6 Δεκέμβρη, μέρα μνήμης και αντίστασης Όλοι/ες στο δρόμο

5:00 μμ Προπύλαια

  6 Δεκέμβρη, μέρα μνήμης και αντίστασης Όλοι/ες στο δρόμο
 
 

Πριν τέσσερα χρόνια, στις 6 Δεκέμβρη του 2008, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος 15 χρονών, επειδή το κράτος του τρόμου αποφάσισε πως δεν χρειάζεται να ζήσει άλλο. Η δολοφονία του Αλέγανδρου έδωσε το έναυσμα για μα πρωτοφανή νεανική εξέγερση που άνοιξε δρόμους κι έθεσε πολτικά ερωτήματα που περιμένουν ακόμα την απάντηση τους.

Σήμερα στην χώρα της μνημονιακής λαίλαπας, της φτώχιας και της καταστολής οι Κορκονέες χρειάζονται στην εξουσία πολύ περισσότερο από ό,τι το 2008. Χωρίς καταστολή ο κοινωνικός πόλεμος που έχουν κηρύξει οι «απο πάνω» δεν μπορεί να κερδηθεί και η τρομοκρατία της ανεργίας και της ανέχειας δεν μπορεί να περάσει.   Ετσι απο την δολοφονία του Γρηγορόπουλου μέχρι σήμερα συστηματικά βλέπουμε την μετατροπή της Αθήνας σε θάλαμο αερίων από τα χημικά, ξυλοδαρμούς, μαζικές συλλήψεις και παραπομπές για κακουργήματα με τον κουκουλονόμο , βασανιστήρια αντιφασιστών στη ΓΑΔΑ, βαριά σωματική βλάβη σε δεκαεννιάχρονο  διαδηλωτή στην Πάτρα που κινδυνεύει να χάσει την όραση του από ευθεία βολή δακρυγόνου, κατατρομοκράτηση κάθε αντίθετης φωνής στο δημόσιο χώρο.  Ταυτόχρονα προσφέρεται ασυλία και βοήθεια στη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που ως μακρύ χέρι του κράτους αναλαμβάνει την πιο βρώμικη δουλειά. Τέλος, η γενικευμένη αυτή καταστολή ευθέως πια τρομοκρατεί και εργαζόμενους/ες σε χώρους δουλειάς όπου τα ΜΑΤ μπαίνουν και σπανε απεργίες και καταλήψεις, όπως στο Α.Π.Θ.

 

Μόνη απάντηση η μαχητική μας στάση - Στο δρόμο, να σπάσουμε τον τρόμο.

Η 6η  Δεκέμβρη είναι ημέρα μνήμης και αντίστασης

 

 

-Να διαλυθούν τα ΜΑΤ και τα ειδικά αστυνομικά σώματα.

-Να απαγορευτούν τα χημικά και τα δακρυγόνα

-Να καταργηθεί ο κουκυλονόμος και οι τρομονόμοι

- Να φύγει η κυβέρνηση των τραπεζιτών και της ακροδεξιάς

 

ΠΕΜΠΤΗ 6/12, 5 Μ.Μ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License