Σχετικά με την αστυνομική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ

Για ακόμα μία φορά, το τελευταίο διάστημα, η περιοχή γύρω από τη Βικτώρια μετατρέπεται σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη με ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες και λοιπούς φρουρούς του κράτους να στρατοπεδεύουν επάνω στην πλατεία και στα γύρω στενά. Στόχος αυτή τη φορά, μετά την κατάληψη “VillaAmalias”, το πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ.

Για ακόμα μία φορά, το τελευταίο διάστημα, η περιοχή γύρω από τη Βικτώρια μετατρέπεται σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη με ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες και λοιπούς φρουρούς του κράτους να στρατοπεδεύουν επάνω στην πλατεία και στα γύρω στενά. Στόχος αυτή τη φορά, μετά την κατάληψη “VillaAmalias”, το πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ.

Έτσι, λοιπόν, το μεσημέρι της Παρασκευής, 28-12-2012 με μια θεαματική επιχείρηση εισβάλλουν στο χώρο της ΑΣΟΕΕ. Συλλαμβάνουν 16 συνολικά άτομα -όλοι τους μετανάστες, μιας και η σχολή λόγω γιορτών ήταν άδεια από φοιτητές- που είχαν βρει καταφύγιο στο εστιατόριο της σχολής, με κάποιους να είναι απλά περαστικοί από το σημείο τη στιγμή που επιχειρούνταν η εισβολή. Στη συνέχεια, κατευθύνονται απευθείας στο υπόγειο της σχολής, όπου βρίσκονται τα φοιτητικά στέκια και σπάζοντας τις πόρτες εισβάλλουν και βρίσκουν κείμενα, αφίσες, έντυπο  υλικό, βιβλιοθήκη και το ραδιοφωνικό εξοπλισμό του 98fm. Άμεσα αρχίζει να συγκεντρώνεται αλληλέγγυος κόσμος έξω από τη σχολή και απωθείται από τους μπάτσους. Κατά τη μεταφορά των συλληφθέντων στο ΑΤ Κυψέλης, μέσα στην κλούβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας πια, οι μπάτσοι τους τρομοκρατούν και τους χτυπάνε, ενώ αρνούνται να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Την επομένη το πρωί, οι συλληφθέντες οδηγούνται στα δικαστήρια, με την κατηγορία για πώληση μη φορολογημένων ειδών ευτελούς αξίας, οι 14 από τους 16 αφήνονται ελεύθεροι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, ενώ 2 παραμένουν κρατούμενοι γιατί δεν έχουν χαρτιά.

Με τη συνήθη τακτική της ανώνυμης καταγγελίας (!) για παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων, εκδίδεται εισαγγελική παραγγελία για εισβολή στο χώρο του πανεπιστημίου. Δεν πρόκειται για ακόμα μία από τις βίαιες αστυνομικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη των μικροπωλητών που έχουν την πραμάτεια τους έξω από την ΑΣΟΕΕ. Αυτή τη φορά στήνεται μία θεαματική επιχείρηση με τη σύμπραξη αστυνομίας, κυβέρνησης, τοπικών αρχών (Δήμαρχος Καμίνης), και πρύτανη­­ (Κων/νος Γάτσιος), που πολύ γρήγορα αποδεικνύεται ότι στόχος της δεν ήταν αποκλειστικά και μόνο το μικρεμπόριο.

Δε στοχεύουν σε εστίες ανομίας, στοχεύουν σε εστίες αντίστασης

Στοχεύουν την κοινωνική διάσταση του πανεπιστημιακού ασύλου. Όμως, ο χώρος του πανεπιστημίου έχει συγκεκριμένη ιστορία και είναι κάτι πολύ περισσότερο από αίθουσες διδασκαλίας. Είναι χώρος όπου στην πράξη γίνονται πολιτικές ζυμώσεις και χτίζονται αντιστάσεις. Είναι χώρος που στην πράξη λειτουργεί ως καταφύγιο διαδηλωτών και κυνηγημένων από την κρατική καταστολή. Και δε χρειάζεται κανένας νόμος να επιβεβαιώσει και να στηρίξει την ύπαρξή του. Ε­ίναι το κεκτημένο αμέτρητων αγώνων, συγκρουσιακών και μη, που το καθιστούν στην ιστορική μνήμη χώρο αφιλόξενο για την αστυνομία. Και όλα αυτά δε διαγράφονται με καμία αστυνομική εισβολή.

