Σχέδιο εκκένωσης περίπου 40 κτιρίων που έχουν καταληφθεί από διάφορες ομάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα θέτει σε εφαρμογή η Αστυνομία. Μετά την επέμβαση στις καταλήψεις της βίλας Αμαλίας και Σκαραμαγκά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει και σε νέες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η επιχείρηση στην κατάληψη Σκαραμαγκά έγινε λίγες ώρες μετά την προσπάθεια ανακατάληψης της βίλας Αμαλία την Τετάρτη, ενώ -κατά τις πληροφορίες- ήταν σχεδιασμένο να γίνει έπειτα από λίγες ημέρες.

Ωστόσο, αποφασίστηκε να γίνει άμεσα, προκειμένου να σταλεί σαφές μήνυμα ότι «καταστάσεις ανομίας δεν θα είναι πλέον ανεκτές».

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί για τις καταλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ήταν το σχόλιο επιτελούς: «Στη βίλα Αμαλία η πρώτη κατάληψη κράτησε 22 χρόνια και η δεύτερη 22 λεπτά».

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License