Κάλεσμα για συγκέντρωση στις φυλακές την Πρωτοχρονιά

.

post image

"Στη φυλακή πρέπει να βγάζεις το σκασμό.Σε κάθε εξευτελιστικό έλεγχο-"σκύψε,βήξε",σε κάθε επισκεπτήριο,να κλείνουν τα τηλέφωνα και να μένεις μπροστά στα κάγκελα-είχες τόσα ακόμα να τους πεις-,να κάνεις μπάνιο Ιανουάριο μήνα με παγωμένο νερό..να τρίζεις δόντια,να ξεχυλίζεις οργή από παντού.Τα βράδια ακούς καθαρά το γκλόμπ πάνω στον τοίχο να σέρνεται..Το κάνουν οι μάγκες,οι μπάσταρδοι,ναι οι ανθρωποφύλακες,για να μας σπάνε τα αρχίδια.Από πίσω υπάρχει το "σωφρονιστείτε,βουλώνετέ το ή αλλιώς θα ακούτε αυτό το τούκου τούκου μέχρι να πάτε πενήντα".Χθές βάλαν στην απομώνοση ένα Πακιστανό γιατί διαμαρτυρήθηκε που 5 μήνες κοιμάται στο πάτωμα.Και συ να πρέπει να βγάζεις πάντα το σκασμό.Να βλέπεις,να τα παρατηρείς όλα-αλλά να σκας.Μέρα με τη μέρα..σκασμός..βήμα το βήμα..σκασμός..

Άντε γαμήσου φύλακα.Άντε γαμήσου μαλάκα φύλακα"

 

Αν γεννήθηκες φτωχός στην Ελλάδα τότε είσαι και καταδικασμένος-αν επαναστατήσεις ενάντια στη μοίρα σου-να επισκεφτείς ένα από τα καταστήματα κράτησης.Αν είσαι μετανάστης,αν βρεθείς χωρίς χαρτιά,στον λάθος τόπο και χρόνο τότε είναι βέβαιο πως θα σε φιλοδωρίσει το κράτος με λίγο "σωφρονισμό".Περίπου 12.000 κρατούμενοι-ες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις φυλακές της χώρας.Αποστειρωμένα κλουβιά για ψυχές,εν αναμονή της επανένταξης στην κοινωνία.Και κάπου εκεί στιβαγμένα,τα αδέρφια μας.Που πήραν την τύχη στα χέρια τους,πήγαν αντίθετα από το ρεύμα-που ακολουθούν μόνο τα "ψόφια ψάρια"-και πιάστηκαν στα δίχτυα του εχθρού,αιχμάλωτοι ενός πολέμου που δεν τελειώνει ποτέ, όσο υπάρχει καταπιεστής και καταπιεζόμενος.

Αυτά τα αδέρφια αλλά και όλους τους άλλους που αγωνίζονται θα ανταμώσουμε στις 31/12 μέρα γιορτής για όλο τον κόσμο εκτός από τους φυλακισμένους.Θα είμαστε εκεί να κλέψουμε έστω μια εικόνα τους.Γιατί ο αιχμάλωτος δεν βλέπει φώτα,δέντρα,δεν λαμβάνει δώρα ή ακόμα και αν τα κάνει όλα αυτά,για εκείνον παίρνουν την μυρωδιά της φυλακής,και άρα δεν έχουν μεγάλη σημασία.Μια μυρωδιά που νομίζεις θα μείνει για πάντα πάνω στο δέρμα σου,νομίζεις πως έχει ποτίσει όλα σου τα υπάρχοντα και μέχρι να σου βγεί η ψυχή θα προσπαθείς να την πετάξεις από πάνω σου.

Ο χρόνος στην φυλακή μοιάζει στάσιμος...εκτός από μερικές φορές που τα συντρόφια από τη "μεγάλη φυλακή" έρχονται κάτω απ' το κελί σου, στο δρόμο που περνάει μπροστά απ τη φυλακή και σου φωνάζουν με όλη τους τη δύναμη..για να μην νιώθεις μόνος..να μην νομίζεις πως σε ξέχασαν.Έτσι και αύριο..Θα τα πούμε σύντροφοι από κοντά..σαν να μην έχουμε κανένα εμπόδιο ανάμεσα μας..σαν να μην είναι μακρινή η ημέρα την αντάμωσης.Θα υφάνουμε πάλι το σχέδιο πολέμου.. Ενάντια στον εχθρό.Πάντα μαζί..

 

"Τους άκουγα κάτω στο δρόμο να έρχονται.Και όσο πλησιάζαν τόσο πιο δυνατά τους άκουγα.Ένιωθα τα μάτια μου να καίνε και έλεγα στον εαυτό μου να μην κλάψει τώρα γιατί δεν θα μπορω να τους δω που θα στρίβουν τη γωνία."Σύντροφοι" φώναξα και δεν αναγνώρισα τη φωνή μου.Τι δύναμη πήρα και τι τρομάρα όταν τους είδα σα στρατό, μαυροντυμένο μπούγιο να μου φωνάζουν συνθήματα και να έρχονται στον ακάλυπτο μπροστά απ το παράθυρο του κελιού.Δεν άντεξα και έβαλα τα κλάματα..ποτέ δεν έχω κλάψει έτσι.5 λέπτα χάθηκε η εικόνα δεν έβλεπα τίποτα.Ήθελα να τους αγκαλιάσω όλους,έναν έναν ξεχωριστά..Και το ότι δεν μπορούσα να τους ακουμπήσω,μου την έδινε ακόμη πιο πολύ..Όμως,δεν πειράζει σύντροφοι.Φτάνει που είστε εδώ.Τώρα το ξέρω..δεν είμαι μόνη.."

 

Για την Όλγα,το Μιχάλη,το Γεράσιμο,το Χρήστο,τον Γιώργο,τον Πολύκαρπο,τον Κώστα,τον Αλέξανδρο,το Ράμι,τον Πολύδωρο,τον Τάσο,το Θεόφιλο,τον Μπάμπη,το Χάρη και για όλους όσους δεν γνωρίζουμε αλλά αγωνίζονται μέσα απ τις φυλακές.

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/12

ΣΤΙΣ 23.30 ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΡ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ

 

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License