Στοχεύουν τα πολιτικά στέκια, κατειλημμένους χώρους εντός των πανεπιστημίων από φοιτητές και φοιτήτριες. Χώροι που παράγουν ανατρεπτικό λόγο και δράση, στεγάζουν πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, δανειστικές βιβλιοθήκες, αντιμαθήματα κ.α. Χώροι που δεν χωράνε τις κάθε μορφής ιεραρχίες και αυθεντίες, το ρατσιστικό μίσος, τους έμφυλους διαχωρισμούς. Χώροι όπου σφυρηλατούνται σχέσεις οριζόντιες και εχθρικές σε κάθε μορφή εξουσίας. Και όλα αυτά δεν εκκενώνονται με καμία αστυνομική εισβολή.

Στοχεύουν υποδομές που χτίζονται από κινηματικές διαδικασίες και εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο αυτές. Έναν ραδιοφωνικό σταθμό στην προκειμένη περίπτωση, τον 98 FM ,που υπονομεύει την κυρίαρχη προπαγάνδα, το lifestyle και την κατανάλωση. Που πίσω από τα μικρόφωνα βρίσκονται τα ίδια τα υποκείμενα του κινήματος. Ένα σταθμό που στήθηκε συλλογικά προάγοντας ανατρεπτικό λόγο και δράση. Και όλα αυτά δεν κατάσχονται σε καμία αστυνομική εισβολή.

Στοχεύουν τον αγώνα των μεταναστών μικροπωλητών της ΑΣΟΕΕ. Άνθρωποι διωγμένοι από τις χώρες τους για λόγους οικονομικούς και λόγους πολέμου, που έχουν φτάσει ως εδώ για να βρεθούν αντιμέτωποι με την περιθωριοποίηση, το ρατσισμό και την εκμετάλλευση, που κυνηγιούνται καθημερινά από τα γκλομπ των μπάτσων και τα μαχαίρια των φασιστών· που τα περιθώρια βιοπορισμού τους είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένα, όχι επειδή το επέλεξαν, αλλά εξαιτίας της ίδιας της συνθήκης που τους έχει επιβληθεί· που προσπαθούν μέσα από το μικρεμπόριο να βγάλουν ένα μεροκάματο και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Συνυπάρχοντας αρμονικά μαζί μας επιλέγουν να σπάσουν το φόβο και την απομόνωση, να αντισταθούν, να αγωνιστούν μαζί με τους ντόπιους, να φτιάξουν μαζί με φοιτητές και αλληλέγγυους κοινότητες αγώνα μέσα από την συνέλευση μεταναστών και αλληλέγγυων ΑΣΟΕΕ. Φυσικά, η συσπείρωση και η οργάνωση των καταπιεσμένων είναι ό,τι πιο επικίνδυνο για τον κόσμο της εξουσίας που αναπαράγει τον εαυτό του σπέρνοντας επίπλαστους διαχωρισμούς. Και όλα αυτά δεν καταστέλλονται με καμία αστυνομική εισβολή.

Αυτά είναι όλα όσα χτίζονται στο χώρο της ΑΣΟΕΕ και η γλώσσα της εξουσίας χαρακτηρίζει ως εστίες ανομίας.

Και εμείς αναρωτιόμαστε: Πού είναι η πραγματική αδικία, ο πραγματικός παραλογισμός;

Μήπως όταν θεσμοθετούνται νόμοι που περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, που περικόπτουν τις όποιες κοινωνικές παροχές, που επιτρέπουν αθρόες απολύσεις, που επιβάλλουν όλο και περισσότερες ώρες δουλειάς για όλο και λιγότερα χρήματα, ενώ ταυτόχρονα ευνοούν σκανδαλωδώς τράπεζες, εφοπλιστές, μεγαλοβιομηχάνους και λοιπά αφεντικά;

Μήπως όταν θεσμοθετούνται νόμοι που οδηγούν όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια στην ανέχεια και την πλήρη εξαθλίωση, ενώ παράλληλα προσπαθούν να αναχαιτίσουν οποιοδήποτε ψήγμα αντίστασης από την πλευρά των αγωνιζόμενων ανθρώπων;

Άραγε ποιους απειλούν οι νόμοι και ποιους οι εστίες ανομίας;

Κατά πόσο το άσυλο, τα στέκια και οι κατειλημμένοι χώροι, τα αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα, οι κινηματικές υποδομές, οι μετανάστες μικροπωλητές αποτελούν απειλή για τους από τα κάτω; Ποιος μπορεί να αισθάνεται ότι κινδυνεύει πέρα από την εξουσία και όσους τη στηρίζουν;

Σε έναν κόσμο που οι νόμοι φτιάχνονται για να καταπιέζουν τους φτωχούς και να καταστέλλουν όσους αγωνίζονται εμείς συνειδητά επιλέγουμε να είμαστε άνομοι.

