Κείμενο αλληλεγγύης από την Πρέβεζα

αντιφασιστική συνέλευση πρέβεζας

 

Αλληλεγγύη στη Villa Amalias την Κατάληψη Πατησσίων και Σκαραμαγκά το 98FM και όλους τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και εγχειρήματα
 
Με τις εισβολές των αστυνομικών δυνάμεων στις καταλήψεις στέγης/κοινωνικά κέντρα και τις δεκάδες συλλήψεις αγωνιστών, κράτος και κεφάλαιο κλιμακώνουν το κύμα βίας και καταστολής. 
Οι επιχειρήσεις αυτές, έρχονται σαν συνέχεια της εισβολής της αστυνομίας στη φοιτητική εστία της Θεσσαλονίκης ενάντια στους φοιτητές που παλεύουν για να μη χάσουν τη διαμονή τους στην εστία αλλά και στην ΑΣΟΕΕ κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων όπου και υπήρξε επίθεση σε στέκια του αντιεξουσιαστικού χώρου και της αριστεράς, δεν παρέλειψαν δε να θέσουν εκτός λειτουργίας το 98FM (Ραδιοζώνες ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ 'Εκφρασης).
 
Όλα αυτά έρχονται σαν συνέχεια της προσπάθειας να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικοί αγώνες, με τις συλλήψεις αγωνιστών στη Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το χτύπημα διαδηλώσεων και των κοινωνικών αγώνων.
 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, μίλησε σήμερα για «δυνάμεις της ανομίας και του χάους που εμποδίζουν τη χώρα να μπει στην ανάπτυξη». 
Οι μόνες δυνάμεις ανομίας και χάους, σε αυτή τη χώρα, είναι οι κυβερνήσεις, η τρόικα η ΕΕ και το ΔΝΤ και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετούν. Είναι αυτοί που έχουν βυθίσει όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Είναι αυτοί που επιστρατεύουν την καταστολή και τις ολοκληρωτικές μεθόδους, το παρακράτος και τη φασιστική βία για να χτυπήσουν το λαϊκό και το νεολαιίστικο κίνημα.
 
Αντίθετα, οι καταλήψεις, οι αυτοδιαχειριζόμενοι, αυτοοργανωμένοι χώροι, είναι κομμάτι των κοινωνικών αγώνων. Η Villa Amalias εδώ και 22 χρόνια, λειτουργεί ως κέντρο κοινωνικής, πολιτικής, αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής δράσης σε μια ευαίσθητη περιοχή. Αποτελεί κύτταρο πολιτιστικής δράσης με μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, τυπογραφική κολλεκτίβα, κινηματογραφικές προβολές ως ένα σύνολο πολιτιστικών προτάσεων αντίπαλο και ανταγωνιστικό με τον αγοραίο «πολιτισμό» της εμπορευματοποίησης αλλά και ανάχωμα ενάντια στο φασισμό που προσπαθεί να επεκταθεί μετά τον Άγιο Παντελεήμονα και στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Βικτωρίας. 
 
Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι ένα εγχείρημα ενοχλητικό για τα πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα και ταυτόχρονα πολύτιμο για το κίνημα. 
Για όλους αυτούς τους λόγους, αξίζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων μας.
 
Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους
 
Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων/διωκόμενων 
 
Ο Αυταρχισμός ΔΕΝ θα περάσει
 
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

από ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 11/01/2013 6:21 πμ.


ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΣΑΒΒΑΤΟ 12/1/13 12:00 ΣΤΟ ΡΟΛΟΪ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License