Φτάνει πια, όχι άλλη νομιμότητα. Αλληλεγγύη στη Villa Amalias

Mετά από συντονισμό των συνελεύσεων των τριών τοπικών ενώσεων της ΕΣΕ εκδηλώνεται η αλληλεγγύη στη Villa Amalias.

 

Φτάνει πια

Όχι άλλη νομιμότητα

Την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη, η αστυνομία εισέβαλλε στον χώρο της εδώ και 22 χρόνια κατάληψης ''Βίλας Αμαλίας'', στην οδό Αχαρνών και Χέϋδεν. Ο συγκεκριμένος ελεύθερος κοινωνικός χώρος, φιλοξενεί σταθερά όλο αυτό τον καιρό, πληθώρα πολιτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και αποτελεί ταυτόχρονα ένα σημαντικό εμπόδιο στην παρουσία των φασιστών στην περιοχή. Η εξουσία, χαρακτήρισε την κατάληψη ως ''χώρο ανομίας''. Δεν προξενεί εντύπωση σε κανέναν, ο τρόπος που το κράτος η πλειοψηφία των ΜΜΕ παρουσίασαν την εκκένωση. Αντιλαμβάνονται αυτή την ενέργεια ως συμβολική, ως ένα χτύπημα στους κοινωνικούς αγώνες που δεν μπορούν με τίποτα να ελέγξουν. Είναι βαθιά νυχτωμένοι..

Μπορεί η νομιμότητα του κράτους και των αφεντικών, να δείχνει πως επικρατεί παντού, στον βασικό μισθό που νόμιμα έχει φτάσει στα 400 ευρώ, στις χιλιάδες απολύσεις που σύμφωνα με τους νέους νόμους δεν έχουν κανένα κόστος για τα αφεντικά, στη μαύρη εργασία που έχει νομιμοποιηθεί, στο κυνηγητό ή τους θανάτους μεταναστών από τα σύνορα ως την ενδοχώρα από το κράτος και τα νόμιμα φασιστικά κόμματα, στη καταστροφή δασών (όπως στις Σκουριές Χαλκιδικής) που νόμιμα παραχωρούνται σε εταιρίες εξόρυξης, στις κατασχέσεις σπιτιών που νόμιμα αρπάζονται από τις τράπεζες.

Η ανυπακοή όμως και η αντίσταση των εκμεταλλευομένων, η κατά το κράτος και τα αφεντικά ''ανομία'', αναπτύσσεται παντού, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Στις γειτονιές με τις δυναμικές λαϊκές συνελεύσεις, στα μαχητικά σωματεία που κοντράρουν στους χώρους εργασίας την επέλαση των αφεντικών, στις αντιφασιστικές πολιτοφυλακές που πολεμούν τους νεοναζί στους δρόμους, στους δεκάδες αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και καταλήψεις - μεταξύ αυτών και η ''Βίλα''- ανά την Ελλάδα, που οργανώνουν απο τα κάτω αντιδομές και δημιουργικά εγχειρήματα έμπρακτης και ουσιαστικής αμφισβήτησης του καπιταλισμού.

Η ''Βίλα Αμαλίας'', όπως και πολλοί αντίστοιχοι χώροι, είναι ζωντανό κομμάτι του κοινωνικού και ταξικού κινήματος. Κάθε αγωνιζόμενος, αλλά και οι χιλιάδες που πέρασαν το κατώφλι της κατάληψης για διάφορους λόγους (συναυλίες, πολιτικές εκδηλώσεις), ωφείλουν σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να σταθούν δίπλα της.

Ενάντια στην εκμετάλλευση και τη καταστολή αντιπαραβάλλουμε την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα και τον ταξικό αγώνα.

 

ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ VILLA AMALIAS

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

 

από ΕΣΕ 25/12/2012 11:41 πμ.


Επιπλέον ενημερώνουμε οτι έχουν σταλεί μεταφρασμένα κείμενα σχετικά με το θέμα, στις αναρχοσυνδικαλιστικές οργανώσεις του εξωτερικού (CGT, CNT, SO [ΙΣΠΑΝΙΑ], CNT[ΓΑΛΛΙΑ], FAU[ΓΕΡΜΑΝΙΑ], USI [ΙΤΑΛΙΑ], SAC[ΣΟΥΗΔΙΑ] με τις οποίες συνεργαζόμαστε.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΥΑΣΤΟΛΗς ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ

Η ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License