Ενημέρωση απο αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νίκαια

...

Έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος στην πλατεία έξω απο το γενικό κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας. Διακριτική παρουσία μπάτσων στο σημείο μέχρι στιγμής.

Η πρόσβαση στο σημείο είναι χαλαρή.

από Dior 16/12/2012 3:09 μμ.


Ομάδα συντρόφων κινήθηκε προς την συμβολή Πέτρου Ράλλη και Γρ. Λαμπράκη με ανοιχτό πανό μοιράζοντας κείμενα σε διερχόμενους απο το σημείο.

Κόσμος εξακολουθεί να προσέρχεται στο σημείο συγκέντρωσης. Η πρόσβαση εξακολουθεί να είναι ανοιχτή.

Τρόπος πρόσβασης με ΜΜΜ: Β18, 851, 852, 21(τρολλεϋ) απο κέντρο.

                                             820 απο μετρό Αιγάλεω.

                                             827, 828, 831 απο Πειραιά.

από Dior 16/12/2012 3:58 μμ.


Αυτή τη στιγμή τα μπλόκ των αριστερών έχουν κατέβει στο δρόμο με φορά προς το περιβολάκι, ενώ υπάρχει φραγμός των μπάτσων με κλούβες στην Π. Ράλλη στα 50 μέτρα απο το σημείο συγκέντρωσης. Οι αριστεροί κατευθύνονται προς τον φραγμό των μπάτσων.

Η ομάδα των συντρόφων που ήταν στην συμβολή Π. Ράλλη και Γρ. Λαμπράκη με μορφή πορείας κατευθύνονται προς την πλατεία έξω απο το κρατικό. Τα άτομα του Α/Α χώρου δεν θα πορευτούν αλλά θα παραμείνουν για να κρατήσουν την πλατεία.

από Dior 16/12/2012 4:05 μμ.


Αυτή την στιγμή τα μπλοκ των αριστερών λόγω του φραγμού της αστυνομίας έχουν κατέβει στην Π. Ράλλη αλλά δεν έχουν μετακινηθεί και στέκονται μπροστά στον φραγμό.

Τα άτομα του Α/Α χώρου βρίσκονται στην γωνία της πλατείας του κρατικού.

Φωνάζονται συνθήματα απο όλο τον κόσμο ενώ δεν υπάρχουν εντάσεις με την αστυνομία.

από Dior 16/12/2012 4:44 μμ.


Η κατάσταση παραμένει η ίδια.  Τα μπλόκ τον αριστερών παραμένουν πάνω στην Π.Ράλλη  μπροστά απο τον φραγμό της αστυνομίας στο ύψος της πλατείας και τα άτομα του Α/Α χώρου μένουν στην γωνία της πλατείας ουσιαστικά μαζί με τους υπόλοιπους που βρίσκονται στον δρόμο.

Κόσμος συνεχίζει να έρχεται στο σημείο ενώ η Π. Ράλλη είναι κλειστή  μπροστά απο το κρατικό. Η πρόσβαση μέχρι το ύψος του κρατικού είναι εφικτή με οχήματα ενώ έχουν σταματήσει να φτάνουν λεωφορεία στο σημείο.

από Dior 16/12/2012 5:25 μμ.


Τα πράγματα παραμένουν τα ίδια στην συγκέντρωση.

από Dior 16/12/2012 5:48 μμ.


Το σημείο συγκέντρωσης εξακολουθεί, όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη ανάρτηση, να έιναι προσβάσιμο και η συγκέντρωση συνεχίζεται.

από Dior 16/12/2012 6:27 μμ.


Η συγκέντρωση αυτή την στιγμή τελείωσε και ο κόσμος αποχωρεί συντεταγμένα.

από Dior 16/12/2012 6:34 μμ.


Καθώς οι συγκεντρωμένοι αποχωρούσαν με μορφή πορείας προς τα village (συμβολή Π. Ράλλη, Γρ. Λαμπράκη και Θηβών) οι μπάτσοι επιτέθηκαν στην πορεία και τους τρέξανε μέχρι τα village. Δεν υπάρχει ακόμα εικόνα για τραυματίες ή συλληφθέντες. Ο περισσότερος κόσμος αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα στα village.

