υπό το φόβο του ενδεχομένου ότι η απεργία για την συγκεκριμένη μέρα μπορεί να κυρηχθεί παράνομη -κάτι που δεν μπορεί να ισχύσει μιας και το κλαδικό σωματείο έχει ήδη κινητοποιηθεί αναλόγως-. Η σύγχυση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι το σωματείο εργαζομένων του ικέα δεν έχει κυρήξει απεργία, αλλά στάση εργασίας. Η διοίκηση απειλεί με απολύσεις όσους αντιστέκονται να υπογράψουν την ατομική σύμβαση, την οποία προσπαθεί να πλασάρει “ομαλά” με υποσχέσεις του τύπου ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2013, υποσχέσεις που δεν κατοχυρώνουν, φυσικά, τους εργαζομένους με κανέναν τρόπο. Το κατάστημα υπολειτουργεί, το εστιατόριο είναι κλειστό, ενώ στον εκθεσιακό χώρο του καταστήματος δεν βρίσκεται κανένας εργαζόμενος, λειτουργούν ελάχιστα ταμεία με την ενίσχυση του πιο υψηλά ιστάμενου προσωπικού, δλδ όσων δουλεύουν στα γραφεία. Η διοίκηση επιμένει και ως έσχατη απαξίωση της απεργιακής κινητοποιήσης των εργαζομένων χρησιμοποιεί την απειλή ότι θα φέρει εργαζομένους από το κατάστημα στα Σπάτα, προκειμένου να λειτουργήσει το κατάστημε σε κανονικούς ρυθμούς, οι εργαζόμενοι από τα Σπάτα αρνούνται στεκόμενοι αλληλέγγυα στους συναδέλφους τους. Πελάτες προσελκύουν το κατάστημα, κάποιοι από αυτούς αφού ενημερώνονται για την κατάσταση από τους απεργούς αποχωρούν, ενώ αρκετοί υπομένουν την ταλαιπωρία της υπολειτουργίας του καταστήματος (20 άτομα ουρά σε κάθε ένα από τα ταμεία σε λειτουργία), για να αγοράσουν το ραφάκι τους!
Αργά το απόγευμα καταφτάνουν στο κατάστημα όλα τα μεγάλα κεφάλια των ικέα και επιδιώκουν να μιλήσουν με τους εργαζόμενους. Κανένας από τους απεργούς δεν καταδέχεται να συνδιαλαγεί με το διευθυντή της εταιρίας. Ήδη 52 από τους 380 εργαζομένους έχουν υπογράψει τη σύμβαση.
Για σήμερα, Πέμπτη 22 νοέμβρη το σωματείο του ικέα καλεί στάση εργασίας 5-9 και 48 απεργία (παρασκευή και σάββατο). Το κλαδικό σωματείο καλεί απεργία από σήμερα.

 

*αναδημοσίευση από το σάιτ της κατάληψης Σινιάλο στο Αιγάλεω
 

από καταληψίας από σινιάλο 22/11/2012 3:56 μμ.


η ανάρτηση στο σύνολό της (εκτός της τελευταίας παραγράφου) αφορά στη χθεσινή ημέρα, Τετάρτη 21 Νοέμβρη!

από θα κατεβάσει το κεφάλι του τελικά 22/11/2012 5:46 μμ.


αυτή την ώρα ο Φουρλής ζήτησε να συναντηθεί ο ίδιος με το σωματείο και άλλους εκπροσώπους των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι που θα παρευρεθούν στην συνάντηση, θα πάρουν εγγράφως τις προτάσεις του και θα τις μεταφέρουν στην συνέλευση των απεργών για να παρθεί απόφαση για το επόμενο βήμα.

δεν κάνουμε βήμα πίσω, ούτε για να πάρουμε φόρα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License