48ωρη απεργία των εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στο Ηράκλειο Κρήτης

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Κρήτης, απειλεί τους εργαζόμενους που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις

post image

Εν μέσω εργοδοτικής τρομοκρατίας οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο κατεβαίνουν σε 48ωρη απεργία*. Πριν από λίγο τελείωσε η πορεία των εργαζομένων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την απάτη και τον εμπαιγμό που δέχονται εδώ και 2,5 μήνες.

Ταυτόχρονα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων έχουν να αντιμετωπίσουν τις απειλές της εργοδοσίας ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ η οποία σήμερα έστειλε με φαξ σημείωμα στους επιβλέποντες των προγραμμάτων (συνήθως μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι ή αντίστοιχοι υπάλληλοι των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και δέχονται την εργασία των νοικιασμένων εργαζομένων), να τους αποσταλούν την Πέμπτη τα ονόματα όσων απήργησαν!!!!

Στην Κρήτη, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σημαίνει ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΛΗΣΤΕΙΑ των ανέργων!!!

ΥΓ. * Ανεξάρτητα από τον τρόπο που πάρθηκε η απόφαση της 48ωρης και μόνο οι εργοδοτικές απειλές και η τρομοκρατία που επιχειρούν να επιβάλλουν οι της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ αξίζει την μεγαλύτερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της επιτροπής εργαζομένων με τα αιτήματά τους

Δελτίο Τύπου

Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας

 

Σήμερα στις 26/11/2012 και μετά από την δεύτερη και μαζικότατη Γενική μας Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΗ, αποφασίσαμε  ομόφωνα και προχωράμε σε 48ώρη απεργία, 27 και 28/11/2012 και πορεία 27/11/2012 στις 11:00, από την πλατεία Ελευθερίας.

Παλεύουμε για:

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και πληρωμή από εδώ και στο εξής κάθε μήνα χωρίς προσχήματα και υπεκφυγές.
  • Εφαρμογή του Εργατικού Δικαίου, χωρίς σκόπιμες παρεκκλίσεις από αυτό, αναγνωρίζοντας όλα τα  εργασιακά μας δικαιώματα. (επιδόματα, υπερωρίες, άδειες, απεργία, νυχτερινά, διάλειμμα κ.τ.λ.)
  • Άμεση ασφάλιση (εδώ και δυόμιση μήνες είμαστε ανασφάλιστοι και ευάλωτοι σε τυχόν ατύχημα ή ασθένεια)
  • Αναλυτική κατάσταση κατανομής του ποσού των 1.080€  (μικτός μισθός)
  • Επιστροφή του ποσού των 10€ που καταβλήθηκαν για την έκδοση κάρτας από την «Αλληλεγγύη Κρήτης»
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

 

Δεν θα ανεχτούμε άλλο τον εκφοβισμό τις υπεκφυγές και την χλευαστική αντιμετώπιση από την πλευρά της "αλληλεγγύης" Κρήτης!

 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

 

Επιτροπή αγώνα εργαζόμενων στα κοινωφελή προγράμματα

 

 

Εικόνες:


Αμέσως μόλις δημοσιεύτηκε και σε τοπικό site το έγγραφο της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ο Τζανάκης διαρρέει στον Τύπο ότι έχει πάρει λέει την επιταγή της πληρωμής και ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!!!

Είναι σαφές ότι με τις κινήσεις αυτές η εργοδότρια ΜΚΟ που ανέλαβε το ρόλο του δουλέμπορου εργασίας στην Κρήτη, προσπαθεί από τη μία να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα να τους διασπάσει.

Μέχρι ο κόσμος να πάρει στα χέρια του τα λεφτά αλλά και τα ένσημα είναι απόλυτα εκτεθιμένοι στις ορέξεις του κάθε λαμογιού που έφτιαξε την ΜΚΟ για να επιβάλλει την ελαστική εργασία με ελαστικούς μισθούς.

Χαρακτηριστικό της υποκρισίας και του εκβιασμού είναι ότι ενώ διατυμπανίζει σε τοπικά site ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν

"Μετά από μακρές κινητοποιήσεις και με αποκορύφωμα τη 48ωρη απεργία στην οποία κατήλθαν, ο πρόεδρος της "Αλληλεγγύης" Νίκος Τζανάκης αναμένεται, τις επόμενες ημέρες, να παραλάβει την πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη επιταγή για την πληρωμή των εργαζόμενων."

Την ίδια αυτή ανακοίνωση δεν την αναρτά στο επίσημο site της Αλληλεγγύης Κρήτης, προφανώς για να είναι καλυμμένος για τη συνέχιση της αιχμαλωσίας των εργαζομένων και για να συνεχίσει την εργοδοτική τρομοκρατία!

Στο ίδιο μοτίβο, ο δήμαρχος Ηρακλείου Κουράκης, δηλώνει στα ΜΜΕ, ότι οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην απεργία θα απολυθούν!!!!

Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του. Είναι χρέος μας να καταγγείλουμε τις νέες εργασιακές συνθήκες σκλαβιάς που επιβάλλουν και που προορίζουν για το μέλλον όλων των εργαζομένων!

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License