από Dior 16/12/2012 6:39 μμ.


Αυτή τη στιγμή πολλές διμοιρίες ΜΑΤ έχουν μπεί μέσα στα village και κυνηγάνε τον κόσμο που βρέθηκε εκεί μετά την επίθεση. Επικρατεί πανικός γιατί υπάρχουν και πάρα πολλοί άσχετοι με την συγκέντρωση μέσα στο village.

από γείτονας 16/12/2012 6:40 μμ.


πριν λίγα λεπτά με χειροβομβίδες κρότου λάμψης οι μπάτσοι προσπάθησαν να διαλυσουν ένα κομμάτι κόσμου που βριισκόταν στα Βίλατζ. Τώρα ο κόομος έχει μπει μέσα για να προφυλαχτεί. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά...

από γείτονας 16/12/2012 6:47 μμ.


οι μπάτσοι έχουν κλείσει τις εισόδους του Βίλατζ και ο κόσμος εγκλωβισμένος ών προσπαθεί να ανασυνταχθεί. Να έχουμε το νου μας αν χρειαστεί βοήθεια ή αντιπερισπασμός...

Φαίνεται ότι ο Κασσιδιάρης δίνει γραμμή στην αστυνομία προκειμενου να διαφυλαχθεί η συγκέντρωση των φιδιών στο περιβολάκι...

από Dior 16/12/2012 6:52 μμ.


Αυτή τη στιγμή τα πράγματα κάπως έχουν χαλαρώσει. Γίνονται προσπαθειες να ανασυνταχτεί ο κόσμος. Γίνεται λόγος για τραυματίες χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα ακόμα. Σεκιουριτάδες προσπαθούν να απομακρύνουν τους μπάτσους που έχουν κάνει κλοιό γύρω απο τα village με σκοπό να καταφέρει ο κόσμος να απεγκλωβιστεί απο το σημείο.

από Α/α 16/12/2012 7:03 μμ.


Την ώρα που η πορεία αποχωρούσε με κατεύθυνση τα Village κι ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι είχε ήδη φύγει αρκετά μπροστά, στο πίσω μέρος έγινε μια μικρή φασαρία με πιθανό φασίστα ο οποίος εντοπίστηκε από συντρόφους. (αν δεν είδα καλά ας με διορθωσει κάποιος) Εκείνη τη στιγμή τα ΜΑΤ, πιστά σκυλιά των συναγωνιστών τους, επιτέθηκαν τυφλά και με μίσος στον λιγοστό κόσμο που είχε μείνει ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ. Σύντροφοι σε αυτά λίγη παραπάνω προσοχή. Χτύπησαν στο κεφάλι τουλάχιστον 2 άτομα, μια κοπέλα με αίματα στο κεφάλι κι ένας άντρας, ζαλισμένοι και οι 2. Ο κόσμος της περιοχής έδινε τις πρώτες βοήθειες και καλούσε ασθενοφόρο, φωνάζοντας στους μπάτσους, οι οποίοι έβριζαν με τη σειρά τους τον κόσμο της Νίκαιας.

Μπάτσοι-TV- Νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί.

από για σήμερα 16/12/2012 7:15 μμ.