Υπάρχει ένα σαφές νήμα που συνδέει την εκκένωση της κατάληψης VillaAmalias και την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ. Και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι βρίσκονται χωροταξικά στο κέντρο της Αθήνας, στην καρδιά της μητρόπολης.

Στο κέντρο της Αθήνας, που αποτελεί το κατεξοχήν πεδίο των κοινωνικών συγκρούσεων και αναδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις κοινωνικές αντιθέσεις που αναπτύσσονται, που η επιβίωση με την ευημερία χωρίζονται από μια μεσοτοιχία, που η φτώχεια και η εξαθλίωση στέκονται πλάι-πλάι με τον υπέρμετρο καταναλωτισμό, που οι κοινωνικοί αγώνες έρχονται σε ευθεία ρήξη με την αδηφάγο καπιταλιστική ανάπλαση και ανάπτυξη.

Στο κέντρο της Αθήνας, όπου στήνεται τα τελευταία χρόνια η χιτλερικής έμπνευσης πρακτική των καθαρών ζωνών. Η αρχή έγινε από την περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, όπου ξεκίνησε να δομεί η Χρυσή Αυγή την παρουσία της στο πολιτικό προσκήνιο. Εκμεταλλευόμενη την κοινωνικο-οικονομική συγκυρία, τις ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες διαβίωσης ντόπιων και μεταναστών στην περιοχή, αλλά κυρίως έχοντας την αγαστή στήριξη του κράτους, άρχισε να εφαρμόζει την ‘’εκκαθάριση’’ της περιοχής. Και είναι προφανές ότι οι αγώνες που διεξάγονται στην ΑΣΟΕΕ, η κατάληψη της VillaAmalias αλλά και κάθε άλλη εστία αντίστασης στην περιοχή, είναι αποφασιστικό ανάχωμα στην εξάπλωση αυτού του απάνθρωπου σχεδιασμού.

Σ’ αυτό ακριβώς το πεδίο βρίσκονται η ΑΣΟΕΕ και η VillaAmalias και είναι ξεκάθαρη επιλογή τους να τάσσονται με το μέρος αυτών που βρίσκονται στο πάτο της κοινωνικής πυραμίδας.

Και εμείς από την πλευρά μας έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Επιλέγουμε, ντόπιοι και μετανάστες, το συλλογικό δρόμο του αγώνα ενάντια στον ολοκληρωτισμό που θέλουν να μας επιβάλουν. Με όπλα μας την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και τις οριζόντιες δομές μας χτίζουμε εστίες αντίστασης και ελευθερίας.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ VILLA AMALIAS ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟ

Πρωτοβουλία από την Συνέλευση μεταναστών και αλληλέγγυων ΑΣΟΕΕ

 

http://immigrants-asoee.espivblogs.net/

 

 

από Initiative de l’Assemblée des Immigr&#23 08/01/2013 8:38 μμ.


Une fois encore, ces derniers temps les environs autour de Victoria se sont transformés en une zone policière avec MAT, DIAS, flics en civil et autres chiens de garde de l’État qui occupent la place et ses alentours. Cette fois, après le squat Villa Amalias, la cible est l’université ASOEE.

Une fois encore, ces derniers temps les environs autour de Victoria se sont transformés en une zone policière avec MAT, DIAS, flics en civil et autres chiens de garde de l’État qui occupent la place et ses alentours. Cette fois, après le squat Villa Amalias, la cible est l’université ASOEE.

Dans l’après-midi du vendredi 28-12-12, une opération spectaculaire a envahi le lieu d’ASOEE. Au final, les flics arrêtent 16 personnes, toutes immigrées, – l’école étant vide d’étudiants à cause des fêtes – qui ont été trouvé caché dans le restaurant universitaire, certains malchanceux passant par là quand ils lancèrent l’invasion. Ensuite, ils vont de suite au sous-sol de l’école où se trouvent les stekis* étudiants et forcent les portes, entrant et trouvant textes, affiches, matériaux écrits, bibliothèque et la station de radio de 98fm. Des personnes solidaires commencent immédiatement à se rassembler devant l’école et se font chasser par les flics. Quand ils transfèrent les arrêtés au commissariat de Kypseli, dans le bus et loin des yeux du public, les flics les terrorisent et les frappent, alors qu’ils refusent de les transférer à l’hôpital. Le samedi matin, les arrêtés sont conduits au tribunal pour l’accusation de vente de produits sans payer de taxes. Sur les 16, 14 sont remis en liberté après la comparution au tribunal, tandis que 2 restent détenus parce qu’ils n’ont pas de papier.

