Κείμενο αλληλεγγύης στον 98fm απο Ραδιοφράγματα

.

Ο εσωτερικός εχθρός της κυριαρχίας εδώ και καιρό έχει προσδιοριστεί και στοχοποιηθεί. Μετά από τις φασιστικές επιθέσεις κράτους και φασιστικών συμμοριών  στον πλαστό εχθρό που επιμελώς έχουν κατασκευάσει στο πρόσωπο των μεταναστών, σειρά έχουν ως κέντρα «ανομίας» τα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα σε όλο τον ελλαδικό χώρο.  Βασιζόμενοι σε προσχήματα με τον γκεμπελικό μανδύα των εγχώριων ΜΜΕ, αλλά και υποτιθέμενων καταγγελιών από πολίτες για «παράνομες» δραστηριότητες μέσα σε  αυτοοργανωμένους και απελευθερωμένους κοινωνικούς χώρους, πραγματοποιούν  το επιτελικό μέρος ενός ευρύτερου πογκρόμ ενάντια σε αυτούς, μέρος του σχεδίου που έχει επιμεληθεί ο φασίστας Δένδιας σε συνέχεια του έργου των προκατόχων του στο υπουργείο προ. πο. Έτσι μετά την εισβολή των μπάτσων στην Κατάληψη Δέλτα το καλοκαίρι, την προσχηματική επίθεση στην Βίλα Αμαλίας στις 20/12 και την παρακρατική επίθεση στον  ελεύθερο κοινωνικό χώρο Xanadu στην Ξάνθη στις 21/12, έρχεται η επέμβαση των κρατικών σκυλιών στην ΑΣΟΕΕ την Παρασκευή 28/12 με πρόφαση ανώνυμη καταγγελία περί «διακίνησης προϊόντων παράνομου εμπορίου» στους χώρους του πανεπιστημίου. Στόχος της εισβολής ήταν ουσιαστικά το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι με την αλληλέγγυα στάση του στους μετανάστες καθώς και τον αντιφασιστικό του αγώνα και ο αυτοδιαχειριζόμενος αντικαθεστωτικός ραδιοσταθμός του 98fm. Ο σταθμός είχε επιλέξει να μεταδίδει τη φωνή των αγωνιζόμενων ανθρώπων, των αποκλεισμένων από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Από τους αντιστεκόμενους μετανάστες έξω από την ΑΣΟΕΕ μέχρι τους πολιτικούς κρατουμένους, από τους εργατικούς αγώνες μέχρι την αυτοδιαχείριση στις γειτονιές, από την αντιπληροφόρηση στις  μαζικές κινητοποιήσεις μέχρι τις εκδηλώσεις ενημέρωσης και αλληλεγγύης.

Η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη των από τα «κάτω», το σπάσιμο της απομόνωσης, η αντιπληροφόρηση ως ανάχωμα στα φερέφωνα της εξουσίας και η αντίσταση στα μισάνθρωπα σχέδια της κυριαρχίας, αποτελούν τα επιτελικά πεδία επιχειρήσεων του κράτους και μέρος της γενικευμένης επίθεσης του ενάντια σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Η κλιμακούμενη καταστολή όμως δεν μας πτοεί ούτε μας τρομοκρατεί. Μας πεισμώνει και μας δυναμώνει, θωρακίζοντας την δράση μας με αλληλεγγύη και αναδιοργάνωση των αντιδομών μας και συνεχή δυναμική και αντικαθεστωτική παρουσία σε όλα τα κοινωνικά πεδία που δέχονται  το μένος κράτους-παρακράτους και αφεντικών. Θα μας βρουν μπροστά τους, δημιουργώντας ένα διαρκές ανάχωμα τόσο σε γειτονιές, χώρους εργασίας και σε ευρύτερα πεδία κοινωνικών αγώνων όσο και στο πεδίο της χειραφέτησης και ευρύτερης κοινωνικής απεύθυνσης μέσα από συλλογικές προσπάθειες και αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύης μας στον ραδιοσταθμό 98fm και σε κάθε εγχείρημα ανατρεπτικού και ριζοσπαστικού λόγου.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ 98FM ΣΤΗΝ VILLA AMALIAS ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ XANADU

 

Συνέλευση του αυτοδιαχειριζόμενου διαδικτυακού ραδιοφώνου Ραδιοφράγματα

 

http://radiofragmata.espivblogs.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License