Γύρω στις 5.30 στην πλευρά που έρχεται απο αθήνα πιάστηκαν 2 χρυσαυγήτησες.Τις ανέλαβαν συντρόφισες.Πάρθηκαν στοιχεία κ οι τσάντες τους κ άρπαξαν κ κάτι ψηλές.Ακούστηκε ότι η μία έβγαζε και φωτογραφίες.Λίγη ώρα μετά σχεδόν στο ίδιο σημείο 2 ασπόνδυλα εμφανίστηκαν λέγοντας παιδιά δν είμαστε Χρυσή Αυγή.Αμέσως ανοίχτηκαν τα μπουφάν κ φοράγανε τα μπλουζάκια τους.Ο ένας παλουκόθηκε ενώ ο άλλος έτρεξε και γλίτωσε αφήνοντας μάλιστα πίσω μια κοπέλα που ήταν μαζί.Όταν το μπλοκ ήταν έτοιμο να ξεκινήσει πορεία προς το βίλατζ,απο την απέναντι πλευρά πάλι κυνηγήθηκε κ ξυλοκοπήθηκε άλλο ένα ασπόνδυλο. Προφανώς ήταν κάποιοι που έρχονταν απο Αθήνα κ μη ξέροντας τα μέρη για κακή τους τύχη πέσανε πάνω στην συγκέντρωση. Στα καπάκια λοιπόν έγινε το πέσιμο απο τα γουρούνια κ μας τρέξανε χωρίς σταματημό μέχρι τα βίλατζ με κανα 2 χημικά (κάπου εκέι μπήκα στο στενό γτ είμαι κάτοικος).Απο κει κ πέρα δν έχω ενημέρωση για το τί έγινε. Για την συγκέντρωση εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ο κόσμος ήταν λίγος .250-300 α/α και καμια 70-80 αριστεροί.Μπάτσοι ΑΠΕΙΡΑ πολύ κ παντού.Μέχρι κ αυτήν την ώρα ακούω σειρήνες.

από Α 16/12/2012 7:40 μμ.


Πριν λίγο γύρισα από την πορεία, εντελώς κοπιασμένος. Δεν έχω τις αντοχές να γράψω περιληπτικά τα συμβάντα, θα σταθώ στο άγριο (και χωρίς σταματημό), λυσσαλαίο πέσιμο που δεχθήκαμε. Από την πλατεία γενικού κρατικού, έως στα village, η πορεία κυνηγήθηκε από τους μπάτσους. Κάποιοι, πάνω στην φούρια μπήκαμε σε στενά.  Ο κόσμος ήταν ελάχιστος (από πλευράς αναρχίας 200-250), οι αριστεροί γύρω στους 50-60. Υπήρχε κακός συντονισμός και είμασταν ολίγο "σκορποχώρι". Για συλλήψεις-προσαγωγές δεν γνωρίζω, μια κοπέλα σίγουρα χτυπημένη στο κεφάλι...Ότι πληροφορία υπάρχει ας κατατεθεί...

 

ΜΠΑΤΣΟΙ-TV-ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

από Dior 16/12/2012 7:55 μμ.


Σε γενικές γραμμές η όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά το πέσιμο των μπάτσων έχει λήξει. Ο κόσμος που ήταν εγκλωβισμένος στα village έχει αποχωρήσει και το ίδιο και οι διμοιρίες που ήταν τόσο στο village όσο και στην πλατεία του κρατικού που είχε καλεστεί η συγκέντρωση.

Δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για συλλήψεις και απο οτι φάνηκε απο την επίθεση των μπάτσων οι εντολές τους ήταν περισσότερο η διάλυση του κόσμου και όχι συλλήψεις και προσαγωγές. Υπάρχουν πέντε επιβαιβεωμένοι τραυματισμοί  οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για πρώτες βοήθειες.

από Από την πορεία 16/12/2012 8:32 μμ.


Η συγκέντρωση είχε κόσμο,ο οποίος κουράστηκε απ'την πολύωρη παραμονή και έφευγε,έγιναν πεσίματα σε σίστες,και δυο 40άρες η μια με μπλούζα Χ.Α.,έφαγε κάτι μάπες από συντρόφισσες,τη γράψαμε σε βίντεο,της πήραμε τη τσάντα που περιείχε και κάρτα μέλους χ.α!όπως τα είπε ο ''Λίγα Λόγια''έγιναν,οι αριστερούληδες έμειναν έξω απ'το τρέξιμο και ήσυχοι έφυγαν προς το βίλατζ,όπου αποχώρησαν μόλις ήρθε το βανάκι τους...Οι ένστολοι ναζί,τραμπούκισαν τον κόσμο,και μέσα στα βίλτζ!!!οι σεκιουρητάδες τους διώξανε,και είχαν περικυκλώσει το χώρο εξωτερικά...Αλλά και πάλι χαλούσαν τη μόστρα του καπιταλισμού κι έτσι δέχτηκαν εντολή να αποχωρήσουν...Ο κόσμος έφυγε σιγά σιγά και δεν υπήρξε περαιτέρω ένταση.

