Αλληλεγγύη στην κατάληψη Βίλλα Αμαλίας! - Thessaloniki

...

Κείμενο που μοιράζεται στην μικροφωνική για την υπόθεση  σήμερα

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Βίλλα Αμαλίας!

 

Σήμερα 20/12, στις 07:00 το πρωί πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στον χώρο της κατάληψης Βίλλα Αμαλίας, με αποτέλεσμα την προσαγωγή 8 συντρόφων και συντροφισσών που βρισκόταν στον χώρο της κατάληψης, ενώ 7 ακόμα προσήχθησαν έξω από το δημαρχείο της Αθήνας έπειτα από παρέμβαση διαμαρτυρίας προς τη δημοτική αρχή στην οποία «ανήκει» το κτήριο.

Η επίθεση αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά μια συνέχεια αλλεπάλληλων επιθέσεων απέναντι σε κατειλημμένους χώρους σε όλη την χώρα, από τις οποίες ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές: στις αρχές του Ιούλη φασιστοειδή επιτέθηκαν με μολότοφ στην κατάληψη Apertus στο Αγρίνιο ενώ λίγες μέρες μετά η κατάληψη Δράκα στην Κέρκυρα καίγεται μετά από εμπρησμό. Ακόμη τον Σεπτέμβριο εκκενώθηκε η κατάληψη Δέλτα στην Θεσσαλονίκη ενώ τον Οκτώβριο εκκενώνεται η κατάληψη επί της οδού Αφροδίτης στην Βέροια.   

Η αφορμή της εκκένωσης του χώρου είναι μια «ανώνυμη» καταγγελία για υποτιθέμενη διακίνηση ναρκωτικών μέσα από την κατάληψη. Η Βίλλα Αμαλίας υπάρχει ως κατάληψη τα τελευταία 22 χρόνια, στο κέντρο της Αθήνας. Λειτουργεί ως ανοιχτός κοινωνικός χώρος, με πλήθος εκδηλώσεων (συναυλίες, εκθέσεις, προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, συζητήσεις, μαθήματα αυτομόρφωσης) και επίσης στεγάζεται σε αυτόν και μέρος των καταληψιών.

Ακόμα το κτήριο έχει την «τύχη» να βρίσκεται δίπλα στην γνωστή γειτονιά του Άγιου Παντελεήμονα όπου οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες έχουν σταθεί επανειλημμένα απέναντι σε φασίστες και στις ολοκληρωτικές λογικές που προσπαθούν να επιβάλλουν. Η στόχευση από πλευράς του κρατικού μηχανισμού είναι διττή: Τόσο να τελειώνουν με ένα "αγκάθι" στην προσπάθεια της επιβολής μιας κοινωνικής ειρήνης προς όφελος των αφεντικών όσο και η επίδειξη ενός ισχυρού και «περισσότερου» κράτους  που θέλει και μπορεί να είναι αυτό που θα επιβάλει μια επίπλαστη «νομιμότητα». 

Η Βίλλα Αμαλίας μέσα στα χρόνια έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις, από προσωρινές εκκενώσεις από τους μπάτσους έως εμπρηστικές επιθέσεις από φασιστοειδή  για αυτό που είναι: ένας  χώρος για την αυτοοργάνωση, την αντίσταση και την ελευθερία. Στην σημερινή συνθήκη που οι ζωές μας δέχονται καθημερινά και σε όλους τους τομείς επίθεση, η Βίλλα Αμαλίας δεν μπορεί παρά να έχει την αλληλεγγύη μας.

Οι καταλήψεις δεν είναι τα ντουβάρια, είναι οι άνθρωποι και οι αγώνες!

 

Αλληλέγγυες-Αλληλέγγυοι

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License