Πώς μπορεί κάποιος να μοιράσει bookmarks από το Firefox;

Για τη διάδοση ενδιαφέροντων sites και πηγών.

Έχω μαζέψει πολλά bookmarks με πολιτικό/κινηματικό περιεχόμενο και θέλω να φτιάξω ένα αρχείο, το οποίο να δίνω σε συντρόφους για να περνάνε κι αυτοί τα bookmarks στη δική τους εγκατάσταση Firefox.

Ξέρω ότι μπορεί να γίνει export, όμως αυτή η λειτουργία παράγει ένα αρχείο με όλα τα bookmarks και όχι μόνο με το συγκεκριμένο folder.

Πώς μπορώ να εξάγω μόνο το folder αυτό που θέλω και όχι όλα τα υπόλοιπα;

Ευχαριστώ.

από .. 28/11/2012 11:48 πμ.


Ενας απλός τρόπος είναι να κάνεις copy/paste (αντιγραφή/επικόλληση).

Επιλέγεις Bookmarks-->Show all bookmarks και όταν ανοίξει το παράθυρο με τη λίστα των bookmarks επιλέγεις το φάκελο που θέλεις και κάνεις copy (αντιγραφή).

Μετά ανοίγεις ένα νέο αρχείο κειμένου ή ένα νέο e-mail και τα κάνεις paste.

Το αποτέλεσμα αν κάνεις copy/paste ενός φακέλου, π.χ. "kinima" θα είναι:

kinima
https://athens.indymedia.org/
http://www.radio98fm.org/home.html
http://......

από Αλεπού Της Φωτιάς 30/11/2012 3:11 πμ.


Πας στο menu του firefox, κλικ bookmarks -> show all bookmarks -> κουμπάκι import and backup -> επιλογή export bookmarks to HTML. Αυτό θα φτιάξει ένα html αρχείο με όλα τα bookmarks και θα το σώσει όπου επιλέξεις.

Για να εισάγεις αυτό το HTLM backup πίσω στον firefox πας στο menu του firefox, κλικ bookmarks -> show all bookmarks -> κουμπάκι import and backup -> επιλογή import bookmarks from HTML, όπου το αρχείο που θα σου ζητηθεί είναι αυτό που έφτιαξες στο προηγούμενο βήμα.

Aυτό το HTML backup μπορείς να το εισάγεις και σε όποιον άλλον browser θες πέρα από τον firefox.

από για δες 02/12/2012 12:10 πμ.


Πώς μπορώ να εξάγω μόνο το folder αυτό που θέλω και όχι όλα τα υπόλοιπα;

από Μοτζίλας 02/12/2012 11:38 πμ.


1. Κάνεις εξαγωγή ΟΛΑ τα bookmarks σου με τον τρόπο που σου περιέγραψε πριν ο/η "Αλεπού της φωτιάς" στην ανάρτηση 1440150, δίνοντας στο αρχείο html που θα σώσεις κάπου, το όνομα Α.

2. Πάς στα bookmarks και σβήνεις όλα τα άλλα ΕΚΤΟΣ απο το folder με τα links που θέλεις να μοιράσεις σε φίλους.

3. Ξαναπάς και κάνεις εξαγωγή των "πειραγμένων" πλέον bookmarks σε ένα αρχείο που θα ονομάσεις Β και το στέλνεις με email, με στικάκι, με περιστέρι, με τραίνο, με βάρκα, με κέτσαπ και μουστάρδα, στα φιλαράκια σου.

4. Στην συνέχεια πάς και κάνεις ΕΙΣΑΓΩΓΗ στον Firefox το αρχείο html με τα αρχικά σου bookmarks που είχες σώσει στο βήμα 1 και είχες ονομάσει Α.

από αναρ 02/12/2012 12:35 μμ.


Μπορεις απλα στον firefox απλα να σωσεις ολα τα bookmarks σου σε ενα αρχεια για να τα εχεις backup, μετα να διαγραψεις οποια δε θες να μεταφερεις, σωζεις τα υπολοιπα σε ενα αλλο αρχειο και επαναφερεις με το πρωτο αρχειο ολα σου τα bookmarks.

 

Επισης ο opera εχει επιλογη save selected as... με την οποια τους σωζεις ειτε σαν opera bookmarks ειτε σαν html για να χρησιμοποιηθουν κ για firefox. Οποτε κατεβαζεις τον οπερα, αντιγραφεις ολα τα bookmarks σε αυτον και κανεις save as html ποια θες.


Βασικά είναι κάτι που θέλει η πλειοψηφία των users και από όσο προσωπικά είμαι σε θέση να γνωρίζω έχει τεθεί πολλές φορές στην τεχνική mailing list. Αλλά από τότε που ο γενικός διευθυντής της εταιρείας απάντησε απαξιωτικά, οι 2-3 devs που είχαν προσφερθεί να ασχοληθούν το παράτησαν. Γενικά τα υψηλόβαθμα στελέχη της Mozilla την έχουν ψωνίσει λόγω των φράγκων που τους χώνει η Google και μιλάνε άσχημα όταν κάποιο θέμα δεν τους ενδιαφέρει προσωπικά ως χρήστες ή το θεωρούν αδιάφορο/επουσιώδες.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License