από (Α)* 16/12/2012 8:36 μμ.


1. η αντισυγκεντρωση ειχε λιγο κοσμο

2. η αριστερα ανυπαρκτη, καλυτερα να μην την υπολογιζουμε καν στο δρομο

3. οι αναρχικοι ειμαστε η μονη υπολογισιμη δυναμη στο δρομο απεναντι στους φασιστες

4. θελουμε καλυτερη οργανωση στην περιφρουρηση και ενα ολοκληρωμενο πλανο κινησεων

5. πρεπει να αναλαβουμε τις ευθυνες μας στον αντιφασιστικο αγωνα. το αναρχικο μπλοκ, αν κ με πολυ μεγαλυτερη συμμετοχη απο τους αριστερους, κ παλι ειχε λιγο κοσμο (400 ατομα μεγιστο)

6. δεν πρεπει να μας παρει απο κατω, εχουμε απειρες μαχες να δωσουμε, ψηλα τις μαυροκοκκινες, ολοι στην πορεια στον αγ. νικολαο 22 δεκεμβρη


Το σχέδιο των μπάτσων ήταν να επιτεθούν στην αντιφασιστική συγκέντρωση. Ήδη από νωρίς υπήρξαν προκλήσεις από δήθεν ανυποψίαστους χρυσαυγήτες που έρχονταν για το εμετικό τους συνάθροισμα. Αρχικά, δυο χρυαυγήτες (με σηματάκι στη μπλούζα) πάνω σε μηχανάκι (!) πέρασαν με ταχύτητα μέσα από τη συγκέντρωση των αντιφασιστών χωρίς κάποιος να μπορέσει να τους σταματήσει, παρ' ότι δέχθηκαν ορισμένα χτυπήματα εν κινήσει. Κάποια ώρα μετά εμφανίστηκαν δύο στυλ πλουμπιστές νεοκυράτσες (χρυσαυγήτισες όπως αποδείχθηκε από τα λεγόμενα τους) με θράσος βγάζοντας φωτογραφίες τυχαία δήθεν τη συγκέντρωση. Έγιναν αντιληπτές από άτομα αλλά επικράτησε η ψυχραιμία και διώχτηκαν μόνο αφού τους αφαιρέθηκαν οι φωτογραφίες και γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία τους.

Όταν πια η ώρα είχε περάσει τις έξι, τα μπλοκ των αριστεριστών γύρισαν με κατεύθηνση τη Θηβών (όλα αυτά γίνονταν πάνω στη Π. Ράλλη στο ύψος του Κρατικού) και ξεκίνησε γενικά ο κόσμος προς τα εκεί. Όμως για άλλη μια φορά εμφανίστηκαν κάποιοι χρυσαυγήτες που όταν έγιναν αντιληπτοί επικράτησε ορυμαγδός (δεν μπόρεσα να δω τι γίνεται) και οι μπάτσοι άδραξαν την ευκαιρία και επιτέθηκαν στη διαδήλωση. Η επίθεση ομολογουμένως αιφνιδίασε κάποιο κόσμο, ενώ δεν υπήρχε, ας πούμε, συντεταγμένη περιφρούριση στο πίσω μέρος. Έτσι αναγκαστήκαμε να τρέξουμε καθώς οι μπάτσοι έρχονταν κατά πάνω μας με μίσος. Κάποιοι από τους διαδηλωτές χτυπήθηκαν σίγουρα, εγώ είδα μετά ένα παιδί να του βάζουνε χαρτιά στο κεφάλι για το αίμα.

Από αυτά, η γνώμη μου είναι αυτό που ανέφερα στην αρχή, ότι δηλαδή το σχέδιο ήταν να επιτεθούν στη πορεία και η αφορμή, τυχαία ή στημμένη δεν άργησε να βρεθεί, ή καλύτερα βρέθηκε την καλύτερη στιγμή: όταν θα άρχιζαν οι φασίστες τη πορεία τους.

