Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, Σάββατο 12/1, 12.00, Προπύλαια

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, Σάββατο 12/1, 12.00, Προπύλαια, ενάντια στην κατασταλτική στρατηγική του κράτους.

post image

 

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΟΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ,
ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

είναι κομμάτι των κοινωνικών-ταξικών αγώνων και κύτταρα ενός άλλου κόσμου, ελευθερίας, ισότητας, αυτοοργάνωσης, αλληλοβοήθειας, αξιοπρέπειας, συντροφικότητας, δημιουργικότητας, κοινοκτημοσύνης


“…Αυτοί είμαστε. Εμείς και οι χιλιάδες διαδηλωτές, αγωνιστές, καταληψίες, απεργοί, μαχητές των δρόμων. Είμαστε οι άστεγοι και οι ανέστιοι, οι πανκς και οι αλήτες, οι χορτοφάγοι και οι φεμινίστριες, οι ξενύχτηδες και οι εργάτες, οι πένητες και οι αδικημένοι, τα θύματα του ρατσισμού και οι εκδικητές του άδικου…”

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

- στην κατάληψη Villa Amalias που δέχτηκε αστυνομική εισβολή στις 20/12/12, με 8 συντρόφισσες και συντρόφους να διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, τις αστυνομικές δυνάμεις να παραμένουν έξω από το κτίριο και τον Δήμο Αθηναίων να δρομολογεί διαδικασίες κατάσχεσης, ανάμεσα στα υπόλοιπα (υποδομές υπολογιστών, στούντιο και συναυλιών) και του εξοπλισμού της τυπογραφικής κολεκτίβας Rotta

- στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Xanadu στην Ξάνθη που δέχτηκε φασιστική-παρακρατική εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα της 22/12/12

- στον αυτοοργανωμένο ραδιοσταθμό “98fm - Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης” που κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του, στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ που δέχτηκε αστυνομική εισβολή όπως και τα υπόλοιπα πολιτικά στέκια της σχολής, στους 16 μετανάστες μικροπωλητές που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση «πάταξης» άλλης μιας «εστίας ανομίας» στις 28/12/12
Σάββατο 12 Γενάρη, 12.00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΟΡΘΩΝΕΤΑΙ


καταλήψεις, στέκια, αυτοοργανωμένοι χώροι, συλλογικότητες, συντρόφισσες, σύντροφοι

 

* Επόμενη συνέλευση σχετικά με την εβδομάδα δράσεων αλλλεγγύης (5-12/1/13) και τα οργανωτικά ζητήματα της πορείας: Δευτέρα 7/1, 7.00μμ, ΑΣΟΕΕ.

"Τη Δευτέρα 7 Γενάρη θα πραγματοποιηθεί στην ΑΣΟΕΕ στις 19.00 Συνέλευση για τη διοργάνωση της διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας στις 12 Γενάρη καθώς και για τη διοργάνωση και άλλων δράσεων.

 

Το συγκεκριμένο κάλεσμα πραγματοποιείται στα πλαίσια της Εβδομάδας (από 5 ως 12 Γενάρη 2013) Πανελλαδικών Δράσεων Αλληλεγγύης ενάντια στη καταστολή της Κατάληψης Villa Amalias, την αστυνομική-μηντιακή επιχείρηση στη Ασοεε ενάντια στον 98 Fm, το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Ασοεε και τους μετανάστες μικροπωλητές στην Αθήνα, ενάντια στην φασιστική-παρακρατική επίθεση στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Xanadu στην Ξάνθη, ενάντια στην επέλαση του κοινωνικού εκφασισμού και του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

καλούν: Καταλήψεις, Στέκια, Συλλογικότητες, Αυτοοργανωμένοι Χώροι, Σύντροφοι-Συντρόφισσες."

Εικόνες:

από ένας σύντροφος 05/01/2013 4:32 μμ.


Συντρόφισσες, σύντροφοι είναι σημαντικό το Σάββατο 12/1/13 να διοργανωθούν πορείες ή παρεμβάσεις αλληλεγγύης σε όσο το δυνατό περισσότερες πόλεις του ελλαδικού χώρου μακάρι και διεθνώς.

Επίσης, σημαντικό είναι ο καθένας κι η καθεμία να συμβάλλει με δράσεις αλληλεγγύης την εβδομάδα δράσεων αλληλεγγύης 5-12/1/13.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΠΙΣΩ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

από σύντροφος από επαρχία 05/01/2013 7:01 μμ.


Αυτό το κάλεσμα είναι το σημαντικότερο της χρονιάς και όχι γιατί μόλις ξεκινά η νέα χρονιά!

Έχει ευρύτατη απεύθυνση και μπορεί να αγκαλιαστεί από τεράστιο κόσμο και όχι μόνο από τους συντρόφους αναρχικούς.

Θα μπορούσε να οργανωθεί και σαν πανελλαδικό κάλεσμα. Εγώ παρ'ότι μένω στην επαρχία θα κατέβω στην Αθήνα ειδικά για την συγκέντρωση. Ξέρω και πολλούς άλλους που θέλουν.

Ας οριστεί μια άλλη μέρα που θα έχει πολλές διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Σημασία ΤΩΡΑ έχει να βγει ένα βροντερό μήνυμα στο κέντρο και να ξαναπάρουμε πίσω την βίλα Αμαλίας!

από anarchist 06/01/2013 1:30 πμ.


Όλοι είμαστε γεμάτοι οργή από τα τελευταία χτυπήματα της καταστολής σε Βίλα και Ασοεε και η πρώτη αυθόεμητη και ίσως και πιο ειλικρινής αντίδραση είναι η πράξη. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να υπακούμε μόνο στο θυμικό αλλά θα πρέπει να συνθέσουμε τον λόγο με την πράξη για να μην καταλήξουμε στείροι ακτιβιστές, βέγγοι που τρέχουν χωρίς να ξέρουν προς τα πού και με ποια προοπτική.

Εάν πρόκειται για πανελλαδική κινητοποίηση θα ήταν ζητούμενο να δοθεί χρόνος σε όλους να οργανώσουν τη συμμετοχή τους σε κάτι τέτοιο μέσα από διαδικασίες που θα ήταν πέρα από την απλή ανακοίνωση για ένα κάλεσμα για πορεία.

Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας και πρέπει να της δώσουμε χρόνο, χώρο και πλαίσιο να εκφραστεί

Συντροφικά από την επαρχία, κάπου στο νοτιοδυτικό μέρος του ελλαδικού χώρου

από μια 08/01/2013 4:39 μμ.


Παρακαλω για το κομματι της διεθνουσ ενημερωσης να υπαρξει σχετικο κειμενο στα αγγλικα 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License