Ανακοίνωση του Athens Indymedia - 22/12/12

Ανακοίνωση του Athens Indymedia - 22/12/12

Την πέμπτη 20 Δεκέμβρη ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Σταυρακάκης κάνει δακρύβρεχτες δηλώσεις περί βίας στα πανεπιστήμια, ζητώντας από το κράτος να καθαρίσει κάθε υπό κατάληψη χώρο σε πανεπιστήμια αλλά και το Athens Indymedia. Οι δηλώσεις γίνονται με πρόσχημα δύο περιστατικά στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο της Αθήνας και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, περιστατικά ανεξάρτητα μεταξύ τους και προφανώς ανεξάρτητα με την διαχειριστική ομάδα του Athens Indymedia.

Οι δηλώσεις αυτές, αναπαράγονται χυδαία από τα τηλεοπτικά μέσα μαζικής εξαπάτησης της κοινωνίας, χρησιμοποιώντας θεαματικούς τίτλους όπως "τρομοκρατία στα πανεπιστήμια" και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα. Είναι τα ίδια μέσα που κάθε βράδυ ποτίζουν με φόβο την κοινωνία, γλείφοντας και στηρίζοντας κράτος και αφεντικά, συνδράμοντας έτσι στο έργο τους.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ εκφράζει μια συντηρητική μερίδα καθηγητών, η οποία χρησιμοποιώντας εύηχες λέξεις όπως "δημοκρατία", αυτογελοιοποιείται, καθώς καταδικάζει τη βία απ'όπου κι αν προέρχεται, την ίδια στιγμή που ζητά τη βίαιη εκκένωση αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, τη βίαιη φίμωση οποιασδήποτε φωνής κριτικάρει το καθεστώς που υπηρετούν, όπως το Athens Indymedia, τη βίαιη πάταξη κάθε είδους κινητοποίησης, είτε εργαζομένων είτε φοιτητών και τη βίαη εξάλειψη κάθε πιθανότητας αγώνα. Το όνειρό τους, που θέλουν να εκπληρωθεί και με τον νέο νόμο, είναι πανεπιστήμια - βιομηχανίες υπάκουων υπηκόων. Η ΠΟΣΔΕΠ αμέλησε όμως να τοποθετηθεί σχετικά με τα δικαιώματα των εργολαβικών εργαζομένων στο ΑΠΘ και τον αγώνα τους.

Επιπλέον οι δηλώσεις που στρέφονται ενάντια στο Athens Indymedia, εμφανίζουν μια εκπληκτική ομοιότητα με τις επερωτήσεις των νεοναζί της χρυσής αυγής στη βουλή, γίνονται μάλιστα ταυτόχρονα με τους πανηγυρισμούς των νεοναζί μετά την κρατική καταστολή στην κατάληψη της Villa Amalias. Μπορεί να καμουφλάρονται με το προσωπείο μιας φιλήσυχης δημοκρατικότητας αλλά ταυτίζονται στην ουσία. Την ουσία του ολοκληρωτισμού και της φίμωσης κάθε ελεύθερης έκφρασης.

Δεν μας ξαφνιάζει η εκ νέου στοχοποίηση του Athens Indymedia αλλά και των αυτοδιαχειριζόμενων κατειλημμένων χώρων. Είναι ακριβώς μια περίοδος που ξεδιπλώνονται οι επιθέσεις της εξουσίας σε κάθε κομμάτι που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Και οι αυλοκόλακες της εξουσίας βγαίνουν στον αφρό.

Το Athens Indymedia είναι κομμάτι αυτών που μάχονται και αντιστέκονται στην ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου. Ως εκ τούτου το Athens Indymedia δίνει φωνή σε όσους δεν έχουν φωνή και μάχονται την ασχήμια του καπιταλισμού.

Αλληλεγγύη στους αυτοδιαχειριζόμενους κατειλημμένους χώρους μέσα κι έξω από τα πανεπιστήμια
Αλληλεγγύη στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων στο ΑΠΘ και αλλού.

Το Athens Indymedia θα κλείσει μόνο όταν έρθει το τέλος του κόσμου.

ομάδα διαχείρισης
Athens Indymedia

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License