Ανακοίνωση για την αστυνομική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ στις 28/12/2012  

Με το πρόσχημα της «καταπολέμησης του παραεμπορίου» στο κέντρο της Αθήνας, την Παρασκευή 28/12, η αστυνομία εισέβαλε στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ) παραβιάζοντας τα στέκια των αριστερών σχημάτων και των αναρχικών συλλογικοτήτων ενώ ταυτόχρονα αφαίρεσε τα μηχανήματα από τον κινηματικό ραδιοφωνικό σταθμό που λειτουργούσε εδώ και 10 χρόνια. Με την παρουσία Εισαγγελέα, κατασχέθηκε υλικό ενώ συνελήφθησαν και 16 μετανάστες μικροπωλητές.

Την ώρα που η ανεργία έχει ξεπεράσει το ενάμιση εκατομμύριο εξ αιτίας των μνημονίων και των μαζικών απολύσεων και το κράτος δεν έχει κανένα άλλο έρεισμα, παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού και της υποτιθέμενης ανομίας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου από τους πραγματικούς ενόχους.

Όμως πέραν των μεταναστών που αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα, είναι σαφές πως η εισβολή στην ΑΣΟΕΕ εναρμονισμένη πλήρως με αυτή στη Villa Amalias με την πρόφαση της διακίνησης ναρκωτικών, στοχεύει στην φίμωση οποιουδήποτε κοινωνικού χώρου στον οποίον ακούγονται φωνές αντίστασης και αλληλεγγύης και συντελούνται κινηματικές διεργασίες. Η αστυνομία και η Κυβέρνηση πέρα από τις Καταλήψεις που καιρό τώρα είχαν βάλει στο στόχαστρο, επιτίθενται με τον πιο ύπουλο τρόπο στο Πανεπιστημιακό άσυλο, την στιγμή που δεν υπάρχει καμία φοιτητική/κινηματική δραστηριότητα και συνεπώς δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν και οργανωμένες αντιδράσεις. Τέτοιες πρακτικές στοχεύουν στην ποινικοποίηση της πολιτικής έκφρασης και της συνδικαλιστικής δράσης των φοιτητών.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είναι αυτοί που παλεύουν μαζί με τους εργαζόμενους για να αποτρέψουν τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είναι αυτοί που υπερασπίζονται το πανεπιστημιακό άσυλο και προτάσσουν ένα άλλο πανεπιστήμιο από αυτό της αγοράς, ένα πανεπιστήμιο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, δημόσιο, δωρεάν, όχι απολιτικό, αλλά ενταγμένο στους ταξικούς αγώνες και στο πλευρό όλων των καταπιεσμένων.

Τα πανεπιστήμια είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ταξικής πάλης και σ’ αυτά δεν χωρούν ρατσιστικές αντιλήψεις, προσπάθειες τρομοκρατίας και απειλές. Στα πανεπιστήμια, που παλεύουμε για να ξηλώσουμε το νόμο Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου, η δικιά μας απάντηση θα είναι η κοινή δράση ντόπιων και μεταναστών εργατών και νεολαίας. Η προγραμματική «υπεύθυνη δέσμευση» του Σαμαρά για «ασφάλεια και τάξη», που χρησιμοποιεί την ακροδεξιά ρητορεία και τον ρατσισμό, που ανοίγει τις πύλες των πανεπιστημίων στην αστυνομία και τις συμμορίες της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα γιατί απέναντί της θα βρει ενωμένους φοιτητές και εργαζόμενους, ντόπιους και μετανάστες.

 

-Κάτω τα χέρια από το άσυλο-διεύρυνσή του σε εργασιακούς χώρους και σχολεία!

-Αλληλεγγύη στη Villa Amalias και σε όλες τις καταλήψεις

-Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων μεταναστών

 

Φοιτητική Ομάδα ΟΚΔΕ-Σπάρτακος

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License