Ανάληψη ευθύνης απο FAI/ELF Νέοι Ορίζοντες Φλεγόμενης Οργής

μετάφραση από http://325.nostate.net/?p=6838

 

Στα πλαίσια του εν εξελίξει αναρχικού πολέμου για την ολική απελευθέρωση, πραγματοποιήσαμε χτύπημα στο ραδιόφωνο και το τηλεοπτικό σταθμό αναμετάδοσης του Bathampton. Βάλαμε φωτιές σε τέσσερα διαφορετικά σημεία των δομών, και φύγαμε ανενόχλητοι. Ως αποτέλεσμα του σαμποτάζ, ήταν η πρόκληση ζημιών αξίας εκατοντάδων χιλιάδων λιρών, και σε περιφερειακό επίπεδο η διακοπή των τηλεοπτικών καναλιών με freeview καθώς και όλων των εθνικών και αναλογικών ψηφιακών ραδιοφωνικών σταθμών. Επιπλέον, σταμάτησαν να εκπέμπουν από την Vodafone και άλλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, καταστρέφοντας την επικοινωνία της αστυνομίας και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες. 80.000 σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή επηρεαστήκανε.


Η βιομηχανία του θεάματος είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την χειραγώγηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Χωρίς έναν σταθερό ανεφοδιασμό των αποσπάσεων της προσοχής θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να πειστούν οι άνθρωποι ότι οι ζωές τους είναι ικανοποιητικές, να πειστούν να συνεχίζουν να εργάζονται ή να αναπαράγουν το σύστημα με οποιοδήποτε τρόπο. Έτσι,  για να στερήσουμε από το δίκτυο την ικανότητα να προσφέρει αυτό το βασικό μέσο διαφυγής από το χρόνιο σύγχρονο στρες, το άγχος, την απογοήτευση και την δυσαρέσκεια, πρόκειται να υπονομεύουμε την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας, όμως προσωρινά.


Υπάρχουν πολλοί  ήπιοι στόχοι και πολλοί απλοί διαθέσιμοι μέθοδοι χαμηλής τεχνολογίας για εμάς τους αντάρτες που επιλέγουμε την συμπλοκή πάνω στην απελπισία. Αυτό προκαλεί την προοπτική της εξέγερσης με χιλιάδες πρόσωπα, με άπειρους λόγους για τον αποκλεισμό και την καταστροφή ο,τιδήποτε βρίσκεται ανάμεσα σε μας και τους στόχους μας. Θέλουμε να βιώσουμε την αρμονία σαν ένας ζωντανός πλανήτης , να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο ως ένας οικείος κύκλος περήφανων και ελεύθερα σκεπτόμενων ατομικοτήτων και να βρούμε την ευκαιρία να πλάσουμε μια ύπαρξη με άγριο παιχνίδι και άγρια χαρά. Η πρώτη μας απάντηση όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την σημερινή εξοντωτική κυριαρχία και την υποταγμένη κοινωνία θα είναι πάντα ταραχές, χάος, άρνηση και ομορφιά.


Οι σύντροφοι μας από μακριά, οι οποίοι επίσης «φέρουν» τον αγώνα μοιράζονται τις σκέψεις μας τόσο στενά που συχνά οι λέξεις τους θα μπορούσαν να είναι δικές μας. Έτσι, όταν απάγονται και κρατιούνται μακριά από εμάς, μόνο η αποφασιστικότητα μας τροφοδοτείται περαιτέρω. Μετά από πολλές δράσεις στην Ιταλία, το κράτος έχει εξαπολύσει ένα κύμα καταστολής κατά των αναρχικών και των έργων τους (επιχειρήσεις Ardire, Mangiafuoco, Ixodidae, Thor…) , κάποιοι κατηγορούνται για ορισμένες επιθέσεις της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας και αποτελούν τρόπαιο για το δικαστικό τσίρκο των μέσων μαζικής ενημέρωσης : Ο Nicola Gai και ο  Alfredo Cospito, οι οποίοι κατηγορούνται για τον πυρήνα Όλγα της FAI. Αλλά ακόμα και αν οι εισαγγελείς είχα σκεφθεί για ένα λεπτό ότι έχουν διαλύσει την ομάδα, ακόμη και στην Ιταλία, με τις επιχειρήσεις τους, άλλος πυρήνας τους απέδειξε σύντομα ότι κάνουν λάθος με μια επίθεση εναντίον του τραπεζικού συστήματος του κεφαλαίου, ακολουθούν μπαράζ σαμποτάζ στην Ινδονησία, οι πυροβολισμοί στο Μεξικό, οι απελευθερώσεις στην Ρωσία, οι βομβιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα, οι μαζικοί εμπρησμοί στην Αργεντινή, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Οι νέοι αναρχικοί αντάρτες γελούν στα πρόσωπα των ισχυρών, διότι η καταστολή ρίχνει μόνο βενζίνη στις πυρκαγιές της ανοιχτής ακαθοδήγητης αντίστασης.


Είμαστε στο πλευρό του καθενός που έχει κάψει τα αποπνικτικά εγχειρίδια και έχει πάρει την επίθεση για να ζωντανέψει την αναρχία που έχει μετατραπεί σε σκόνη σε τόσους πολλούς λαιμούς. Η σύλληψη οποιουδήποτε αντάρτη γίνεται ακόμη ένα κίνητρο για αγώνα, και όπως είπαμε και πιο πριν και θα ξαναπούμε, ως υπενθύμιση του κοινωνικού κόστους της φυλάκισης τους.


Αυτή η δράση πραγματοποιήθηκε οκτώ χρόνια μετά από την ημέρα που ο Xosé Tarrio (ένας αξιοπρεπής κρατούμενος των μονάδων απομόνωσης FIES της Ισπανίας, ενάντια στις οποίες έγινε μια σειρά επιθέσεων την τελευταία δεκαετία για τις οποίες αργότερα ανέλαβε την ευθύνη η πρώτη γενιά της  FAI) πέθανε στο κελί, αφήνοντας το αίμα του στα χέρια των δικαστών, των δεσμοφυλάκων και των μπάτσων.


FAI/ELF


Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/ Μέτωπο Απελευθέρωσης Γης


Νέοι Ορίζοντες Φλεγόμενης Οργής
 

από @ 08/01/2013 10:26 μμ.


βλ. την έκδοση του Ταμείου αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών:

Xosé Tarrío Gonzáles
Τρέξε, άνθρωπε, τρέξε - Ημερολόγιο από τις φυλακές FIES

πρόλογος - μετάφραση Δημήτρης Κουφοντίνας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License