Avec leur tactique habituelle de l’appel anonyme (!) à propos de commerces illégaux, ils publient le mandat du procureur pour l’invasion du lieu de l’université. Ce n’est pas une opération policière agressive de plus pour arrêter les vendeurs qui ont leurs marchandises devant ASOEE. Ils ont cette fois organisé une opération spectaculaire avec l’appui de la police, du gouvernement, de la mairie (le maire Kaminis) et du recteur (Constantinos Gatsios). Il s’est vite avéré que la cible n’était pas seulement le commerce illégal.

Ils ne ciblent pas des foyers d’illégalité, ils ciblent des foyers de résistance.

Ils ciblent le côté social de l’asile universitaire. Mais l’espace de l’université à une histoire spécifique et est plus qu’un lieu d’étude, c’est un lieu où dans les faits se trouvent des fermentations politiques et se construisent des résistances. C’est un lieu qui en pratique fonctionne comme un refuge pour les manifestants et ceux pourchassés par la répression étatique. Nous n’avons besoin d’aucune loi pour confirmer et soutenir son existence. C’est un acquis d’innombrables luttes, avec ou sans affrontements, qui s’établit dans la mémoire historique comme un lieu où les flics ne sont pas les bienvenus. Et tout cela ne peut être éradiqué par aucune invasion policière.

Ils ciblent les stekis politiques, lieux occupés au sein de l’université par des étudiants et étudiantes. Lieux qui produisent discours et pratiques subversifs, qui hébergent des maisons d’éditions politiques et culturelles, bibliothèques de prêt, leçons, etc. Lieux où la hiérarchie, la spécialisation, le racisme et le sexisme n’ont pas leur place. Lieux où se forgent des relations horizontales et contre toute forme d’autorité. Et tout cela ne peut être évacué par aucune invasion policière.

Ils ciblent les infrastructures construites par le mouvement qui fonctionnent pour celui-ci et seulement lui. Une station de radio dans ce cas-ci, 98fm, qui sape la propagande dominante, le style de vie capitaliste et le consumérisme. Ceux qui parlent au micro sont des sujets du mouvement. Une radio bâtie collectivement et qui promeut des idées et pratiques subversives. Et tout cela ne peut être saisit par aucune invasion policière.

Ils ciblent la lutte des immigrés vendeurs d’ASOEE. Personnes qui ont quitté leurs pays pour des raisons économiques ou de conflit, qui sont arrivés ici pour se retrouver confrontés à la marginalisation, au racisme et à l’exploitation, qui chaque jour sont chassées par les matraques des flics et les couteaux des fascistes. Personnes dont les moyens de subsistance sont limités, non parce qu’ils l’ont choisit, mais parce que leurs conditions sociales leurs sont imposées, qui essayent par le biais du petit commerce de gagner chaque jour un peu d’argent et de vivre dignement. Coexistant de manière harmonique avec nous, ils choisissent de briser la peur et l’isolement, de résister, de lutter avec les locaux, de créer avec les étudiants et solidaires des communautés de lutte au sein de l’assemblée des immigrés et solidaires d’ASOEE. Bien sûr, le rassemblement et l’organisation des opprimés est ce qui est dangereux pour le monde du pouvoir, qui s’auto-reproduit en semant de fausses séparations. Et tout cela ne peut être réprimé par aucune invasion policière.

C’est tout cela qui est construit à ASOEE et c’est ce que le langage du pouvoir décrit comme des foyers d’illégalité.

Et nous nous demandons : où est la réelle injustice, la réelle absence de logique ?

Peut être quand une loi est votée et qui baisse les salaires et retraites, qui coupe tous les services sociaux, qui autorise les licenciements sans motifs, qui oblige à faire plus d’heures de travail pour moins d’argent, tandis que dans le même temps elle favorise de façon scandaleuse les banques, armateurs, grands industriels et autres patrons ?