Για το village τι να πω, ο σουρεαλισμός ο ίδιος: πελάτες να κάνουν πατινάζ με μουσική μπιτ και στο βάθος κήπος: μπάτσοι με εξαρτήσεις στα όρια της εισόδου, που είχαν φθάσει έως εκεί κυνηγώντας αντιφασίστες... Πολύ θα ήθελα να δω τι θα γινόταν αν έμπαιναν και έριχναν δακρυγόνα μέσα στο ναό της κατανάλωσης, Κυριακή απόγευμα...

Ίσως θα πρέπει να υπάρξει κάποιος προβληματισμός σχετικά με την οργάνωση των συγκεντρώσεων και ιδιαίτερα εκείνων που προγραμματίζονται με μικρό ορίζοντα λόγω γεγονότων. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες τώρα γιατί το thread δεν έχει αυτό το χαρακτήρα.

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

από cLa 16/12/2012 8:54 μμ.


Για να μη γράφονται αηδίες, οι "αριστερούληδες" (φοβερό επίπεδο κουβέντας) που γράφει ο "Από την πορεία", είχαν τουλάχιστον δυο τραυματίες από γκλομπ αστυνομικών, ο ένας με τρία ράμματα στο κεφάλι. Δεν καταλαβαίνω που αποσκοπούν τέτοια σχόλια πραγματικά...

από jhk 16/12/2012 9:45 μμ.


Έλεος με τους αριστερούληδες.Τί να γίνει, κάποιοι απαυτούς είναι αντιφασίστες και επιλέγουν το δρόμο αντί για τα γραφειάκια τους.

Ο φασισμός δεν αφορά μόνο την αναρχία,όλοι οφείλουν να πάρουν θέση και να τον παλέψουν. 

Ας μην κράζουμε μόνο τους άλλους ας δούμε λίγο και ότι ο κόσμος από αντιεξουσιαστές ήταν λίγος  στη σημερινή συγκέντρωση .

από DZ 16/12/2012 9:49 μμ.


Φωτογραφιες απο την Νικαια ΕΔΩ


τιφασιστική συγκέντρωση στη Νίκαια 16 Δεκεμβριου 2012


από εγώ 16/12/2012 11:25 μμ.


Γύρω στις 7 στην πέτρου ράλλη, καθώς φεύγαμε, στη στάση κοντά στην παιδική χαρά είδαμε μπάτσους να κάνουν έλεγχο σε έναν σύντροφο ο οποίος από ότι είδαμε δεν είχε οπτική επαφή με την τσάντα του. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι γιατί ήταν 2 διμοιρίες μαζεμένες στο σημείο και λίγο πιο πέρα... Ελπίζω να είναι καλά.

Επίσης μαζέψαμε το πανό "έξω οι νεοναζί από τη νίκαια", το οποίο και βρήκαμε παραπεταμένο σε μια μεριά, και το μεταφέραμε στην εργατική λέσχη νέας σμύρνης. Αν το θέλουν οι σύντροφοι μπορούν να το πάρουν αν και δεν είναι και σε πολύ καλή κατάσταση.


H συγκέντρωση στις 2 το μεσημέρι στο γενικό κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας είχε εξαρχής δυο διακριτά μπλοκ, σε σχέση με τα περιεχόμενα, τις διαδικασίες, τα ίδια τα καλέσματα: το α/α/α μπλοκ (αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, αυτόνομοι, ακηδεμόνευτοι αντιφασίστες) και το αριστερό μπλοκ (αριστερές και αντιρατσιστικές οργανώσεις). Κατ΄αναλογία διακριτές ήταν και οι θέσεις στην πλατεία και οι επιλογές κατά την διάρκεια της μέρας.

