Αιθαλομιχλη στην Αθήνα

αιθαλομιχλη στην αθηνα

 

Καθώς η ανάσα δυσκολεύει και η έφοδος του βλέματος μας στον ουρανό θολώνει. Η μυρωδιά του καμένου φέρνει στον καθένα μας την απορία..<<τι ειναι αυτο ρε;>> Η απαντηση απλή.Η αιθαλομίχλη πνιγει τον ουρανό ,μαζί και εμάς.

 

Αιτία η απότομη μετάβαση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε ανεξέλεγκτης προέλευσης καύσιμα υλικά για τα τζάκια και τις ξυλόσομπες. Από την στιγμή που το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο κατέστη απρόσιτο λογω αυξημένης τιμής(φορολόγησης), όπως και η θέρμανση μέσω ηλεκτρικού όλα γίνονται καταλληλα καύσιμα για την θερμασνη ενός σπιτιού.Οποιοδήποτε καύσιμο υλικό που μπορεί κάποιος να βρει σαρώνοτας τους δρόμους, ακόμα και αν αυτα περιέχουν επικυνδινες τοξικές ουσίες όπως χρώματα, πλαστικά που όταν καίγονται παράγουν επικίνδυνους ρύπους,μικροσωματίδια, διοξίνες και άλλες άμεσα καρκινογόνες ενώσεις, καίγεται στις εστίες.

 

Αποτέλεσμα η δημιουργία αιθαλομιχλης η οποία πια είναι ευκολα ορατή.Ενώ για παράδειγμα τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα και τα αιωρούμενα σωματίδια, τουλάχιστον διπλασιάστηκαν και σε ορισμένες περιοχές τριπλασιάστηκαν.

 

Γενικότερα στον Ελλαδικο χώρο το φαινόμενο βαίνει επιδεινούμενο, όποτε υπάρχει άπνοια και οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη συσσώρευση των ρύπων. Πιο συγκεκριμένα για την Αθήνα των 5 εκατομυρίων εγκλωβισμένη από τέσσερα βουνά αποτελεί δολοφονικό χτύπημα.

.Από τα αιωρούμενα σωματίδια, σύμφωνα με έρευνες, χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο περίπου 300.000 άνθρωποι ενώ στην χώρα μας ευθύνονται για τον θάνατο 1.300 ανθρώπων κάθε χρόνο, αλλά και για τη δημιουργία χρόνιων προβλημάτων υγείας σε άλλους 7.000 πολίτες.

 

Συμπερασματικά, αυτοί που άφησαν ως μόνη διέξοδο την θέρμανση μέσω καύσης υλικών σε τζάκια και ξυλόσομπες ευθύνονται για την δημιουργία ενός δολοφονικού νέφους που πνίγει την πολη .Η κατάσταση στην Αθήνα δεν είναι βιώσιμη...¨η αυτοί ή εμείς.

 

 

*Το φαινόμενο δεν αφορά φυσικά κατοίκους Εκάλης κτλ κτλ

 

**Η θέρμανση μέσω ξύλου θα έχει φυσικά και άλλα θυματα ...(π.χ. Λόγω εξάπλωσης φωτιάς )

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΤΡΟΠΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

 

από μηχανικός 26/12/2012 9:02 μμ.


Aπρόβλεπτες επιπτώσεις στην ομαλή τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια έχει επιφέρει το μέτρο της εξίσωσης των ειδικών φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Tα νοικοκυριά έκλεισαν τους καυστήρες πετρελαίου προκειμένου να αποφύγουν το υψηλό κόστος για θέρμανση και στράφηκαν στα κλιματιστικά και κάθε είδους ηλεκτρικές συσκευές, εκτοξεύοντας τη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο σε επίπεδα ρεκόρ. Στα όρια οι αντοχές του ηλεκτρικού συστήματος και του φυσικού αερίου Επιβαρημένη είναι n ατμόσφαιρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας της θεαματικής αύξησης της λειτουργίας τζακιών. Από τις απογευματινές ώρες περιοχές ολόκληρες καλύπτονται με κάπνα από σωματίδια διαφόρων διαμετρημάτων (ΡΜ 1, P 2,5 κλπ.), που είναι εισπνεύσιμα αλλά και μεγαλύτερα αφού οι καύσεις στα τζάκια είναι χαμηλής ενεργειακής απόδοσης. To νέφος από τα τζάκια γίνεται περισσότερο ορατό και αισθητό επειδή τα σωματίδια που το προκαλούν συνιστούν πυρήνες συμπύκνωσης. To φθηνό τζάκι επιβαρύνει το νέφος

και τώρα μόλις ξεκινάνε τα μεγάλα κρύα...

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License