Peut être quand une loi est votée et qui entraîne de plus grands pans de la société dans la pauvreté et la misère, tandis qu’en parallèle ils tentent d’enrayer chaque effort pour résister de ceux qui luttent ?

Qui sont ceux qui sont menacés par les lois et qui sont ceux qui sont menacés par les foyers d’illégalité ?

De quelle manière l’asile, les stekis et lieux occupés, les radios auto-gérées, les infrastructures du mouvement, les immigrés vendeurs, sont tous une menace pour ceux d’en-bas ? Qui peut se sentir en danger en dehors de l’autorité et ceux qui les soutiennent ?

Dans un monde où la loi est faite pour opprimer les pauvres et réprimer ceux qui luttent, nous choisissons d’être illégaux.

Il y a un lien direct entre l’expulsion du squat Villa Amalias et l’invasion d’ASOEE, qui se trouvent tous les deux dans le centre d’Athènes, dans le coeur de la métropole.

Le centre d’Athènes, qui est par excellence le lieu des conflits sociaux et qui démontre de la manière la plus crue les contrastes sociaux qui se développent, où la survie et la prospérité sont séparés par un mur, où la misère et l’ultra-consumérisme sont côte à côte, où les luttes sociales font face à la restructuration et au développement capitaliste.

Le centre d’Athènes où durant les dernières années s’est établi la pratique nazie des zones nettoyées. Cela a débuté dans la région d’Agios Panteleimonas où Aube Dorée a commencé à construire sa présence dans la scène politique. Exploitant les circonstances sociales et économiques, la situation ardue pour la survie des locaux et immigrés dans la région, mais surtout en ayant l’admirable soutien de l’État, il commence à établir le « nettoyage » de la zone. Et il évident que les luttes qui se sont déroulées à ASOEE, le squat Villa Amalias et toutes les autres foyers de résistance dans la région sont des remparts déterminants contre la diffusion de ses plans inhumains.

Dans ce champ exact se trouve ASOEE et Villa Amalias qui ont fait le choix clair d’être aux côtés de ceux qui sont à la base de la pyramide sociale.

Et nous de notre côté nous avons une position claire contre la guerre qu’ils nous ont déclaré. Nous choisissons, locaux et immigrés, la voie collective de la lutte contre le totalitarisme qui veulent nous imposer. Avec nos armes que sont la solidarité, l’auto-organisation et nos structures horizontales, nous créons des foyers de résistance et de liberté.

 RIEN N’EST FINI, TOUT COMMENCE MAINTENANT

 AUCUNE POURSUITE CONTRE LES IMMIGRÉS VENDEURS

 SOLIDARITÉ AVEC LE SQUAT VILLA AMALIAS ET CHAQUE LIEU AUTO-GÉRÉ

Initiative de l’Assemblée des Immigrés et Solidaires d’ASOEE

από Initiative of the Assembly of Migrants and S 08/01/2013 8:39 μμ.


For one more time, the last period, the region around Victoria square becomes a police-band zone with different kind of cops (MAT, DIAS, undercover cops and other state’s guards) camping on the square and the streets close to it. This time, after the squat “Villa Amalias, in their target is the Economical University of Athens.

For one more time, the last period, the region around Victoria square becomes a police-band zone with different kind of cops (MAT, DIAS, undercover cops and other state’s guards) camping on the square and the streets close to it. This time, after the squat “Villa Amalias, in their target is the Economical University of Athens.

So, on Friday, 28-12-2012 with a spectacular operation they invade the university. They arrest 16 people- all of them immigrants, as the university was empty of students because of the Xmas- who had entered the restaurant of the university trying to avoid the arrestment. Moreover, some of the arrested immigrants were just passing by when the police invaded the building. The police entering the university go straight to the basement of the building where different students’ political haunts are located and breaking their doors they enter finding articles, posters, brochures, libraries and the radio equipment of 98fm. Instantly out of the university solidarity peoples arrive but they are pushed back by the cops. During the transportation of the arrested immigrants to the Kipseli’s police station, inside the van and far from the media spotlight, the cops are terrifying and beating them denying transporting them to the hospital. Next morning they go to trial on charges for selling low value non-taxed items. The trial is postponed and 14 of them are set free until the new date of the trial while 2 remain detained because they don’t have legal papers.

With the usual tactic of anonymous complaint (!) for illicit goods, a court order is issued ordering the police forces to invade the university. It is not, as usual, one more brutal police operation against the immigrant peddlers who have their merchandise outside the university. This time a spectacular operation is staged in partnership with the police, the government, the local authorities (mayor Kaminis) and the rector of the university (Konstantinos Gatsios) where quick enough is proved that was not targeting exclusively the petty trade.