Μεγάλο μέρος του μαυροκόκκινου μπλοκ πορεύτηκε λίγο μετά τις 2 στη συμβολή Πέτρου Ράλλη με Γρ. Λαμπράκη και Θηβών (στο ύψος του Village Park), τοποθετούμενο στην είσοδο ουσιαστικά της πόλης. Διασφαλίζοντας, έτσι, την πρόσβαση των συντρόφων που θα έρχονταν από το κέντρο και δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις των φασιστών, μοιράζοντας ταυτόχρονα κείμενα στα διερχόμενα αυτοκίνητα, τοποθετώντας πανό, πετώντας τρικάκια, γράφοντας συνθήματα, διαβάζοντας αποσπάσματα του κειμένου από ντουντούκα, ανεμίζοντας δεκάδες μαυροκόκκινες σημαίες. Με την ενημέρωση από τους πολλούς επίσης συντρόφους και συντρόφισσες που είχαν παραμείνει στην πλατεία του νοσοκομείου (με πανό, σημαίες και μοίρασμα κειμένων) ότι τα αριστερά και αντιρατσιστικά μπλοκ κατεβαίνουν στο δρόμο με κατεύθυνση προς το περιβολάκι (για να μπλοκαριστούν κατευθείαν όπως ήταν αναμενόμενο από διμοιρίες των ΜΑΤ) το κομμάτι αυτό επέστρεψε με μορφή διαδήλωσης ξανά προς την πλατεία του νοσοκομείου, με σκοπό να μην χαθεί το σημείο και να συνεχιστεί-διασφαλιστεί η συγκέντρωση.  

Από εκεί κι έπειτα διαμορφώθηκε μια στατική κατάσταση για τις επόμενες 3 ώρες. Ο συγκεκριμένος άξονας κι οι τριγύρω δρόμοι σίγουρα δεν ήταν μια καλή επιλογή διέλευσης για αφελή ή υπέρμετρης αυτοπεποίθησης φασιστοειδή.

Όταν στις 6.30μμ κρίθηκε ότι δεν υπήρχε πλέον, δεδομένων των συνθηκών, κάτι περισσότερο να γίνει, τα μπλοκ διατάχθηκαν (με μπροστινό το μαυροκόκκινο μπλοκ) για συντεταγμένη αποχώρηση μέχρι την διασταύρωση της Πέτρου Ράλλη με την Γρ. Λαμπράκη και την Θηβών, στο Village Park.

Την ώρα εκείνη ένας νεαρός, που θεωρήθηκε από κάποιους φασίστας κι εκείνος άρχισε να τρέχει (δεν έχω καταλάβει αν ήταν τελικά φασιστάκι ή όχι), παρέσυρε αρκετούς -κυρίως νεαρούς- συντρόφους οι οποίοι επιχείρησαν να τον καταδιώξουν. Αυτή ήταν η αφορμή που περίμεναν τόσο οι μπάτσοι μετά από τόσες ώρες ορθοστασίας να φυλάνε τη σύναξη των φίλων τους όσο και η διοίκησή τους που προφανώς έβλεπε με καλό μάτι τη διάλυση της πολύωρης συγκέντρωσης (πάντα οι πρώτες και οι τελευταίες στιγμές είναι οι κρισιμότερες σε αυτές τις περιπτώσεις).

Η επίθεση των διμοιριών (τουλάχιστον 4) ήταν δριμεία και έφτασαν μέχρι την πίσω πλευρά του α/α/α μπλοκ τραυματίζοντας τους τελευταίους, αφού πρώτα πέρασαν πάνω από τα αριστερά και αντιρατσιστικά μπλοκ, τραυματίζοντας επίσης κόσμο. Στην είσοδο του Village Park έγινε προσπάθεια ανασυγκρότησης για να υπάρξει εκ νέου επίθεση των διμοιριών. Ήταν η πρώτη στιγμή που η αστυνομική επιθετικότητα αναχαιτίστηκε υποτυπωδώς από συντρόφους με σημαίες και αντικείμενα που εκσφενδονίστηκαν προς τα ΜΑΤ. Υποχωρώντας στο εσωτερικό του Village Park, διμοιρίες μπήκαν από όλες τις πύλες εισόδου, προκαλώντας ένα ατελείωτο κομφούζιο. Στα παιδάκια που έκαναν πατινάζ, στον κόσμο έπινε καφέ, σε εκείνους που είχαν πάει να δουν κάποια ταινία.

Με την απόσυρση των διμοιριών αποχώρησαν και οι τελευταίοι σύντροφοι και συντρόφισσες.

