Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ 2013: Ξεκινάνε οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες.

Οργανώσεις, κοινωνικά κινήματα, και απλοί άνθρωποι, από οποιαδήποτε χώρα επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ του 2013 που θα πραγματοποιηθεί στην Τυνησία από τις 26 έως 30 Μαρτίου, όπως επίσης μπορούν να μετέχουν στην οργάνωση του Φόρουμ και στην κινητοποίηση προβολής της συνάντησης μέσα από την ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό: www.fsm2013.org/es.

Έως τις 15 Γενάρη, οργανώσεις από όλο τον πλανήτη, μπορούν να προτείνουν δραστηριότητες όπως συζητήσεις, σεμινάρια κλπ για την συνάντηση. Αυτές οι δράσεις, μαζί με τις διευθύνσεις των εισηγητών, θα συγκεντρωθούν στο σαϊντ  του φόρουμ. Από εχθές ξεκίνησε η συλλογή των προτάσεων και η κατηγοριοποίησή τους. Σε αυτή την πρώτη περίοδο θα ανταλλαχθούν εμπειρίες και θα αναπτυχθεί μία σειρά δράσεων σε όλο τον κόσμο, και αυτή η περίοδο θα κλείσει στο τέλος του Γενάρη. Στην ίδια περίοδο θα αρχίσει και η καταγραφή των απαιτήσεων των εισηγητών ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι εκδηλώσεις αυτές. Προσδιορισμός της ημέρας, του αναγκαίου χώρου, της υλικοτεχνικής υποδομής.

Για την πραγματοποίηση αυτής της διεθνούς συνάντησης, το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ .έχει δημιουργήσει 8 επιτροπές, κινητοποίησης, επικοινωνίας, περιεχομένου και μεθοδολογίας, λογιστική, τροφοδοσίας, γυναικών, και κουλτούρας και νεολαίας. Οι ενδιαφερόμενοι/ες που θα ενταχθούν στις επιτροπές, θα πρέπει να εγγραφούν στον κατάλογο των συζητήσεων, για να  μπορούν να λαμβάνουν τα καλέσματα και τις περιλήψεις των συζητήσεων, όπως επίσης για να συμμετάσχουν σε αυτές διαδικτυακά. Για περισσότερες πληροφορίες στο  :  www.fsm2013.org/commissions  ή  mailman@lists.fsm2013.org Este endereço de e-mail está protegido contra spambots. Você precisa ter o JavaScript habilitado para vê-lo .

Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ 2013

 Το παγκόσμιο φόρουμ θα πραγματοποιηθεί από τις 26 – 30 του Μάρτη στην Τυνησία, και θα περιλαμβάνει θεματικές όπως «Για μία ριζοσπαστική εμβάθυνση στην επαναστατική διαδικασία και η από αποικιοποίηση του νότου και του βορά», « Για έναν κόσμο χωρίς ηγεμονία και ιμπεριαλιστικό έλεγχο», « Για μία ανθρώπινη κοινωνία βασισμένη στις αρχές και τις αξίες της αξιοπρέπειας, της διαφορετικότητας, της δικαιοσύνης και της ισότητας μεταξύ όλων των ανθρώπων», «Για την δημιουργία δημοκρατικών διαδικασιών  ένταξης και ενότητας των λαών», «Για την οικοδόμηση εναλλακτικών στον καπιταλισμό και την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση».

Αρχίζοντας το 2001 στο Porto Alegre της Βραζιλίας το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ χαρακτηρίζετε σαν ένας χώρος πολυφωνίας, και διαφορετικότητας που μέσα από δημοκρατικές συζητήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει εναλλακτικές στον καπιταλισμό.  Η βασική ιδέα είναι να αρθρωθεί ένας σύνδεσμος ανάμεσα στα κοινωνικά κινήματα, τα δίκτυα, τις ΜΚΟ, και άλλες κοινωνικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. «Αντιστεκόμενοι στον νεοφιλελευθερισμό, και την κυριαρχία του κόσμου από το κεφάλαιο, και σε οποιαδήποτε μορφή ιμπεριαλισμού, η ανταλλαγή εμπειριών συμβάλει στην «οικοδόμηση ενός κόσμου καλύτερου διαμέσου συγκεκριμένων δράσεων, χωρίς την επιθυμία να ενσαρκώσουμε ένα σχηματισμό που θα αντιπροσωπεύει την παγκόσμια κοινωνία των πολιτών

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε  την επίσημη ιστοσελίδα του φόρουμ www.fsm2013.org/es
ή στην σελίδα στο  facebook : www.facebook.com/fsmtunis2013  και στην εφημερίδα

Jornal do Fórum Social Mundial Caravan 2013:  www.fsm2013.org/caravane_fsm

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License