They are not targeting lawless enclaves, they are targeting resistance enclaves

They are targeting the social dimension of university asylum. But the university has a very specific history and it is something much more than classrooms. It is a place where political fermentations take place and resistances are built. It is a place that serves as a shelter for demonstrators and chased from state repression. And there is no law needed to confirm and support its existence. It istheacquis of countlessstruggles, violentornot, that renders it to the historical memory a place inhospitable to the police. Andallthesearenotdeletedbyanypoliceinvasion.

They are targeting the students’ political haunts, squatted places inside the university. Places that produce subversive speech and action, hospitalize political and cultural events, lending libraries, etc. Places where no tolerance to hierarchy, experts, racial hate, sex discrimination is accepted. Places where horizontal relationships against any kind of domination are being built. And all these are not evacuated by any police invasion

They are targeting structures built by the movement. In this occasion, a radio station that undermines the dominant propaganda, the lifestyle and the consumption. A radio station that the microphones are given to those who participate to the movement. A radio station that was made collectively producing subversive speech and action. And all these are not impounded by any police invasion

They are targeting the struggle of immigrant peddlers of ASOEE. People chased from their countries due to economical and war reasons, arriving here to face the marginalization, the racism and the exploitation, the police and fascists attacks. People who have quite limited livelihood opportunities, not because they chose it, but because of the condition obtruded on them. People who try through the petty trade to earn some money and live in dignity. Coexisting in harmony with us, they choose to break their fear and isolation, to resist, having common struggles with the natives, to build with students and solidarity people struggle communities through their participation in the assembly of “immigrants and solidarity of ASOEE”. Of course, the aggregation and the organization of those who suffer the state oppression is the number one danger for the authority, which reproduces itself by making artificial divisions. And all these are not repressed by any police invasion.

These are being built in the Economical University of Athens and the authority characterizes them as lawless enclaves.

And we ask ourselves : where is the real injustice, the real lack of logic ?

Is it when a law is passed to decrease the wages and pensions, to cut all the social services, to authorise dismissal without reasons, to make us work more for less money, while at the same time laws favorise in a scandaleous way banks, ship owners, big industrials and others bosses ?

Is it when laws lead more and more parts of society to poverty and misery, while they try to stop each effort to resist from the ones who struggle ?

Who are the ones who are threatened by laws and who are the ones who are threatened by the enclaves of lawlessnes ?

In which way the asylum, the political haunts and occupied places, the self-managed radios, the infrastructures of the movement, the migrants vendors, are all a threat for the ones at the below? Who can feel themselves in danger apart from authority et those who supports it ?

In a world where the law is made to oppress the poors et repress those who struggle, we choose to be illegals.

There is a direct link between the eviction of the squat Villa Amalias and the raid against ASOEE, who are both placed in the centre of Athens, in the heart of the metropole.

The center of Athens, where most of the social conflicts occur, where the developping social oppositions are demonstrated in the most obvious way, where survival and prosperity are separated by a thin line, where poverty and misery are side by side with over-consumerism, where the social struggles face the capitalist restructuration and developpement.

The centre of Athens, where the nazi practices of clean spaces has been established for the last years. This all began in the area of Agios Panteleimonas where Golden Dawn started to establish its presence in the political scene. By exploiting the social and economic circumstances, the rough situation of the locals and migrants living in the area, but especially with the excellent support of the State, Golden Dawn started to put intro practice the “cleaning” of the area. It’s obvious that the struggles that occured in ASOEE, Villa Amalias squat and all others hearths of resistance in the area are important ramparts against the spreading of their inhuman plannings.

This is the exact field where ASOEE and Villa Amalias are placed, and they made the clear choice to be side by side with those at the below of the social pyramid.

And us, we make a clear choice to stand up against the war that they have declared to us. We choose, us locals and migrants, the collective path of the struggle against the modern totalitarism that they are trying to impose to us. With solidarity, self-organisation and our horizontal structures, we create hearths of resistance and freedom.

NOTHING HAS ENDED, EVERYTHING STARTS NOW

NO PROSECUTION OF MIGRANTS VENDORS

SOLIDARITY WITH VILLA AMALIAS SQUAT AND EVERY SELF-MANAGED PLACE

 Initiative of the Assembly of Migrants and Solidarians of ASOEE

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License