Τον πρόλογο διάφορων ευφάνταστων σεναρίων (γεμάτων υπονοούμενα) που θα ακουστούν τις επόμενες ώρες ή μέρες έκανε το ηλεκτρονικό ειδησεογραφικό του Χατζηνικολάου. Δεν βρίσκουν και κάτι πιο πρωτότυπο… http://www.enikos.gr/society/105120,Bre8hke_tsanta_me_molotof.html. Αυτός είναι μήπως ο λόγος που μας επιτέθηκαν τα ΜΑΤ;

από αυτοπτης 17/12/2012 12:06 πμ.


Οπως ειπε και ο "αντιναζί 20:41 Από αυτά, η γνώμη μου είναι αυτό που ανέφερα στην αρχή, ότι δηλαδή το σχέδιο ήταν να επιτεθούν στη πορεία και η αφορμή, τυχαία ή στημένη δεν άργησε να βρεθεί, ή καλύτερα βρέθηκε την καλύτερη στιγμή: όταν θα άρχιζαν οι φασίστες τη πορεία τους." Δεν ξερω αν ειχε καμια σχεση ή έτυχε αλλά τρια τεταρτα μετά το πέσιμο στο Κρατικο, οι χαυγητες έιχαν ανεβει στον Κορυδαλλο, ειχαν τελειώσει τον γυρω της πλατειας Ελευθεριας και εκείνη την ώρα ξανακατεβαιναν αργα μέσω οδ.Αθηνάς προς την πλ.Δαβακη στην Νικαια. Πραγμα που τοποθετει την εναρξη της δικης τους ισως λιγο μετά από το πέσιμο. Οσο για τα νουμερα της πορείας τους σιγουρα δεν ηταν λίγα.

από αναρχοτρολιστής 17/12/2012 12:20 πμ.


Από πλευρά αριθμών τα άτομα στην κόρυφωση της προσέλευσης  ξεπέρασαν τα 400 άτομα στο μέγιστο της προσέλευσης . Με την πλειοψηφία να ανήκουν στο αναρχικό χώρο. Υπάρχει έντονη αίσθηση ότι υπήρχε σχέδιο των μπάτσων να χτυπηθεί η πορεία. Πράγματι έσκασαν τόσο οι δύο γυναίκες που φορούσαν τα μπλουζάκια της χ.α. όσο και οι απομονωμένοι φασίστες, που ένας τους εμφανίστηκε προκλητικά πίσω πλευρά της συγκέντρωσης όσο και κατά την αποχώρηση της πορείας πριν το πέσιμο των μπάτσων. Ειδικά οι γυναίκες ήταν ιδιαίτερα προκλητικές και παρόλη την παρουσία τόσων ατόμων του χώρου δεν έκαναν πίσω. Να ξέρουν όμως ότι είναι επιλογή της ηθικής μας να τις αφήσουμε να φύγουν σε καλή κατάσταση και όχι τραυματισμένες.  

Δεν θα σταθώ στην στάση των αριστερών και πως στήνονται στον  δρόμο είναι δικό τους θέμα αλλά πρέπει να το κοιτάξουν σοβαρά. Ομως δικό μας θέμα είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας  χωρίς γκρίνιες και  φαγωμάρες και να συνεχίσουμε. Η Νίκαια σήμερα ήταν κάτω από την κατόχη των ισχυρών δυνάμεων των μπάτσων για να προστατεψουν την  συγκέντρωση των χρυσαύγουλων. Ας πανηγυρίζουν οι ηλίθιοι φασίστες της ομάδας προπαγάνδας της χ.α. για τα ασπόνδυλα που μαζεύτηκαν στο περιβολάκι σε παναττική κινητοποίση τους όχι μόνο. Δεν ξεπέρασαν σε αριθμό τα άτομα της αντισυγκέντρωσης και ίσως ήταν λιγότεροι. Ο κόσμος της Νίκαιας ουδέτερος και παγωμένος από την αηδία των φασιστών.

Υπάρχουν επιβεβαιωμένα 5 τραυματίες αλλά είναι καλά στην υγεία τους.  Αν νομίζουν οι θρασύδειλοι μπράβοι της χ.α. και το κεφάλαιο που τους χρηματοδότεί πως η Νίκαια και άλλες γειτονιές τους ανήκουν,  γελάστηκαν.

 

 

΄

από @ 17/12/2012 12:44 πμ.


