Ανακοίνωση Ανοιχτής Συνέλευσης Ορεστιάδας για Βίλα Αμαλίας

Η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας δηλώνει την αλληλεγγύη της στην κατάληψη της βίλας Αμαλίας

Σε μια χώρα, η οποία έχει όχι έναν, αλλά τρεις υπερήρωες να την φυλούν από την κακιά κρίση και τα τέρατα της Ευρώπης, είναι αυτονόητο να βαίνουν όλα καλώς. Τόσο καλώς, που η κυβέρνηση αφού έλυσε όλα τα ζόρια του λαού και δεν έχει πλέον με τι να ασχοληθεί,  εξουσιοδοτεί ελεύθερα τον μέγα κρετίνο και ισάξιο του Γκέμπελς, υπουργό καταστολής, να θέτει δικά του κριτήρια και ιεραρχίες για το ποίος είναι ποιο επικίνδυνος για την κοινωνία μας.

Με τον Άκη στη φυλακή έκλεισε ο κύκλος τιμωρίας των πολιτικών-βαμπίρ που μας ρουφούσαν το αίμα επί τόσες δεκαετίες (και συνεχίζουν ακάθεκτα), με τη προφυλάκιση Λαυρεντιάδη ξεδιαλύναμε και τον τομέα εφοπλιστές-φοροδιαφυγάδες. Αφού ξεμείναμε από νταβατζήδες, πρεζέμπορους, φασίστες-μαχαιροβγάλτες και παπαδαριά-λαμόγια, αφού ξεπαστρέψαμε το φακελάκι, τη μίζα, το ρουσφέτι και την προστασία, η μόνη εστία εγκλήματος στο μεγάλο μας τσίρκο, έμεινε η Βίλα Αμαλίας.  Συγχαρητήρια λοιπόν! Εσείς και ο Μπάτμαν!

 

Η βίλα Αμαλίας, όπως και κάθε αυτό-οργανωμένο και αυτό-διαχειριζόμενο στέκι ή κατάληψη είναι από τις λίγες αχτίδες πολιτισμού, αξιοπρέπειας και αντίστασης που έχουν απομείνει σε αυτό τον έρημο τόπο. Τα τελευταία 22 χρόνια βίλα Αμαλίας σημαίνει ελεύθερη διακίνηση ιδεών, μουσικής και τέχνης, πολιτικό καφενείο, ελεύθερο τυπογραφείο, συναυλιακός χώρος, αντιφασιστική δράση, αντισυστημικός αγώνας.  Και όχι η γιάφκα-στέκι ναρκομανών που θέλει να μας παρουσιάζει ο κύριος Δένδιας.

Σε έναν τόπο όπου τα άδεια κτίρια πληθαίνουν παράλληλα με τους άστεγους, σε έναν τόπο όπου τα πάντα έχουν παραδοθεί στο έλεος του κανίβαλου κράτους, όπου χωριά ερημώνουν, γειτονιές μαραζώνουν και παρατημένα σπίτια παραδίνονται στο έλεος του χρόνου, είναι βλακώδες, είναι τρελό, είναι φασισμός, είναι απανθρωπιά το κράτος να διαλύει και να σφραγίζει καταλήψεις.

 

Η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας δηλώνει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στους συλληφθέντες της  κατάληψης της βίλας Αμαλίας. Υπουργοί καταστολής θα πηγαίνουν και θα έρχονται, χωρίς να τους θυμάται κανείς, οι καταλήψεις όμως και η τεράστια προσφορά τους στον αγώνα, ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή, όσο αυτός ακόμη θα χρειαστεί να δίνεται!

 

 

                           Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Αξιοπρέπεια

                                 Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας  

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License