καποιες ακομα φωτογραφιες

Εικόνες:

από Νικαιώτης 17/12/2012 7:34 πμ.


H κυριακή είχε δυο σοκ στην Κοκκινιά.(δυστυχώς και τα δυο κάπως αναμενόμενα τουλάχιστον για τους υποψιασμένους...)

Το πρώτο σοκ ήταν να βλέπεις μια λαϊκή συνοικία που έχει δεινοπαθήσει ιστορικά από τον ναζισμό να έχει ζωστεί με όλα τα ΜΑΤ και τους ασφαλίτες του κράτους για να μπορεί να γίνει απρόσκοπτα μια μάζωξη των σημερινών ναζιστών!

Το δεύτερο σοκ ήταν η ποσότητα του κόσμου των αντιφασιστών που ήταν πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Και δεν ανφέρομαι σε αντιφασίστες άλλων περιοχών. Τα δυτικά και ο πειραιάς μόνα τους έχουν πάνω από 1,5 εκατομμύρια κάτοικους. Από τέτοιο μεγάλο σύνολο ανθρώπων οι 400 που είμασταν φαντάζαμε και λογικά πολύ λίγοι. Κι όταν μάλιστα μόλις την προηγούμενη μέρα είχε μαζευτεί περισσότερος κόσμο και στο αντιφασιστικό στο χαϊδάρι και στην αντιφασσιστική συνέλευση στο Πολυτεχνείο...

Τι να πω; Κακή οργάνωση και προετοιμασία; Το αποχαυνωτικό κλίμα των ημερών;

Το παρήγορο ήταν ότι και η μάζωξη των φασιστών είχε τον ελάχιστο δυνατό κόσμο με βάση πόσες μέρες πριν είχαν ανακοινώσει το γεγονός και πόση βαρύτητα του είχαν δώσει. Φάνηκε για άλλη μια φορά ότι το 10% που δίνεται σαν εκλογική επιρροή στους χρυσαυγίτες αφορά κυρίως καναπεδάκηδες και αποστασιοποιημένους ψηφοφοφόρους τους και ευτυχώς που είναι ακόμη έτσι. Απλά εμείς δεν μπορούμε να βασιζόμαστε εσαεί σε αυτό για να απέχουμε από τέτοιες αντιφασιστικές κινητοποίησεις.

Είναι στο χιτλερικό τους μανιφέστο γραμμένο το φασιστικό προταγμα να καταλάβουν τους δρόμους για να εδραιώσουν την τρομοκρατία τους. Είναι ιστορικό μας χρέος να μην αφήσουμε να το κάνουν αυτό και να τους συντρίψουμε εκεί!

από a 17/12/2012 9:05 πμ.


 na ta poume ligo opos eginan ???  kat arxas elaxistos kosmos apo mas.....  poly anorganosia. den yphrxe psixologia... xekinisame na fygoume akribos thn ora pou xekinage h ekdhlosh ton fasistion  !!!  de skefthke kaneis endexomena probokatsias  opou senebenan kathe mish ora me peridiabenontes fasistes mesa ap to diatrito block mas oi opoioi den opisthoxorousan ala etrexan pros ta mat ( eixan kathara xekatharo stoxo) . telos h sygentrosh ton fasiston mazepse dystyxos 700 peripou atoma (perasa akribos otan dialiotan ) de stathhkame sto ipsos ton peristaseon se kamia periptosh. oxi mizeria ala mh ginoume kai perissotero fanfares ap tous sekites.

από Αναρχοκομμουνιστης 17/12/2012 1:25 μμ.


Στη Νίκαια της Αντίστασης,του μπλόκου της Κοκκινιάς,τη χθεσινή μέρα που η πόλη αντιστεκόταν στις συμμορίες των νεοναζί-φασιστών της Χ.Α. Το ΚΚΕ θεώρησε σκόπιμο να κάνει φαγοπότι στη Νίκαια σε τοπική ταβέρνα(Ολύμπου 15),για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος!!!Άλλο ένα μάντρωμα!Μην πείτε ξανά πως είστε αντιφασίστες και μάχεστε τον φασισμό,είστε ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,πιστοί υπηρέτες και πελάτες ενός αστικού κόμματος.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License